banner1.png

Fórum


 • Utolsó módosítás ideje: 2013.01.17.

  A regisztráció során a leendő tag elfogadja a STARWARSMedia.Hu oldal/fórum szabályzatát, és azt magára nézve kötelező érvényűnek veszi, mindig annak megfelelően viselkedik az oldalon és a fórumon!

  A regisztrációhoz felhasználói név, jelszó, érvényes e-mail cím, valamint korod és nemed megadása szükséges. Amennyiben az általad választott azonosító már használatban van, kérjük, válassz másikat. Vedd figyelembe, hogy a bejelentkező neved megváltoztatására nincs lehetőség, kivéve a Felhasználónevedre. A regisztrációs űrlap további mezőinek kitöltése nem kötelező. Az általad megadott személyes adatokat nem használjuk fel semmilyen célra és nem adjuk ki harmadik félnek.

  Az oldal és a fórum megfelelő harmónikus működéséhez szabályokra és korlátozásokra van szükség. A szabályok megszegését büntetésekkel honorálhatja a moderátor, így fenntartva az általános rendet. Az általános szabályzati pontokon kivül egy etikett pontokból álló szabályzat is szolgál a rend fenntartására. Az évek haladtával, az oldal fejlődésével és a közösség növekedésével a szabályok némiképp módosulhatnak, de ez esetben hírben mindig felhívjuk rá a figyelmetek.

  A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.
  Elsőként a különböző kitiltási fajták listáját olvashatod, a szabályzat egyes pontjai utána következnek, majd pedig az etikai szabályok.

  Kitiltások fajtái:

  - Hozzászólás megvonása:
  (Hozzászólás megvonása esetén a felhasználó a kitiltás lejártáig nem tud hozzászólni se a fórumban, se a chatboxban.)

  - Alapszintű felhasználói kitiltás:
  (A felhasználó látogathatja az oldalt, de bejelentkezni nem tud, az oldal regisztrált tagjainak szánt tartalmakat elérni nem tudja.)

  - Teljeskörű kitiltás:
  (A felhasználó számára az oldal tartalma helyett egy, a kitiltásáról és annak eljártáról szóló felhívó üzenet jelenik meg.)

  Szabályzat pontjai:

  1§. Olyan regisztrációs nevek választása, ami bármilyen módon faji, vallási, nemzeti, nemzetiségi, nemi, politikai hovatartozást és lelkiismereti szabadságot sért, tilos. Ilyen esetben a felhasználó egy privát üzenetben kap értesítést, hogy regisztrációját egy héten belül töröljük.
  //Kiszabható büntetés: Regisztráció törlése. Többszöri törlés után, a felhasználó IP címének fél évig tartó blokkolása.//

  2§. Tiltott a hosszú szövegek céltalan bemásolása, illetve bármilyen olyan beavatkozás, ami megváltoztatja a fórum méretét, megjelenését, illetve akadályozza annak rendeltetésszerű használatát.
  //Kiszabható büntetés: Hozzászólás szerkesztése moderátor által és 1 napi Hozzászólás megvonás.//

  3§. Tilos az oldalon/fórumon bárkinek - vagy bármely embercsoport tagjának - az emberi méltóságát megsérteni. Kifejezetten tilos a nemzeti, etnikai, vallási, kulturális, nemi és faji alapú előítéleteknek, és megkülönböztetéseknek - akár burkolt formában is - a fórumon hangot adni.
  //Kiszabható büntetés: Hozzászólás törlése, valamint a helyzettől függően 1 naptól 2 hónapig terjedő Teljeskörű kitiltás.//

  4§. A fórum jellegéhez kapcsolódóan felhívnánk a figyelmet a warez linkek, CD-kulcsok, szériaszámok és crackek közzétételének, megvitatásának tilalmára! A fórumon nemkívánatosnak minősülnek továbbá azok a témák és hozzászólások amelyek bárminemű politikai állásfoglalást tartalmaznak, illetve ilyen célból jöttek létre.
  //Kiszabható büntetés: Téma vagy hozzászólás törlése, valamint 1 naptól 1 hétig terjedő Hozzászólás megvonás.//

  5§. A moderátoroknak és üzemeltetőknek jogukban áll a témák címeinek megváltoztatására, ha úgy ítélik meg, hogy az új cím a fórum használatát könnyíti meg.

  6§. A fórumon való spoiler használat engedélyezett, de korlátozott. Spoiler írásához használd a Spoiler kódot.
  //Kiszabható büntetés: Többszöri figyelmeztetés után a felhasználótól 1 hónapig terjedő Hozzászólás megvonása.//

  7§. Kerüld a dupla hozzászólásokat. Amennyiben lehetséges, akkor inkább a szerkesztést használd. Hogyha a két hozzászólás között körülbelül 24 óra telt el, akkor nincs semmi gond.
  //Kiszabható büntetés: Az adott hozzászólások moderátor általi összeolvasztása. Többszöri figyelmeztetés után a felhaszáló 1 hétig terjedő Hozzászólás megvonása.//

  8§. Egy adott témába soha ne offolj. Az ilyen hozzászólások vagy törlésre vagy áthelyezésre kerülnek. Az hogy milyen napod volt ma a suliban, arra ott az off topic chat kategória.
  //Kiszabható büntetés: Az adott hozzászólások moderátor általi áthelyezése. Többszöri figyelmeztetés után a felhaszáló 1 hétig terjedő Hozzászólás megvonása.//

  9§. Téma nyitása előtt bizonyosodj meg arról, hogy nem létezik-e már hasonló téma. A felesleges témákat töröljük, a benne lévő hozzászólásokat áthelyezzük!

  10§. Tilos a fórumot direkt vagy bújtatott reklám céljaira felhasználni.
  //Kiszabható büntetés: A reklám oldal tartalmától függően 1 naptól 1 hétig terjedő Hozzászólás megvonása.//

  11§. Ban esetén történő újra regelést végleges IP bannal jutalmazzuk.

  12§. Az aláírában szereplő kép mérete ne haladja meg a 680x150 -as pixelméretet és az avatar a 100x100 pixelt. Nagyobb avatarral és aláírással rendelkezők figyelmét felhívjuk arra, hogy második figyelmeztetés nincs, ilyenkor töröljük az illető avatarját és/vagy sign-ét.

  13§. Fórum hozzászólásnál a minimum 4 szóból álló bejegyzés kötelező.
  //Kiszabható büntetés: 1 héttől 1 hónapig terjedő Hozzászólás megvonás.//

  14§. Az oldal bármely részén tilos a káromkodás. Tovább tiltott bármely szerkesztőségi tag rokonának szidalmazása, valamint a moderátori döntések megkérdőjelezése.
  //Kiszabható büntetés: A helyzettől függően 1 évig terjedő Teljeskörű kitiltás, vagy végleges ban.

  +1§. A szabályok nem ismerete nem mentesít fel a büntetés alól. A büntetés mértékét a főadmin és a fórum moderátor szabja ki.

  Fórum etikett:

  1. Törekedj a világos, pontos fogalmazásra!
  A jól megfogalmazott kérdés – beleértve a téma címét is – sokat segíthet abban, hogy mihamarabb választ kapj a problémádra. Válaszaidban is igyekezz egyértelműen fogalmazni. Az érthetetlen, zagyva témaindító hozzászólásokat jelzés nélkül töröljük.

  2. Legalább egyszer olvasd át, amit írtál!
  A "Hozzászólás előnézete" lehetőséggel még elküldés előtt megtekintheted, hogy fog kinézni a hozzászólásod. Ha elküldés után találsz hibát a szövegedben, a SZERKESZT gombbal utólag is javíthatsz rajta.

  3. Semmiképp ne tedd fel ugyanazt a kérdést több helyen!
  Ezzel csak a moderátoroknak csinálsz munkát – a felesleges hozzászólásokat törölni fogják! Győződj meg róla, hogy nincs még olyan téma, amit éppen létre akarsz hozni, figyelj rá, hogy azt a fórum megfelelő témakörében nyisd meg!

  4. Kerüld a témába nem vágó megnyilvánulásokat!
  Ha egy moderátor ilyen hozzászólással találkozik, akkor azt általában törli vagy áthelyezi a megfelelő helyre.

  5. Soha ne idézd be az előtted íródott teljes hozzászólást!
  Még ha nem is az utolsó hozzászólásra reagálsz, lehetőleg akkor se idézd be a teljes hozzászólást, csak azt a részét, amire válaszolsz. Tanuld meg, mikor kell használni az IDÉZ és HOZZÁSZÓL gombokat!

  6. Ne intézkedj, bízd ezt ránk!
  Amennyiben a fórum szabályzatába ütköző hozzászólással találkozol, semmiképp ne válaszolj rá, ne kezdd el te megfegyelmezni annak szerzőjét! Juttasd tudtunkra a Jelzés gombon keresztül, vagy a Moderálnivalók témában, majd mi intézkedünk. Köszönjük!

   


Moderátor(ok): Attila, Béreslegény, Cameron, Darth Law, dolmanyg, JoniPeti, Kira, Light, owokaleyo1992, PAVideoStudio, Razool, SonOfMurglak