A IX. rész szereposztása és stábja

Star_wars_episode_ix_logo.jpg

A Star Wars jelenleg cím nélküli IX. részének jövő héten, augusztus 1-jén kezdődik a forgatása a londoni Pinewood Stúdiónál. Mint tudjuk, J.J. Abrams tér vissza a rendezői székbe a Skywalker saga utolsó epizódjánál. A forgatókönyv pedig Abrams és Chris Terrio közös munkájából született meg.

A visszatérő színészek között ott van Daisy Ridley (Rey), Adam Driver (Kylo Ren), John Boyega (Finn) Oscar Isaac (Poe Dameron), Lupita Nyong’o (Maz Kanata), Domhnall Gleeson (Hux tábornok), Kelly Marie Tran (Rose Tico), Joonas Suotamo (Csubakka) és Billie Lourd (Kaydel Ko Connix). Azonban új színészek is csatlakoznak majd: a pályafutása elején járó Naomi Ackie (Ki vagy, Doki?), Richard E. Grant (Ki vagy, Doki?, Gosford Park, Hudson Hawk) és a már korábban híresztelt Keri Russell (Mission Impossible III). A régi motorosok közül Mark Hamill, Anthony Daniels és Billy Dee Williams tér vissza, aki Lando Calrissian bőrébe fog bújni ismét.

Leia Organa szerepét ismét Carrie Fisher játssza el majd, ezt úgy fogják megoldani, hogy eddig sosem látott jeleneteket használnak fel a Star Wars: VII. rész: Az ébredő Erőből.

Ehhez J.J. Abrams is fűzött pár szót:

Nagyon szerettük Carrie Fishert. Nélküle nem lehetne egy igazán kielégítő zárással befejezni a Skywalker sagát. Nem is akartunk más színésznőt választani helyette, vagy digitálisan létrehozni. Lánya, Billie segítségével és áldásával találtunk egy módot Carrie hagyatékának és Leiakénti szerepének tiszteletére a IX. részben: egy eddig nem látott felvétellel, amit a VII. részhez készítettünk.

A zeneszerző ezúttal is szokás szerint John Williams, aki 1977 óta ő írta a Skywalker saga összes részének zenéjét.

A IX. rész producere Kathleen Kennedy, J.J. Abrams és Michelle Rejwan, a felelős producer Callum Greene és Jason McGatlin. Valamint a stáb közül pár fontosabb tag: Dan Mindel (operatőr), Rick Carter és Kevin Jenkins (díszlet-, látványtervezők), Michael Kaplan (jelmeztervező), Neal Scanlan (teremtmény és droid FX), Maryann Brandon és Stefan Grube (vágók), Roger Guyett (vizuális effektek felügyelője), Tommy Gormley (első számú rendezőasszisztens), és Victoria Mahoney (2nd Unit rendező).

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo