728x79_szukitshu_banner_001.jpg

A klónok háborúja évadkísérő #4: Venator csillagromboló

Resolute_hyperspace.png

A Klónháború-kori Galaktikus Köztársaság hadseregének talán egyik legkiemelkedőbb és legikonikusabb és előszeretettel használt csatahajójával jelentkezünk ezen a héten cikksorozatunk alkalmából, mégpedig a Venator-osztályú csillagrombolóval. Jó szórakozást és olvasgatást hozzá! 08 Korábbi cikkeink a sorozatból: Embo, a fejvadász I Az Ilum I A Sötétkard

Cikk: Venator-osztályú csillagromboló (Kánon)

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

6 Hozzászólás

 • TomeKK
  2020 márc 15 : 15:07
  Beküldte: TomeKK

  Nem ide tartozik, de amikor Yoda a Geonosisra ment a klónokkal, segíteni az arénában rekedt jediknek, akkor ott később már láthattunk néhány Acclamator hajót is.(Amúgy ez a Köztársaság részéről egy semleges bolygó megtámadás volt!)Ezeket a hajókat akkor tájt építették tehát újak voltak vagy még régiek, tehát már jóval korábban is a Köztársaságnál szolgáltak?

  0 0
 • owokaleyo1992
  2020 márc 15 : 17:53
  Beküldte: owokaleyo1992

  Az Acclamatorok akkorra, a háborúra készültek el, tehát vadiújak voltak.

  0 0
 • TomeKK
  2020 márc 16 : 10:57
  Beküldte: TomeKK

  Igen gyanítottam. Ez egy újabb gyanús jel arra, hogy a klónok háborúja igen is megrendezett volt, nem értem a Jedik, hogy nem vették észre. Amikor viharfelhők gyülekeznek hirtelen fény derül egy titokban legyártott klón hadseregre, ami lényegében pont akkor válik bevethetővé amikor szükség van rá. Aki beszélhetne erről már rég halott volt. A Geonosison amikor már körvonalazódni látszik az ellenség, akkor hirtelen egy korábban nem látott flotta is rendelkezésre áll. Dooku Gróf megemlíti, hogy a Köztársaságot egy Sith uralja, miközben pár éve még azon gondolkodtak a jedik, hogy vajon a Kenobi által legyőzött "sith" a mester vagy a tanítvány volt-e? Ráadásul a Kaminoiak és Jango Fett is egymásnak ellentmondó kijelentést tesz a klónok megrendelőjéről. De a leggyanúsabb az, hogy Jango az időközben sith-é vált Dooku mellett pózol. Sztem ez egy logikai bukfenc a történetben, a jedik ennyire vakok nem lehetnének. A kánon szerint mivel a jedik megtudták, hogy Dooku és Darth Tyranus ugyan az a figura, már nem volt kérdés, hogy ez a háború előre megrendezett volt. De a jedik ahelyett, hogy inkább kiléptek volna a háborúból folytatták azt. Az egyértelmű jelek és az, hogy egy teljhatalmú politikus gladiátoraivá váltak, miközben a saját törvényeikkel szembe mentek később meg bosszulta magát.

  0 0
 • owokaleyo1992
  2020 márc 16 : 11:47
  Beküldte: owokaleyo1992

  A Jedik nem tehették meg, hogy a Köztársaságot cserben hagyva kilépjenek a háborúból, mivel ugyan Dooku megsúgta nekik az igazat, de nem tudtak volna bizonyítékokkal előállni és ezzel már nem tudtak volna mit kezdeni, mert ezer meg egy világon dúltak a harcok. Ugyancsak nem tehették meg, hogy nem indítanak megelőző csapást, mivel a szakadárok már állig fel voltak fegyverkezve, tehát ajándék lónak ne nézd a fogát alapon bele kellett menniük. Tulajdonképp az a "gyönyörű" a Sith-ek zseniális tervében, hogy a Jedik már az előtt vesztettek, hogy elkezdődött volna a háború. Egyébként én azt nem értettem sose, hogy Windu minek ölte meg Jangót. Hiszen ehelyett, ha elfogták és kikérdezték volna, mint ahogy azt eredetileg Obi-Wantól kérték, akkor több infóval rendelkeztek volna.

  1 0
 • Goten56
  2020 márc 16 : 17:25
  Beküldte: Goten56

  Abban a helyzetben szerintem nem nagyon volt más választása. Ekkora káoszban elég nehéz lett volna elfogni. Továbbá Jango állig fel volt fegyverkezve, bármelyik pillanatban megölhette volna Windut. Ahhoz képest, hogy Boba ezt végignézte, öreg korára egészen megbarátkozott a jedikkel.

  0 0
 • TomeKK
  2020 márc 16 : 23:32
  Beküldte: TomeKK

  Sztem egy Jedi mester vagy a tanács tagja, van annyira ügyes és jó fénykard forgató, hogy lefegyverezzen egy előtte álló felfegyverzett személyt. Az amit Windu csinált Jangoval az egy kegyetlen gyilkosság. Először a pisztolyát vágja ketté és még mielőtt bármit tehetne a fejvadász gyors lefejezik. Teljesen értelmetlen volt Kenobinak azt az utasítást adni, hogy vigye Jangot a jedik/köztársaság elé, ha Windu meg megölheti. De szintén kegyetlen gyilkosság volt az is amikor Yoda lefejezte Gree-t és a társát a Kashyyyk-on, azzal a precíz vágással a fegyvereiket is elintézhette volna, meg kímélve a klónok életét. De amikor Kenobival a jedi templomba mentek ott is direkt mészárlást csináltak. Vagy a jedik erkölcsi kódexébe a klónok életének kioltása nem számít?

  0 0

 • Goten56

  Star Wars IX. rész

  Hol tudtad megnézni? Már meg is jelent DVD-n? Ha elhúzódik a munkanél[tovább...]
  Írta: Goten56 6 napja
 • Steery

  Star Wars IX. rész

  Többször is alaposan megnéztem a Skywalker korát és megdöbbentő menny[tovább...]
  Írta: Steery 6 napja
 • Darth Law

  Képregények

  Szerintem nincs. Elég komoly melók vannak vele, és igazából nem nagyo[tovább...]
  Írta: Darth Law 1 hónapja
 • netboyszi

  Képregények

  Valahol vannak a neten star wars képregények rajongói fordításoban? A[tovább...]
  Írta: netboyszi 1 hónapja
 • Steery

  Star Wars: Underworld

  Íme 5 perc az SW Underworld sorozat leforgatott 50 órányi képanyagábó[tovább...]
  Írta: Steery 1 hónapja

Hirdetések

300x279 szukitshu banner 001

 Ezen a napon történt...

A mai napon semmilyen esemény nem történt.

Online

 • Vendégek: 9
 • Tagok: 0
 • Összes tag:492
 • Legújabb:shifty
 • Legtöbb online:441
  Vendégek: 441 Tagok: 0 ekkor: 2019 november 18 hétfő - 23:44:57