Egy képregény fejtheti meg a hiperszökkenést

hyper_skipping.png

Az eredeti és a folytatás trilógia között eltelt 30 évben több ponton is fejlődött a hipertérben való utazás. Az új filmekben már az Első Rend számára elérhetővé vált a hipertérben való nyomkövetés, amit a Birodalom kezdett el kutatni, és a saját életét önfeláldozó Holdo admirális sajátos és kétségbeesett manővere is nem minden napi mutatvány volt. A Skywalker kora elején egy másik módszer, a hiperszökkenés is megjelent, amely segítségével bolygóról bolygóra ugrálva próbálták Poe-ék lerázni az Első Rend vadászgépeit. Az akció után Rey és Finn is csodálkoztak a hajó képességén, hogy alkalmas erre a veszélyes attrakcióra.

A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér között játszódó Star Wars fősodor 29. száma úgy tűnik, magyarázatot ad erre a jelenségre, ami a múltba, a Köztársaság Fénykorába kanyarodik egy kicsit vissza. Ott a fosztogató, barbár Nihilek különleges, a Jedikét és Köztársaságét meghaladó technológiával oldották meg a hipertérben való utazást, és képesek voltak egy bolygó gravitációs kútjából is a hipertérbe ugrani, ami egyébként sokáig elképzelhetetlen volt az anomália miatt. Ez a technika hosszú évekre eltűnt, és a képregény szerint épp a Galaktikus Polgárháború vége felé bukkant fel újra. Ezt valószínűleg az elkövetkező években visszafejtették, és feltehetőleg modernebb járművekkel lehetett elérhető a későbbi évtizedekben, ezzel magyarázható szintén Reyék meghökkenése, mivel tudtukkal az Ezeréves Sólyom egy régebbi darab volt.

A Köztársaság Fénykora következő fázisa egyébként 200 évet ugrik vissza az első felvonáshoz képest, ami 150 évvel játszódik a Baljós árnyak előtt. Már itt is többféle példa mutatott rá, hogy néhány szempontból gyerekcipőben járt technológiailag a hiperűrutazás, de a 200 évvel korábbi állapotok megmutatják, hogy még elavultabb és kezdetleges világ volt ez e téren.

Star Wars 29

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo