banner1.png

Fórum


 • Általános fórum téma a nem Star Wars témájú filmekről és sorozatokról.

   


 • 2013 november 19 kedd, 10:07

  Az acélember / Man of Steel (2013)

  Sokkal jobb filmre számítottam, nem rohanok a videótékába, hogy újra megnézzem. Superman eredettörténetét már jó ideje ismerjük, nekem csak az "S betű" jelentése volt új. A színészi alakítással különösebb bajom nincsen, a zene tetszik. A látványvilág nagyon profi. Azonban a történet nem hagyott mély nyomokat bennem, úgy érzem sok klisét tartalmaz, már láttam ezt valamikor. Most így hirtelen Az ötödik elemhez és A függetlenség napjához tudnám hasonlítani e téren, bár szerintem e két utóbbi film jobb. Unalmas volt már megint az amcsi erődemonstrációt látni. Az acélember izgalmas, feszült, látványos, kötelező tartalmi elemekkel tarkított, de a fentiek ellenére sem nézném meg még egyszer.

  2013 december 01 vasárnap, 10:18

  Meghalt Paul Walker!

  Nyugodjon békében!

  Meg vagyok döbbenve, alig bírom elhinni. Mélységesen le vagyok sújtva. Az egyik kedvenc filmsorozatomban az egyik kedvenc karaktert játszotta. Kívülről fújom a szövegeit. Már a kezdetekkor mondta ismerősömnek, hogy legendás, örök mondatok lesznek az elhangzottak...
  Nekem szinte összeforrt Brian O'Conner-rel a srác.


  A tenger vadjaiban is jól játszott, az is egy jól film. Az idei Pokoli futam című filmje se volt annyira rossz, egyszer meg lehet nézni.

  Remélem leforgatták a Halálos iramban 7-beli jeleneteit végig, bár fura lenne a vásznon látni, miközben tudjuk, hogy eltávozott. Borzalmas, hogy nem tudhatom meg mit hozhatott volna ki még magából.

  "If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" /” Ha egy napon majd megöl a sebesség, ne sírj értem, mert mosolyogva mentem el ” / - Paul Walker
  2013 december 02 hétfő, 10:37
  Paul Walker azon kevesek egyike volt, aki a hírnevét jó dolgokra használta föl, nem olvastam soha botrányokról vele kapcsolatban. Egy jó ideig biztos más érzés lesz, amikor újranézem a filmjeit. Még mindig nem hiszem el, csak várok...mikor ébredek föl e rossz álomból.

  Nekem viszont szerepe volt az életemben - legalább is azt tulajdonítok neki -, talán ezért is vágott a padlóhoz a halálhíre. Nagy Fast & Furious fan vagyok, a filmek - főleg az első kettő - nagy jelentőségű és meghatározó volt számomra, akár csak a SW.

  Olvastam jó néhány hírt az esetről, csak rövid idő kérdése, hogy az online szennylapok mikor kapcsolják össze a balesetet a sportautókkal, mint amikor lövöldözős videójátékokra fogják az agresszív viselkedést.

  Sajnálom azért is - de ez szinte eltörpül az élet mellett -, hogy nem játszhatja el (eddig is, de most már biztosan) legendássá vált karakterét, akit nem kicsit bírok. Nagyon fájna, ha az eddigi forgatókönyv szerint Brian meghalna a hetedik részben, és a jeleneteit már fölvették - de valahol azt olvastam pletyka szinten, hogy pont az ő maradék jeleneteit vették volna fel a következő hetekben. Viszont ha jobban belegondol az ember, egy főszereplőt játszott volna egy új trilógia első részében, amiből következik szerintem, hogy ha meg is halna Brian, akkor nem az elsőben. Vin mondta még a 6.rész premierje előtt, hogy a 4-5-6 trilógia lesz, akárcsak a készülő 7-8-9. Kíváncsi vagyok, hogy teljesen új forgatókönyvet fognak-e írni.
  A hatodik rész végén ugye már mindannyian szabadok a hetedik meg Han halálának megbosszulásáról szólna szerintem, amihez össze kell gyűjteni a csapatot. A sztori olyan, hogy ki lehet írni belőle, de akkor Miának is mennie kell. Ugyanis Brianről nem képzelem el, hogy otthagyná a családját és lelépne a francba, ahogy Dom mondta: te nem leszel ilyen Brian.
  2013 december 08 vasárnap, 11:21
  Elysium - Zárt világ (2013)

  Most fejeztem be. Csak leültem és néztem, szóval nem voltak különösebb elvárásaim, ami egy egész jó mozit eredményezett. A színészek meggyőzően alakítanak, bár a történet eléggé főszereplő orientált, Matt Damon jól játszik, Jodie Foster a "rosszfiúk" oldalán elbírt volna még több szereplést. A történet is tetszetős, érdekes, akció van bőven. Viszont nem rágtam tövig a körmöm, annyira nem volt izgalmas. A látványvilág vmi brutálisra sikerült. Még a zenét említeném meg most, ami nagyon illet a témához. Egy próbát mindenképpen megér.
  2013 december 12 csütörtök, 11:09
  Pain and Gain (2013)

  Tudtam, hogy kik játsszák a főbb szerepeket és hogy megtörtént esetet dolgoz fel. Szóval nem voltak különösebb elvárásaim, aminek következtében egy élvezetes filmet láttam. Nagyon látszik rajta, hogy Bay rendezte. A színészi alakítással különösebb bajom nincs, The Rock viszont elég jól játszott és a mellékszereplők is. Még ami bejött az a zene meg a látvány.

  Nem igazán akciófilm és nem is vígjáték - bár lehet nevetni -,pláne nem thriller, inkább drámai jellemzőkkel bíró filmek nevezném. Nekem tetszett, lehetséges, hogy még egyszer meg fogom nézni, ha lesz időm ismétléseket nézegetni.
  A történetet a valóságban azért okosabban is meg lehetett volna csinálni. Annyi bénák voltak, nem hittem el, hogy nem tudják kinyírni a fazont. Amikor a motorosfűrésszel a két hullát akarta feldarabolni Daniel Lungo (Mark Wahlberg) és Adrian Doorbal (Anthony Mackie) azt hittem, hogy egymás végtagjait véletlenül lenyisszantják.
  Szerk: 2013.december 12. csütörtök, 23:09

  X-Men – A kívülállók

  Pontosítanék, csak a filmeket nem láttam. Már 10 éve, hogy láttam az X-Men Evolution rajzfilmsorozatot. (Most nézem a wikipedian, hogy 52 részes, hmmm, talán fel kéne frissíteni a memóriám. De nem lő el spoilereket a sorozat a többi filmből?) Szóval a jó oldalon a szereplők ismerősek voltak most a film előtt, persze tudtam, hogy milyen képességekkel rendelkeznek úgy nagyjából. A kívülállók nézése során egyre jobban törtek elő az emlékek, hazudnék, ha azt mondanám, rossz érzés volt. Jó film, a látvány is bejött, és még izgalmas is volt, az összecsapásokban természetesen a jóknak szurkoltam, azért annyi emlék nem jött elő, hogy meg tudtam volna mondani, hogy ha egyáltalán fűbe harap vki, akkor mikor.

  Most már 100%, hogy a többi filmet is megnézem...
  2013 december 16 hétfő, 11:33
  Red 2 (2013)

  A történet jó, végig lekötötte a figyelmet, sőt vicces is volt. A színészek hozták a szintet, legalábbis, amit ettől a filmtől vártam. Egy laza kikapcsolódásnak megfelel.
  2013 december 21 szombat, 03:44
  2 kaliber / 2 Guns/ (2013)

  Baromira bírom Denzel Washingtont, nem hiába a kedvenc színészem (vagy azok egyike), ebben a filmben ( hú de hogy vártam) is parádésan alakított Mark Wahlberggel az oldalán, a történet végig lekötött, izgalmas, poénos. Sztem egy hónapon belül megnézem még egyszer. Aki még nem látta az nézze meg, de az előzetest ne, mert gyakorlatilag lelövik benne az egész filmet.  X-Men 2 (2003)

  Ez kajak ott van. Most azt mondom jobb, mint az első rész. Jobban tudtam izgulni a szereplőkért. A történet renden van, folytatásért kiált. A körmöm nem rágtam tövig, egy kicsit hátulütő így megkésve és nem a megjelenéskor nézni a filmeket, hiszen tudom, hogy még van x film, szóval pár szereplőnek maradnia kell, ha nem mindenkinek. Már a legelején, amikor felbukkant
  [spoiler]a kék lény, tudtam, hogy Kurt, de a fentebb említett rajzfilmben nem így nézett ki. Tud erről vki vmit, vagy ez majd a következő részekből derül ki? Úgy sejtem, hogy a köv. részben feltűnik Árnymacska, mert elég erős utalást tett rá a prof, biztos minden részben bemutatnak egy vagy több új szereplőt. Rémlik nekem a sorozatból Tüske is, meg egy csapat aminek vmi varangy is a tagja volt, és ők rivalizáltak Xavier tanítványaival./spoiler]
  2014 január 17 péntek, 12:27
  X-Men - Az ellenállás vége (2006)

  Wow. Ezt meg kell nézni még minimum egyszer annyira jó. Nem hittem volna, hogy ennyire izgalmas és fordulatos lesz, csak kapkodtam a fejem, eddig ez tetszik a legjobban. A sztori bitang jó lett.
  Mondjuk sejtettem, hogy Gean túl fogja élni az előző részt, viszont nem értem mi lett Kurt-tel, olyan mintha helyette kaptuk volna egy olyan kis szerepre a hattyúszárnyú fazont. A kicsit nagydarab, a karjából fadarabhoz hasonlító vmiket kilövő mutáns az Tüske? a rajzfilmben máshogy néz ki, és a jófiúk oldalán áll.
  X-Men Kezdetek: Farkas (2009)

  Ez se piskóta. Elég jól megmagyarázzák Farkas múltját. Volt egy pillanat amikor azt hittem logikai hibát követtek el az előző filmekhez képest, de egy félmondattal helyretettek mindent. A film eleje hangulatos lett - meg úgy az egész is. egyre jobban tetszik ez a sorozat.
  [spoiler]Arra gondoltam, hogy ugye Az ellenállás végében egy rendőr sima golyóval fejbe lövi Logant, de kutya baja. Itt meg mondják, hogy a koponyáját csak az adamantium viszi át, de akkor is csak törlődnek az emlékei. Ez egy nagyon jó magyarázat./spoiler]
  A követő gondolatok már hónapokkal ezelőtt (a tragikus hír előtt) megfogantak a fejemben. A Halálos iramban franchise-hoz és annak kronológiai sorrendjéhez kapcsolódnak. Ha van köztetek egy F&F szakértő talán választ kaphatok az igencsak összetett kérdésemre. A tartalma miatt - mind a 6 filmről szó lesz - spoiler mögé rakom.
  Gyártási sorrend:

  The Fast and The Furious (2001)
  2 Fast 2 Furious (2003)
  Turbo-Charged Prelude (2003) - rövidfilm
  The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)
  Fast & Furious (2009)
  Los Bandoleros (2009) - rövidfilm
  Fast Five (2011)
  Fast & Furious 6 (2013)

  Kronológia sorrend:

  A The Fast and The Furious (2001) stáblistája végén Dom egy piros Chevy Chevelle SS volánja mögött Mexikóba megy. Ezzel kb egy időben a Turbo-Charged Prelude (2003)-ben Brian megszerzi a Skylinet és eljut Miamiba, ahol kezdődik a 2 Fast 2 Furious (2003), ami gyakorlatilag egy Brian (és Roman) spin-off. Ezután jó pár év eltelik a Los Bandoleros (2009)-ig, ahol Mexikóban Dom-ék kiszabadítját Tegot a sittről. Közvetlenül ezután jön a Fast & Furious (2009) - ami a következő két filmmel egy trilógiát alkot, amit Letty személye köt össze -, Fast Five (2011) és a Fast & Furious 6 (2013). Az utóbbi film vége (Han Tokyoba fog menni) és stáblista végi jelenet (felborul az Rx-7-essel) közé ékelődik be a Tokyo Drift (2006).

  Meg is érkeztünk a lényeghez. A Fast & Furious 6-ban miuán Letty Domtól visszakapta a nyakláncot levágja Shaw asztalára Londonban, amit Stathatm leejt Tokyoban a földre Han mellé és felhívja Domot. A Tokyo Drift végén amikor Dom kihívja Seant, azt mondja, hogy van ideje dögivel, egyébként ekkor találkoztak először. A hetedik rész sztem a Han gyilkosa utáni nyomozásról és bosszúról fog szólni és már bejelentették hogy a Seant alakító Lucas Black leszerződött 3 filmre. Ebből úgy gondolom, hogy ő is benne lesz a csapatban, így pedig nincs értelme az időm van dögivel kijelentésnek. Versenyeznek egyet mielőtt Hanért bosszút állnának? Kétlem. Hip-hop összeszedni a bandát, azután felkutatni és kinyírni. Sztem a Tokyo Driftet ki kéne adni egy másik befejezéssel, ahol nincs Dom, mert így kb olyan "non-canon" jellege van a végének, de kíváncsi vagyok odafigyelnek e ennyire a készítők.
  2014 február 04 kedd, 09:50
  X-Men filmek befejezve. Annyira bírom az ilyen belemagyarázós filmeket, de tényleg. Kövezzetek meg, de a Transformers-ek is tetszenek.

  X-Men: Az elsők (2011)

  Hú, ezt még egyszer meg kel nézni, annyira jó. Nem is gondoltam volna, hogy a prof. ilyen volt ifjabb korában. A történet tetszett, talán még jobban is, mint Az ellenállás végénél. Elég komolyan helyrerakták a dolgokat, mondjuk egy-két ellentétet még én is felfedeztem. Izgalmas, mi kell még!?

  Farkas (2013)

  A története ennek is jó, a belemagyarázás nagyon frankó, de, a Kezdetek: Farkas jobban tetszik.
  Végig lekötött - ahogy az összes -, gyorsan elrepült az a két óra, egy élmény ez a sorozat. Mondjuk sejtettem,
  hogy a nagyapa nem hal meg, mert nem lett volna értelme odahívatni Logant és felajánlani neki a halandóságot. Viszont Yukio-t nem értem, minek Logannek testőr?

  A stáblista utáni jelenet hatalmas. Felvet pár kérdést, amire remélem az új filmből megkapjuk a válaszokat. Az ellenállás végében ha jól emlékszem X prof tudata egy fekvőbeteg négerbe száll át, akkor ez most hogyan? És m mit jelent, amikor azt mondja "Nem vagyunk olyan egyedül, mint gondolnád."
  Az alternatív befejezés jobban illene a filmhez.
  2014 március 06 csütörtök, 01:21
  Szupercella (2013)

  Annak ellenére, hogy pörgős volt és izgalmas, nem nevezném jó filmnek, bár az a nagy fordulat tényleg jó volt.


  Végjáték (2013)

  Ez már jobb volt. Viszont ezt sem nézném meg még egyszer. A történet izgalmas, de a nagy csavaron kívül semmi rendkívülit nem találtam benne. Viszont a monumentális jelenetek bejöttek és a zene is.


  Riddick (2013)

  Az első rész a legjobb, ez még a második közelébe se ért. A történet egy kicsit fura volt, de szerencsére megmagyarázzák, Vin alakítása nem igazán jött be, unalmas jelentek akadnak bőven.


  Fogságban (2013)

  A történet nagyon jó, nem is gondoltam volna, hogy az tette mindezt, aki. Ez nagy csavar volt. Viszont meglátszik rajta a hosszúság - bár én különösen szeretem az ilyen hosszabb (2-2.5-3 órás filmeket -, unatkoztam rajta, néhány rész elég vontatott. Nem tetszett az a technika, amikor a kép elsötétül és egy teljesen nyilvánvaló jelenetet így nem mutat meg. Érdekelt volna
  a két főszereplő arckifejezése a végén.
  Phillips kapitány (2013)

  Fantasztikus igaz történet, nagyon átjött. Tom Hanks vmi nagyon jó alakított, de Barkhad Abdi a kalózvezért olyan hihetően adta elő, tényleg elhittem. Pörgős, izgalmas, még többször meg fogom nézni, viszont a szokásos amcsi propagandát le kell nyelni.


  Gravitáció (2013)

  A látványvilág és a téma is nagyon tetszik. Ki ne szeretne az űrben kóborolni!? Sandra Bullock játéka nemek bejött, bár nem volt nehéz dolga, mivel gyakorlatilag
  ő az egyetlen főszereplő.
  Különösen ötletes, amikor a kínai űrállomás felé tartva a poroltót használja manőverező eszközként. Egy vmit azonban nem értettem:
  a zsilipen keresztül az orosz űrállomásra jut és miután megtekert egy kart, így a légnyomás (air pressure) felpörög 100%-ra utána egyből leveszi a szkafandert, levetkőzik egy szál nadrágra és trikóra. Ez hogy lehetséges, miért nem fagyott meg? amikor kinyitott a zsilipajtót a bent levő levegő(?) kiszökött az űrbe és az űrbéli anyag (ezt hogy is hívják?) átvette a helyt, majd ezt feltöltötte levegővel, most akkor ez a levegő szobahőmérsékletű, vagy legalábbis olyan, amiben nem fagyott volna meg?
  A nap könnyei (2003)

  Egyáltalán nem ilyen filmre számítottam, de pozitívan csalódtam. Nagyon megrázó történetű, megható, pörgős, izgalmas, és a folytonos zenei aláfestés bámulatossá teszi. Bruce Willis nagyon élethűen játszott. Elég komoly erkölcsi kérdések merülnek föl. Mit gondoltok a film mélyebb tartalmáról? Vajon helyesen cselekedett a parancsnok (Bruce) amikor
  otthagyta a menekülteket a leszállópályán, csak a küldetésre figyelve? , amikor a parancsot megtagadva megmentette a négerek életét, amiért az emberei életével kellett fizetnie?
   


 • 2015 január 02 péntek, 08:11

  A Yu Yu Hakusho című mangaadaptáció kedvenc sorozataim közé tartozik, amiből nincs sok, mivel egyáltalán nem nézek sorozatokat, nincs annyi időm, ezt is 1 éven át néztem, igaz, másodjára. Ti ismeritek ezt a sorozatot? Ti mit gondoltok róla? Véleményem bővebben a videóban:

   


 • 2016 január 01 péntek, 08:05

  Nem szoktam sorozatokat nézni, de az EP7 előtt vmivel le kellett kötnöm magam. Ledaráltam a Death Note animét, melyről bővebben a videóban:

   
 • Gotham 4. évad 11. rész  Rendkívül csavaros, meglepetésekkel teli szál volt. Sophia okosabb, mint hittem és a motivációit is sikerült is árnyalni. Bruce már kikerülhetne ebből a tomboló, rajcsúrozó életmódból. Jerome - Joker feltűnésének örültem.

  Várós lesz a folytatás.
    • 2015 január 02 péntek, 08:11
  A Yu Yu Hakusho című mangaadaptáció kedvenc sorozataim közé tartozik, amiből nincs sok, mivel egyáltalán nem nézek sorozatokat, nincs annyi időm, ezt is 1 éven át néztem, igaz, másodjára. Ti ismeritek ezt a sorozatot? Ti mit gondoltok róla? Véleményem bővebben a videóban:  Jaj, de szerettem ezt a sorozatot egészen az utolsó 20 részig... amikor Yusuke elvitte a demokráciát a pokolba...
  Amikor először láttam, nem tudtam eldönteni, sírjak-e vagy nevessek?
  Aztán inkább csak nevettem, de egy-két könnycseppet csak sikerült közben elejteni.
  A vége egyszerűen borzalmas!
   


 • Megnéztem a Ready Player One-t. Igazi geek-orgia. Minden sci-fi filmre/sorozatra, meg egyéb játékokra van utalás. Még SW-ra is. A történet amúgy faék egyszerűségű, de a látványa odab*sz.
   


 • Az általában mindig odacsap a látvány mostanság/sajnos évek óta/, de a többi csapná oda inkább az embert az lenne már igazán jó....
   


Moderátor(ok): Attila, Béreslegény, Cameron, Darth Law, dolmanyg, JoniPeti, Kira, Nerv, owokaleyo1992, PAVideoStudio, Razool, SonOfMurglak