2 Szaturnusz-díj, 1 Grammy a Star Wars-produkcióknak

survivor_andor_badbatch_saturn.png

A Jedi: Survivor Grammyt nyer a hétvégén, a Saturn Awardson pedig két Star Wars-sorozatot díjaztak – derül ki a StarWarsNewsNet beszámolójából.

Ahogy azt az ősszel megírtuk, a Jedi: Survivor zenéjéért felelős Stephen Barton és Gordy Haab a "videójáték és egyéb interaktív média" kategóriában versenyeztek a Legjobb soundtrackért járó Grammy-díjért. Győzelmükkel olyan produkciók zeneszerzői elől vitték el a díjat, mint a God of War: Ragnarok és a Call of Duty: Modern Warfare II.

A Szaturnusz-díjak esetében több kategóriában is versenyben voltak a Star Wars-produkciók, ezekből viszont csak kettőt sikerült díjra váltani. Az Andor a Legjobb új műfajú tv-sorozatnak járó elismerést kapta meg, a Rossz Osztag pedig a Legjobb animációs sorozat, vagy különkiadás kategóriában győzedelmeskedett. A többi kategóriát viszont ezúttal a Star Trek-sorozatok uralták.

Emellett a Szaturnusz-gálán a több Star Wars-sorozaton is dolgozó Dave Filoni munkásságát George Pal-emlékdíjjal ismerték el. A díjat a magyar származású, Amerikába kivándorló Pál Györgyről nevezték el, aki több klasszikus sci-fi készítésében részt vett, pl. ő rendezte az 1960-as Az időgép című filmet. A George Pal-emlékdíjjal a sci-fi/fantasy/horror műfajokban alkotó, kiemelkedő filmeseket szokták jutalmazni. A múltban többek közt megkapta a Lucasfilm jelenlegi elnöke, Kathleen Kennedy, valamint a Lázadók animációs sorozat alkotója, Simon Kinberg is.

Hagyatek Banner Uj Fekvo 1460x684 B

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo