Luke Skywalker nézőpontjából olvashatjuk a Jedi Rend történetét egy új könyvben

secrets-of-the-jedi-cover.jpg

Újabb in-universe forráskönyv a láthatáron! A StarWars.com a múlt héten közölte le a hírt, hogy egy, a Jedi Rendet bemutató összefoglaló könyvet adnak ki The Secrets of the Jedi néven, minek írója Marc Sumerak (Star Wars: Galaxy's Edge Cookbook, Star Wars: Droidography) lesz, a Star Wars világában azonban Luke Skywalker a mű szerzője. A kötetet az Insight Editions fogja megjelentetni november 19-én (az előrendelő site szerint 32 oldalból fog állni), mely egyebek mellett tartalmazni fog gyönyörű rajzokat, különleges interaktív lehetőségeket, kihajtható holokront, egy fordító kártyát, egy Jedi-felszerelésről szóló füzetet, stb.

A The Secrets of the Jedi bőséges, felölelő tudásanyagot ígér a Star Wars: A klónok háborújából, a Star Wars-filmekből, stb. Luke Skywalker többek között mesél az Erő Papnőiről (A klónok háborúja), Ahsoka Tanóról, Qui-Gon Jinnről, de még a folytatás-trilógia fontos szereplőiről is. Luke-nak Az utolsó Jedik című filmben már volt egy elszólalása, hogy nagy vonalakban ismeri a Jedik történetét, mikor Reyhez szólva meglebegtette, hogy Darth Sidious hatalomra kerüléséért a Jediket okolta, ami táptalajt ad a memoárjaihoz.

Sumerak így vélekedik a könyvről: “Az egyik legnagyobb kihívás egy efféle könyvvel kapcsolatban az volt, hogy úgy gyűjtsük össze a lényeges információkat, hogy azok frissnek és újnak tűnjenek. Ennél a projektnél azt hiszem a narrátor, Luke Skywalker hozza meg a különlegességet. Természetesen mi ismerjük a történetét, ám az aktuális Luke már rég nem az a reménykedő farmer, mint útja kezdetén. Ennek okán átlát a régmúlt Jedik kiszínezett történetein, hogy ráleljen az igazságra a Rendről, nem számít, mennyire lehet nehéz hallani és olvasni mindezeket. Ezzel az elvvel olyan szemszögből vizsgálhatjuk meg a Jedi Rend különböző aspektusait, ami szakít az ősi legendákkal, így megérthetjük, miért is jöttek létre a Jedik, miért ítéltettek kárhozatra, és hogy vajon fel tudnak-e, vagy fel kellene-e emelkedniük újra.”

(A folytatásban megnézhetitek a kötet néhány oldalát!)

2

1

Abilities

Knights

Jedi

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo