728x79_szukitshu_banner_001.jpg

Fórum


 • A Halálcsillag elpusztítása nem csupán egy csapásra hőssé, de a Felkelők Szövetségének nagyra értékelt ügynökévé is tette Luke Skywalkert. S bár egyelőre még nem ismeri ki magát az Erő útjain, azt senki sem tagadhatja, hogy páratlan pilóta. Ennél jobb ajánlólevél pedig nem is kell ahhoz, hogy a Szövetség vezérkara egy különösen veszedelmes küldetést bízzon rá...
  A titkos feladat, hogy egy briliáns kódfejtőt mentsen ki a Birodalom karmai közül gyorsaságot, ügyességet, és mindenekfölött elszántságot igényel. Luke és R2-D2 ez alkalommal kénytelenek hátrahagyni X-szárnyújukat, s egy tehetséges és gazdag fiatal nő, Nakari Kelen segítségével készülnek fel a küldetésre.

  Útjuk során kémekkel, testőrökkel, a Birodalmi Flottával, kegyetlen fejvadászokkal és félelmetes, agyevő parazitákkal gyűlik meg a bajuk, s olyan veszedelmekkel kell szembenézniük, amik még az ifjú jedi lovag képességeit is próbára teszik.

  Luke-nak minden eddiginél nagyobb szüksége lenne Obi-Wan Kenobi bölcsességére és útmutatására, de ezúttal csak saját magára, a barátaira, és az Erőre támaszkodhat...
   


 • 2016 március 11 péntek, 12:10
  Még nem rendeltem meg, de beleolvastam a kiadónál, és örömteli meglepetésként ért, hogy egyes szám első személyben íródott a történet, pont mint az Én, a Jedi. A wookieepedia szerint az egész cselekményt Luke szemszögéből ismerjük meg.
   


 • 2016 április 16 szombat, 12:22
  Nézegetem a borítót és azt gondolom, hogy a színek tök rendben vannak, főleg a gerincen ez a kék logó, de Luke-nak az öltözete nem tetszik, olyan idegen: farmer és ing. Ilyen "kosztümöt" az olyan fan-videókban látni, melyekben csak a fénykarddal vagdalkozás látványosságára hajtanak. Ettől függetlenül a történetet nem írom le (annak ellenére, hogy az Empire & Rebellion sorozat másik két kötete nem tetszett) egyrészt mivel nem olvastam, kettő, mert az E/1 bizakodásra ad okot.
   


 • Kevin Hearne: A Jedik örököse
  Kevin Hearne regénye a IV. és V. rész eseményei között játszódik, nem sokkal a yavini csata után. A könyv még a régi rendszerhez íródott és ha az eredeti tervek szerint 2014 tavaszán jelent volna meg, akkor a Legendák kategóriába kerül és a Tolvajbecsület lett volna kánon. Hearne teljes egészében Luke-ot helyezi a középpontba, E/1 személyben. Nagyon érdekes volt ez a megközelítés, nem sok SW regény van, ami az E/1-es elbeszélő módot alkalmazza (lásd: Én, a Jedi). Eleinte úgy gondoltam, hogy nem lesz túl érdekes, hiszen Luke már számtalan regényben szerepelt, szerencsére tévedtem. Elejétől végéig nagyon élveztem a történetet. Sodró lendületű, érdekes személyiségeket és nézőpontot felvonultató regényről van szó. Luke még csak most indul el a Jedivé válás útján. Nehezen tudja használni az Erőt, de útitársai jó hatással vannak rá ez ügyben. Nakari pozitív gondolatokat ébreszt benne. A givin kriptográfus, Drusil pedig minden racionalizmusa ellenére ráérez arra, hogyan kéne Luke-nak az Erőt használni. Luke és Nakari kapcsolata volt számomra a legérdekesebb. Az első szerelem kialakulása rendkívül érdekes érzés. Drusilt is sikerült megkedvelnem, rideg professzionalizmusa ellenére neki is vannak érzelmei, mindenáron újra a családjával akar lenni. Helyszíneket tekintve nagyon sok érdekes helyen jártunk. Rodia, Pasher, Fex, Denon, Kupoh, Omereth. Volt dzsungel, kies sivatag, városbolygó, vízi világ, A Fex-en történtek eléggé Alien érzést kelthetnek az olvasóban. A sztori elég akció dús és pergős. Az elején még több kisebb küldetés vezet el a nagy feladathoz. A végén lévő váratlan fordulat megdöbbentő. A Tolvajbecsülethez képest sokkal jobbnak éreztem, még a Pengeélent is sikerült lepipálni. Bekerült a kedvenceim közé, ötös.

   


Moderátor(ok): Attila, Béreslegény, Darth Law, JoniPeti, Kira, owokaleyo1992, PAVideoStudio, Razool, SonOfMurglak