728x79_szukitshu_banner_001.jpg

Fórum


  • vicces ez a szándékos kötekedés... nyilván nem arra gondoltam, hogy öljék meg a főszereplőket. hiszen pont nem emiatt működött a RO.
    a Rogue One receptje, hogy egy olyan film, ami jól egyensúlyozik az ismert és az ismeretlen között. igen, benne van a Halálcsillag és Tarkin (a Vader-jelenet és Leia csak cameók), de vannak benne új elemek (újfajta rohamosztagosok, újfajta bolygó - ami egy újfajta űrcsatához ad lehetőséget. és a lényeg: alapvetően a klasszikus, mitikus SW-sémára épít, vagyis egy tipikus Dávid-Góliát sztori, hiszen egy esélytelen kis csapat száll szembe a Birodalommal - közben viszont újítás, hogy megmutatja, hogy a Lázadók se szentek. szóval ez a recept: egy új történet, ami mégis a klasszikus SW-sémákra épül - amiben megfelelő arányban vannak az ismert és új elemek.
    ugyanezt simán megtehetik a High Republic érában játszódó részekkel. nyilván pl. benne lehet a jól ismert coruscanti templom, és Yoda is; benne lehet a Jedi-Sith harc, stb. ezért mondom, hogy a RO receptje alkalmazható bármelyik másik filmre.
     


Moderátor(ok): Attila, Béreslegény, Cameron, Darth Law, dolmanyg, JoniPeti, Kira, Nerv, owokaleyo1992, PAVideoStudio, Razool, SonOfMurglak