A klónok háborúját is megidézi majd a The Acolyte

clone_wars_banner.jpg

A The Acolyte sorozat lesz az első élőszereplős Star Wars-projekt, amivel elszakadnak a messzi-messzi galaxis történelmének már ismert korszakaitól, és évszázadokat ugranak vissza, A Köztársaság Fénykora érába. Ez elsősorban nem is azért lesz érdekes, mert egy új korszakot ismerhetünk meg (bár persze az is örvendetes), hanem mert itt most meg fog fordulni az eddig megszokott dinamika: a Jediket és a Köztársaságot erejük és hatalmuk teljében láthatjuk majd, és ezúttal a Sith-ek lesznek azok, akik előnytelen helyzetből, hátrányból indulnak.

A széria alkotója, Leslye Headland (Végtelen matrjoska) a napokban éppen arról beszélt, hogy pontosan ez a perspektívaváltás, ami miatt korszakváltást szeretett volna. Amellett pedig, hogy a két oldal közötti dinamikát megfordítja, szeretné megmutatni azt is, hogyan vált végül is lehetségessé az egykor nagyhatalmú Jedi Rend bukása, hogyan kezdett el "repedezni a rendszer", hogyan kezdett felemelkedni a háttérben a Gonosz.

Headland kitért arra is, hogy inspirációja egyik forrása A klónok háborúja sorozat volt. Külön kiemelte az ötödik évad "A nem megfelelő Jedi" című részét, amelyben Anakin kétségbeesetten próbálja bizonyítani tanítványa, Ahsoka ártatlanságát. De egy kicsit meg is idézi majd az animációs szériát a The Acolyte, ugyanis "életre keltenek" egy, A klónok háborújában megismert fajt, a zygeriaiakat: Headland elmondta, hogy ennek a fajnak a szerepeltetése volt az egyik dolog, amit mindenképp szeretett volna megvalósítani. (A nyilatkozata alapján ráadásul nem CGI-alkotta zygeriai(ak)ról lesz szó.)

Zygerrian

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo