728x79_szukitshu_banner_001.jpg

Fórum


 • „Zavart éreztem az Erőben.”

  Baljós szavak ezek bármilyen körülmények között, de még inkább azok, ha Palpatine császár szájából hangzanak el. Az Ismeretlen Régiók peremén, a Batuu bolygón felbukkan valami, ami súlyos veszélyt jelent a Birodalomra - akár egy sötét felhő, de a következményei egyelőre kiszámíthatatlanok. A helyzet elég aggasztó ahhoz, hogy a Birodalom ura a helyszínre küldje a legjobb ügynökeit: Vader nagyurat, a könyörtelen végrehajtót, és Thrawn főadmirálist, a briliáns stratégát. Ők ketten egymás vetélytársai, és gyakran ellentmondó nézeteket vallanak a Birodalom ügyeiről - többek között a Halálcsillag-tervről. Fennáll a veszély, hogy a félelmetes páros nem lesz képes együttműködni egy ilyen fontos küldetés során. Ám a császár tudja, hogy Vader és Thrawn nem először harcolnak egymás oldalán, és uralkodói parancsa mögött több rejtőzik, semmint a két férfi gyanítja. Valaha, a távoli múltban Anakin Skywalker, a Köztársaság tábornoka és Mitth'raw'nuruodo, a Chiss Birodalom tisztje találkoztak már. Az egyik egy elkeseredett, személyes küldetést hajtott végre, a másik szándékai ismeretlenek voltak, és azóta sem derült rájuk fény. Amikor halálos veszélyekkel kerültek szembe azon a távoli világon, szövetségre léptek ám ekkor még egyikük sem sejtette, hogy mit tartogat számukra a jövő. És most ismét afelé a bolygó felé tartanak, amelyen valaha együtt harcoltak. Kétségkívül komoly kihívások várnak rájuk. A nagy kérdés az, hogy képesek lesznek-e fenntartani kényszerű szövetségüket, mialatt szembekerülnek egy olyan ellenséggel, amit talán még az erőiket egyesítve sem tudnak legyőzni...

   


 • Ez valójában két külön regény, amik fejezetenként egymásba vannak fonva. Az egyikben Anakin, Padmé és Thrawn akcióznak a galaxis peremvidékén, a másikban Vader és Thrawn csinálják ugyanott, kb. ugyanazt. Ez az első olyan regény, ami végre azzal foglalkozik, hogy miért küldte Palpatine Thrawnt a peremvidékre és miket csinált ott éveken át. Valamivel jobban sikerült, mint az előző, Thrawn című könyv. Mozgalmasabb, akciódúsabb és a szokásos, Zahn féle profizmus érződik minden mondatán.
  Apró hibácska, hogy szerintem Padmé teljesen fölöslegesen kockáztatja az életét egyedül a batuui küldetéssel, majd a Mokijvra tett fölösleges látogatással. Szenátorként több esze is lehetne. Persze akkor nem lenne történet.
  A könyv végén, amikor Thrawn magyarázkodik Vadernek a követendő stratégia kapcsán, elfelejti megemlíteni a legfontosabb érvét. Szerintem azért, mert Zahn arra a készül, hogy a következő regényében fogja lelőni ezt a poént. Konkrétan azt, hogy a peremvidéki idegen civilizációk azért olyan veszélyesek a birodalomra, mert összeállhatnak a lázadókkal, hogy a segítségükkel bomlasszák a birodalmat, mielőtt meghódítanák maguknak.
   


Moderátor(ok): Attila, Darth Law, Kira, Light, owokaleyo1992, PAVideoStudio, SonOfMurglak