A Jedi Templom titkai a Köztársaság Fénykorában

JediTemple00_2400x1200_784013996319.jpg

A kánonban James Luceno (KatalizátorDarth Plagueis) 2014-es Tarkin című regényében leírja, hogy a coruscanti Jedi Templom alatt egy Sith szentély létezett, ami egy erős Erő-nexus fölé épült Szent Torony néven. A Köztársaság Fénykora tovább pedzegeti ezt, Claudia Gray (Vérvonal, Mester és tanítványa) február 2-án megjelent Into the Dark című regényében azzal, hogy nevet ad ennek a Sith szentélynek, illetve kifejti, hogy a Jedik hogyan használták fel ezt az úgynevezett Erő-nexust. Figyelem, a további tartalom esetleges spolereket tartalmaz a műből!

Az Into the Dark 14. fejezetében pár sötét oldallal átitatott bálványt visznek a Jedi Templom alatti szentélybe, oda, ahol Erő-energia lakozik, és állítólag rengeteg célra, jóra és gonoszra felhasználható. Az Into the Darkban elmagyarázzák, hogy ezeket az Erő-vergenciákat nem lehet megalkotni, és az ősi Sith Birodalom idejében sötét nagyurak és Jedik harcoltak egymással ezeknek a hihetetlenül nagy erővel bíró energiapontok kontrollálásáért. Először a Sith-ek kezébe került ez, de a Köztársaság Fénykora érájára már több évszázada a Jedik birtokába került.

 

A könyvben kiderül, hogy a szentélyt és a nexust a Jedik a sötét oldallal telített relikviák megtisztítására fordították. Orla Jareni Jedi-lovag néhány mesterrel együtt dolgozva tisztítják meg ezeket a tárgyakat egy biztonságos helyen. A folyamat során az energia a vergenciába süllyed, eloszlik a kozmikus Erőben és ismét gyógyult lesz.

 

Azonban úgy tűnik, hogy a később játszódó előzmények idejében a Jedik ezzel szemben egy rejtett kriptában sötét oldali műtárgyakat is raktároztak. Ezek az objektumok a Cavan Scott által írt - aki szintén részt vesz A Köztársaság Fénykora projektben - Dooku: Az elveszett Jedi írásában a Bogan Kollekció nevet kapták: ősi Sith kéziratok és fegyverek, köztük Darth Krall fénykardja és Darth Momin maszkja, ami Palpatine gyűjteményébe került a Galaktikus Birodalom kikiáltása után, maga a Jedi Templom pedig Sidious császári palotájává vált.

Érdekesség, hogy A klónok háborúja sorozat is foglalkozni akarta Sith templom fölé emelt Jedi Templom esetével, ha nem kaszálják el annak idején, amiben a korábbi Jedi-padawan, Ahsoka Tano visszatér a Jedi Templomba és néhány Jedi és fúrógépezetek segítségével feltárja a Sith templomot. Luceno a Takrin című regényéhez az ötletet egyébként a spanyol inkvizítor, Hernán Cortés történetét vette alapul, aki az azték Tenocstitlan várost lerombolta, és a szent épületek helyébe templomokat emelt.

Coruscant Sith Temple Concept Art

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo