728x79_szukitshu_banner_001.jpg

Fórum


 • Általános fórum téma a könyvekről, melyek nem Star Wars témában íródtak. Kibeszélés, kritika, vélemény, hírek, stb.

   


 • 2014 április 04 péntek, 08:56

  Egy ideje már tervbe volt véve, és gyorsan sikerült is a végére jutnom A.J. Quinnell A zsoldos című regényének, mely A tűzben edzett férfi (film) alapjául szolgált. Ti olvastátok? Tetszett?

   


 • 2014 június 13 péntek, 07:54

  Így a véleményed alapján komolyan felkeltette az érdeklődésem a Rácsatlakozva, már szemezgettem vele, hogy beszerzem egy jövőbeli SW könyvvel együtt.

  A zsoldos folytatása, a Tökéletes gyilkosság nagyon izgalmas, az ember csak annyi időre teszi félre, amíg alszik. Valaki már olvasta közületek?

   


 • 2014 október 17 péntek, 08:32

  Paul Bonnecarrére Aranyháromszög című könyve egyszer olvasható, de felejtős alkotás, bővebben a videóban.

   


 • 2015 július 14 kedd, 08:29

  Az elmúlt két napban lehiggadtam és videóban összeszedtem a gondolataim A marsiról. Ha ilyen lehiggadva, gondolhatjátok, milyen volt frissen!

   


 • 2015 szeptember 29 kedd, 08:24

  Dan Brown: Angyalok és démonok

  A Császár sötét csontjaira! Ez veszett izgalmas, király, okos, lenyűgöző. Eleinte azt hittem sosem végzek vele, olvasom, csak olvasom, de nem akar fogyni. Nyáron néztem meg A Da vinci-kód c. filmet és kíváncsi voltam, hogy van-e folytatása. Van bizony, sőt előzménye is, ami pont ez a regény. Ez volt az eddig leghosszabb könyv, amit elolvastam (bocs, Zahn), és újabb egyéni rekordot állítottam fel az egy nap alatt elolvasott 230 oldallal (A masri 200/nap). Viszont azt nem értem, hogy a walkie-talkie-t miért nem lehetett adó-vevőként lefordítani.

   


 • 2015 november 10 kedd, 08:52

  James S. A. Corey: A Térség 1: Leviatán ébredése

  Ez a döfi nekem! A történet izgalmas, vmi nagyszabású dolog készül, a szereplők kidolgozottak, végig fenntartotta az érdeklődésem.

   


 • 2016 január 06 szerda, 11:03

  Nekem sikerült egyéni csúcsot döntetnem 51 regény elolvasásával (3 nem-SW-regény: A marsi, Angyalok és démonok, Leviatán ébredése, 2 hamisítvány SW-regény: A Jedi hatalma, Han Solo nomádjai, és 46 SW-regény A Sith-ek bosszúja ifjúasági változatát is számítva). Az a baj ezekkel az egyéni rekordokkal, hogy nehéz lesz megdönteni őket!

   


 • 2016 május 17 kedd, 03:59

  Nagy kedvencem P. Howard, nagyon sok könyvét olvastam, itt Jimmy levelein konkrétan szénné röhögtem magam. A könyv előzményének Az elveszett cirkáló tekinthető, ebben a könyvben szerepelt először Piszkos Fred. A könyv folytatása a Piszkos Fred közbelép, Fülig Jimmy őszinte sajnálatára, amiben Theobald Lincoln milliomos egy expedíciót indít, amelynek tagjaként Fülig Jimmy is megjelenik. A negyedik Piszkos Fred-könyv A megkerült cirkáló, ebben Piszkos Fred egy elveszett hajót próbál felkutatni. Az utóbbi két kötetben szerepel egy Wagner úr nevű személy, haláli forma, fantasztikus.

   


 • 2016 július 08 péntek, 08:05

  2009-ben szomáliai kalózok támadtak meg egy amerikai kereskedelmi teherhajót, és Richard Phillips kapitányt el is rabolták. Az igaz történetről film és könyv formájában is informálódhat az érdeklődő. Nekem filmen jobban tetszett, de a plusz infók miatt megérte elolvasni a könyvet.

   


 • 2016 augusztus 19 péntek, 08:02

  Neal Stepheson: Seveneves – A hét Éva

  Armageddon esetén a túlélőhátizsák kötelező eleme a regény, mely egy izgalmas, monumentális történet mesél el, miközben információlavinát zúdít az olvasóra. Emlékezetes jelenetek tömkelege, az emberi leleményesség csúcsa, amit élmény volt átélni.
  Nem tetszett, hogy

  néhány szereplő halálát csupán egy mondattal intézte el, mintha csak megemlítené: volt ilyen is, de menjünk tovább.

   


 • 2016 november 18 péntek, 08:03

  Gregg Hurwitz: Orphan X - Az árva

  Evan Smoak gyerekkorában került be az Árva-programba, mely keretén belül profi ügynök vált belőle, azonban most visszavonulva segít a bajbajutottakon, ám egy szintén profi bérgyilkos ráállítja a szálkeresztet, Evan pedig megpróbál életben maradni. Nagyon izgalmas, feszült krimi, igazán élveztem. Bővebben a videóban:
   


 • 2017 április 14 péntek, 09:05

  Dan Brown: A Da Vinci-kód

  Rettentően izgalmas, feszült, fordulatos történet, amin azért nem tudtam körömrágásig izgulni, mert hamarabb láttam a filmet, ami szintén tetszik.
  Véleményem és bemutató az alábbi videóban:

   


 • 2017 május 12 péntek, 07:58

  James S. A. Corey: A Térség 2. kötet: Kalibán háborúja

  Izgalmas és kalandos történet, melyben Holden és csapata egy erélyes földi politikusnő, egy bosszútól fűtött marsi tengerészgyalogos és egy gyermeke után kutató botanikus társaságában a nagyfiúk játszóterére tévedve igyekszenek minél inkább beleköpni a másik levesébe, miközben kiéleződik a feszültség a Mars és a Föld között.
  Véleményem és bemutató az alábbi videóban:
   


 • 2017 június 02 péntek, 08:01

  Dan Brown: Az elveszett jelkép

  A harvardi egyetem híres szimbólumkutatójának, Robert Langdonnak az újabb feladata a szabadkőművesek-piramis titkának megfejtése, hogy ezzel megmentse elrabolt, régi barátját, a szabadkőműves Peter Solomont az ügyeletes szadista őrült karmai közül. Természetesen az aktuális női főhős, Katherin a professzor segítségére siet, illetve fordítva, a hatóság pedig üldözőbe veszi őket, miközben versenyt futnak az idővel. Ismerős ugye? Sok hasonlóság fedezhető fel az előző két kötettel kapcsolatban, de azért szórakoztató és izgalmas volt.  Véleményem és bemutató az alábbi videóban:

   


 • Amikor két éve először láttam az animét, azonnal beszippantott, teljességgel lenyűgözött. Egy percig sem volt kérdés, hogy a 12 kötetből álló manga sorozatot is elolvasom, melynek a magyar kiadása rettenetesen igényes.Ryuk, a Halálisten leejti az emberek világába a naplóját, melybe ha beleírják egy ember nevét, meghal.

  Bővebben a videóban:

   


 • Müller Péter: Részeg józanok – Ötven év múltán
  Még tavaly, a 2017-es ünnepi könyvhéten láttam meg ezt a könyvet. Édesanyám már mesélt róla annak idején. A regény Soós Imre, a fiatalon elhunyt színész és kezelőorvosa, Perjési Hedvig szerelméről és tragikus halálukról szól. Soós Imrét úgy is hívták, hogy a „parasztzseni” Az egyik legtehetségesebb magyar színésznek tartják, külföldi és magyar díjat is kapott. A Körhinta című filmjét évekkel ezelőtt láttam is. Amikor kezembe vettem az Ötven év múltán változatot eszembe jutott, hogy anyám annak idején már többször is ajánlotta elolvasásra. Pont karácsony előtt jártam a könyvtárban és szerencsére bent volt egy példány, így végre ki tudtam kölcsönözni.
  A regényben Soós Imrét Tábori Péternek, a szerelmét pedig Szalay Évának hívja az író. A szerző, Müller Péter a cselekmény folyamán meg is jelenik. Nem tudom, hogy a régi változat mennyiben tér el az új, átírt regénytől, mindenesetre én mindig is a bővebb változatokat kedveltem, ezért az Ötven év múltán verziót hoztam ki. A regény nem túl hosszú így se, gyorsan el lehet olvasni – én beteg édesanyámnak az egészet felolvastam az ő kérésére -. Müller Péter stílusa olvasmányos, érzelmektől és szenvedélytől túlfűtött. Nagyon magával ragadott mind a történet, mind a stílus. A könyvben Tábori Péter az egyik legsikeresebb magyar színész, aki fiatalon öngyilkossági kísérlet után kerül a kórházba. Itt Szalay Éva lesz a kezelőorvosa. A kötet mindkét szereplőjéről fokozatosan egyre több információ derül ki.
  Péter mély, paraszti nyomorból került fel a színészek közé. Hamar az egyik legelismertebb és legnépszerűbb színész lesz mind a színház, mind a filmek világában. Játéka lenyűgöző, szenvedélytől és valami elemi őserőtől fűtött. Ez meghatározza élete mindennapját is. Sok bántás és megalázás érte az életében. A rendszer kihasználta, sokszor a propaganda eszköze volt, amit az ifjú színész lelke mélyén, rendkívüli módon sérelmezett. Az alkohol csak rontott a lelki állapotán. Öngyilkossági kísérlete után kórházba kerül. Éva zsidó származású, a háború alatt őt is sok lelki sérülés érte. Pszichológus lett. A Péter előtti szerelmi viszonyairól is képet kapunk. Péter és Éva érzései elég gyorsan lángra kapnak. Szerelmük tüzes, heves, érzelmekkel teli. Először Péter vall szerelmet a doktornőnek még a kórházban. Éva szép lassan ráébred, hogy ő is nagyon szereti a fiatal művészt, pedig ez lehet akár orvosi műhiba is – ahogy erre a könyv is kitér - , de ennek ellenére rövid ellenállás után elkezdi viszonozni Péter érzéseit. Hamar összeházasodnak. Érzelmeik hullámvasút szerűen változnak. Péter házasságuk után megtörten kerül vissza a színház világába, ahol már nem tud olyan tűzzel játszani, mint régen. Keresnie kell újra ezt a szikrát magában, néha alkohol, néha verekedés, vagy agresszió formájában. Éva eleinte kitart mellette, de Péter érzelmi kicsapongásai elidegenítik őt férjétől. Mégse bír tartósan távol maradni tőle. Belekerült egyfajta örvénybe, mely Pétert és Évát elsodorja az érzelmek és a szenvedélyek világába. Péter botlásait is megbocsátja egy idő után. A regény másik fontos szereplője, maga az író, aki Péter egyik legjobb barátja. A szerző az, aki szerintem megpróbálja felszínen tartani Pétert. Miután megismerkedik Péter feleségével, elkezd egyre jobban vonzódni Évához. Péter és Éva kapcsolata a könyv végén már egyre jobban halad a szakadék felé, de ők mégse akarnak erről tudomást venni, egyenesen rohannak felé. A szerző is sokszor tehetetlennek érzi magát, úgy érzi, nem tudja megmenteni őket, nem akar belekerülni abba a bizonyos örvénybe. Péter és Éva halála után magát hibáztatja, úgy érzi talán tehetett volna valamit. A pár halála rejtélyes és nem tisztázott. Müller Péter felvázolja azt a változatot, melyet ő elképzelhetőnek tartott.
  A mű rendkívül drámai, érzelem dús és tragikus. Mélyen át lehet élni az érzelmek széles skáláját. A végén nagyon megsajnáltam a tragikusan elhunyt szerelmeseket. Sajnos szenvedélyes szerelmük tragédiával végződött, belekerültek egyfajta örvénybe, mely lehúzta őket. Ez egy ragyogó, fényesen fellobbanó szerelem volt, mely pusztító robbanásban ért véget. Nagyon drámai és megható mű. Ötös.
   


 • Dan Abnett: Ravenor, a kívülálló
  A trilógia záró darabja a meglepetések és a fordulatok könyve. Dan többször is „megvicceli” az olvasót – abban az értelemben, hogy többször is nem az történik, mint amire számítunk. Elejétől a végéig nagyon élveztem a könyvet. A szerző Ravenort és csapatát a végsőkig hajszolja. Olyan kihívások elé állítja, melyeket nem minden inkvizítor venne sikeresen. Ezek a kihívások Ravenort és szövetségeseit is végletekig kikészítik és őrületbe is kergetik. Az ellenfelek oldalán sem sima a helyzet, nem az van, mint amit gondolnánk. Sokáig nem egyértelmű, hogy ki kinek az oldalán áll. Az izgalmat a nagyszerű és epikus összecsapások tarkítják. A kötetben még olvashatunk egy plusz elbeszélést – Türelemjáték címen arról, hogyan csatlakozott a csapathoz Kys. Ez a novella is elég emlékezetes lett.


  Az Eustis Majorison történtek után az inkvizíció ki akarja kérdezni Gideont a történetekről. Elégedettek a munkájával, de úgy vélik, hogy az okozott járulékos károkat is helyre kell hozni. Ravenort rendkívüli módon zavarja, hogy Zygmunt Molotch még mindig él és szabadlábon van. Az inkvizítor egyre megszállottabb régi nemezisével kapcsolatban. Molotch ravasz, elhiteti az Inkvizícióval – újra – hogy meghalt. Ravenor ezt nem veszi be és egy utolsó nyomot követve ellenfele után ered. Karát gyötri a lelkiismeret- furdalás, úgy érzi el kéne mondania mindenkinek, hogy Slyte Carl Thoniusban van. Slyte ezt nem hagyja és kitörli Kara ezzel kapcsolatos emlékeit. Kara titka mégis rányomja a bélyegét a személyiségére és a Patrik Belknap-pal való kapcsolatára is. Carl azt hiszi tudja irányítani a démont, de az csak hiú ábránd. Kys meg van győződve arról, hogy Slyte valójában a kómába esett Zael testében van. Az Utochre-n történtek után pedig fanatikusan a fiú elpusztítására tör. Csak a végén józanodik ki. Patience Kys cselekedeteit a fájdalom és a gyász is motiválja. Ugyanis az Utochre-n történtek után halottnak hiszi Gideont. Az utochre-i Wych-házban történetek fordulópontot jelentettek. Ravenor egy csapat misztikushoz és a varázslatos ajtójukhoz fordult, hogy megtudja, mi lett Molotch-csal. Zygmunt Molotch viszont számított erre és csapdába csalja az inkvizítort. Az ajtón túl történtek a leghevesebb és legkétségbeesettebb összecsapásra kényszerítik Ravenort és barátait. A tyranidákkal kerülnek szembe, azzal a fajjal, melyet most, M41.404-ben még nem ismernek és később is az űrgárdisták legnehezebb ellenfelei lesznek. Ravenor súlyosan megsérül, a Wych-ház elpusztul, Patience, Maud, Carl és Ballack menekülni kényszerülnek. Ravenor, Harlon Nayl, Angharad – ő Ravenor halott szerelmének, Arianrhodnak a rokona – és a kulcsok őrzője, a fiatal Iosob az ajtón túl vándorolnak több világ és idősík között, míg nagy nehezen visszajutnak a saját idejükbe és helyükre. Ravenor itt komoly sérüléseket szenved, ez az a pont, ahol a nyomorék inkvizítor igazán megsajnálja az olvasó. De végül újra egyesül a csapat a Gudrun-on, ahol Zyg Molotch, valamint Orfeo Culzean és a sleppje rejtőzik. Culzean a saját pecsenyéjét sütögeti, át akarja verni mind Ravenort, mind Molotch-ot. Ravenor és Molotch kényszerű szövetséget köt a valódi ellenség Slyte ellen. Ezek a váratlan pontok a könyvben, melyek igazán tetszettek. A végső összecsapás a Gudrun-on az Elmingard erődben igazán epikus lett. Nem múlt el veszteségek nélkül. Végül nem csak Slyte-ot, de Molotch-ot is utoléri a végzete. Carlt és Angharad-ot sajnáltam. A csapat végül széthullik. Ravenor, Kara, Patience, Maud a Thracia Primaris-on várják az inkvizíció eljárásának végét. Harlon elmegy és visszaviszi Angharad kardját a népének. Zael, Wystan Frauka és Iosob biztonságba kerülnek Lilith inkvizítor alá. Ravnenor a végsőkig kitartott. Mindent megtett, hogy pont kerüljön a Molotch ügy végére és Slyte létének végére is. Sokszor került kilátástalan helyzetbe, mégsem alkudott meg a gonosz erőivel. E mellett emberségét is megőrizte, lásd Zael esetét.

  Nagyszerű, kiváló zárás lett. Az egyik legemlékezetesebb Warhammmer 40.000 regény. Ötös. Kíváncsi vagyok, mit tartogat a következő inkvizíciós trilógiája.
   


 • Richard A. Knaak: Tűzrózsa
  Az Ogre titánok trilógia második része. A cselekmény ott folytatódik, ahol az előző kötet abbamaradt. A cselekmény nem volt végig olyan dinamikus, mint számítottam volna rá, de a konfliktust a kötet második felében sikerült elmélyíteni.


  Az Ogre Titánok körében bekövetkezett hatalomváltás után Safrag mozgásba lendítette az eseményeket. A Tűzrózsa megszerzése körül bonyolódik a cselekmény egy része. A másik fontos rész: Golgren hatalmának elvesztése. Árulások tömkelegét láthatjuk. Sejthető, hogy a Titánok állnak a háttérben, de csak a végén kapunk erre megerősítést. Golgren hívei megpróbálnak helytállni, de az árulók ügyesebbek. Több váratlan fordulat is a cselszövőkhöz kötődik. A Wargroch-csal és a Khleeg-gel kapcsolatos történések kifejezetten megdöbbentettek. Golgren ellenségeinek előrenyomulása nem mindig volt érdekfeszítő. Golgren, Idaria és Safrag a Vipera völgyében haladnak a Tűzrózsa felé. Sirrion közbelépése tetszetős történeti elem. Sirrion a tűz és alkímia istenének ábrázolása, valahogy Weis és Hickman istenábrázolására emlékeztetett. Tyranos, Stefan és Rés, a vízköpő szintén izgalmas kalandokat éltek át. Tyranos továbbra is titokzatos, motivációi nem ismertek, csak halvány utalásokat kaptunk a múltjára, melyből számomra nem sok minden derült ki. Remélem a harmadik kötetben ez bővebb lesz. A Vízköpők Ura is belelendül a történet alakításába. Ő a legrejtélyesebb figurája a sztorinak. Ha minden igaz mindenkit kihasznál a manipulál. A Tűzrózsa a Titánok kezében sorsfordító lehet nem csak az ogrék, de talán egész Krynn számára.


  A könyv második felében már sokkal jobban élveztem a sztorit. A végkifejlet pedig érdekfeszítő és izgalmas befejezést sejtet. Ötös.
   


 • R. A. Salvatore: Ősmágus
  Az Ősmágus elindítja az utolsó Drizzt trilógiát, a Hazatérést. Ez a kötet az előzőekhez képest lassabb tempójú, a cselekmény lassan hömpölyög. Salvatore jól előkészíti a talajt a befejezéshez. Az utolsó 200-250 oldal folyamán pörögnek fel az események. A Mélysötéttel és az Abyss-szal foglalkozó részek kifejezetten élvezetesek lettek, még akkor is, ha csak előkészítési szerepük van. Lolth minden eddiginél többet szerepel. Nem volt még olyan Forgotten Realms regény, ahol ennyit szerepelt volna. A tervei homályosak és megkérdőjelezhetők. Drizzt és társai a családalapítás gondolatával is eljátszanak még Gauntlgrym visszafoglalása előtt. A vége megdöbbentő lett, a következmények pedig felcsigázzák az olvasót.


  Talán az Otthon, a Száműzött, illetve A drow öröksége és a Pókkirálynő háborúja sorozat óta nem volt olyan regény, ami ennyit foglalkozott volna Mélysötéttel, vagy Menzoberranzannal. Lolth szerepe és cselekedetei egy újabb Pókkirálynő Háborújához hasonló eseményt vetítenek elő. Habár Lolth elvesztette a harcot a Szövetért, úgy tűnik máris életbe léptetett egy tartalék tervet, melyben egymás ellen hangolja Gromph-ot és Quenthelt, Quenthelt és a nagyasszonyanyákat, elárasztja démonokkal a Mélysötétet, a Faerzress burkának felsértésével pedig eléri, hogy a démonokat ne lehessen visszaűzni. Kifejezetten élveztem az összeesküvések hálóját, amelyben Lolth átvágta Kimmurielt, Kimmuriel pedig Gromph-ot. Yvonnel újjászületése Gromph és Minolin lányának testében váratlanul ért. A legmegdöbbentőbb rész Demogorgon megjelenése volt.
  A felszínen Drizzt, Bruenor és Cattie-bire összeverbuválják minden idők legnagyobb törpe seregét Mithrill Csarnokból, Felbarrból, Adbarrból és Mirabarból. Az útjuk Gauntlgrym felé viszonylag eseménytelen. Talán a Harpell család csatalakozása, Cattie-bire új botjának elkészítése volt ami megfogott. Tiago és Doum’wielle továbbra is Drizzt fejét akarják. Mindketten úgy gondolják, hogy csak így szerezhetnek érdemeket Menzoberranzanban. A párbajuk Gauntlgrymben Drizzt-tel nagyon élvezetes lett. Itt, ennél a résznél még Drizzt-ért is aggódtam, holott tudtam, hogy felesleges lenne. Gromph közbelépése Tiagót Menzoberranzaba vitte, Doum’wielle pedig a Világ Hátán tért magához Khazid’hea, a gonosz kard nélkül. A felsőbbrendű démonok támadása elég elsöprő lett, több szereplőtől is búcsút kellett vennünk. Drizzt közbelépése nagyon drámai és heroikus, az egyik legepikusabb összecsapás volt, melyet Marilith és Nalfeshnee, a két felsőbbrendű démon ellen zajlott. A kötet végén Demogorgon megjelenése, Gromh megjelenése és Jarlaxle cselszövése ígér nagyszerű folytatást.


  Ha ez így folytatódik, sokkal méltóbb lezárása lesz ez a trilógia az egész sorozatnak, sem mint elsőre gondolta. Ötös.
   


Moderátor(ok): Attila, Béreslegény, Cameron, Darth Law, dolmanyg, JoniPeti, Kira, Nerv, owokaleyo1992, PAVideoStudio, Razool, SonOfMurglak