728x79_szukitshu_banner_001.jpg

42 Hozzászólás

 • RacerX
  2018 máj 31 : 17:17
  Beküldte: RacerX

  Ez nagyon jó utalás! 01 Csak sajnos 1-2 oldal már továbbgondolta ezt, és már úgy harangozták be, hogy erről fog szólni a GoT íróinak sorozata.

  0 0
 • Darth Law
  2018 jún 01 : 08:05
  Beküldte: Darth Law

  Hát ott még sajnos nem tartunk. Egyelőre ez a biztos, a többi csak pletyka, és fantáziálgatás.
  Szerintem a fő kérdés az, hogy ez most csak kikacsintás a TOR rajongóknak, vagy a TOR éra kanonizálásának előkészítése lépésről-lépésre?

  Remélem, hogy utóbbi. 01

  0 0
 • SonOfMurglak
  2018 jún 01 : 08:52
  Beküldte: SonOfMurglak

  szerintem azért sok dolog afelé mutat, hogy a TOR időszak felé akarnak majd fordulni. csak most még megvárják vele a IX. részt. mert tuti, hogy még a Jedikről-Sith-ekről lesz vmi titok/újdonság amit fel akarnak fedni. ha már a cikkben meg van említve Malachor: azért szerintem az is pl. árulkodó, hogy az a helyszín még utána a képregényben is benne volt + hogy Kylo fénykardja ilyen ősi design szerint készült, annak is van jelentősége szerintem... (nem mellesleg most a SW képregényben megint szerepelt két ilyen típusú fénykard:
  [Linkelt tartalom]

  a Doctor Aphrában meg ott volt az ősi eretnek Jedik sztorija... szerintem biztos ki akarják ők aknázni azt az időszakot. de mondjuk túl azon, hogy a IX. rész megjelenését meg akarják várni, szerintem az is lehet h úgy gondolják, hogy előbb minél több utalást elhintenek erre a korra... mert azért oké a TOR-nak van rajongótábora, de azt szélesebb közönség nem ismeri, csak az SW rajongók.

  1 0
 • Gyeze
  2018 máj 31 : 18:18
  Beküldte: Gyeze

  Valaki küldene egy linket a sith kristályos utalásról? Az nekem kimaradt 08 Köszi

  0 0
 • SonOfMurglak
  2018 máj 31 : 21:31
 • Blade
  2018 jún 01 : 17:54
  Beküldte: Blade

  Értem én,hogy Legend meg ikonikus karakterek, de úgy is más hátteret kapnak ugyebár....akkor meg miért nem lehet valami újat? Egyedibbet? Miért kell sorra átvenni mindenkit a Kánonba nem értem...ez így már vegyes felvágott.
  Exar Kun helyett más név, más háttérsztori, más jellem stb...látom a kreatívság működik ezerrel Dagobertéknál...

  2 0
 • DarthTom
  2018 jún 01 : 18:01
  Beküldte: DarthTom

  Tűzoltás? A Legendák eltörlése miatt elkedvtelenedő rajongók visszacsalogatása? Így könnyebb nekik? Lusta egy bagázs? Lehet választani... Talán meg kellene erőltetni magukat és nem PC harcost játszaniuk. Teljesen más jár a fejükben, mint ami kellene.

  1 2
 • Blade
  2018 jún 01 : 19:01
  Beküldte: Blade

  Tomi látom nagyon bekeztél már mindenhol a fikázással főleg IGN-en. Kicsit jó lesz már megnyugodni hidd el nem lesz ettől olcsóbb a kenyér se más...Inkább nézd meg a Solot mert mind1 mit írnak meg mind1 mennyit termelt film/bár az eddig se mutatta meg soha sem a minőséget/. A Disney óta a legszórakoztatóbb SW film.

  2 2
 • SonOfMurglak
  2018 jún 01 : 19:17
  Beküldte: SonOfMurglak

  ezek csak kis easter eggek, utalások, érdekességek a rajongóknak.
  azokat a Legends rajongókat akik Disney-utálók, ezzel már nem csalogatják vissza. ez csak azoknak érdekes, aki megnézi és szereti az új dolgokat, de a régieket is ismerte és kedvelte. azért az új dolgok bőven túlsúlyban vannak, nem lehet azt mondani, hogy nem tudnak újat kitalálni... kreativitás hiányának nevezni meg megint túlzás. pl. csomó régen élt Jedi/Sith nevére volt már utalás, és közülük csak 1-2 volt ilyen Legends karakter. (lásd: Marvel SW képregény, Lando képregény, Doctor Aphra képregény...)
  meg azért meg kell nézni, hogy milyen fajta utalás ez is ami a cikkben van... a filmben rövid időre látott tárgyról az egyik háttérinfó-könyvben van leírva. szóval egyértelműen csak egy kis érdekességnek szánták.

  2 0
 • DarthTom
  2018 jún 01 : 19:57
  Beküldte: DarthTom

  Valami csúnyát csináltam? :-I Mit is fikáztam?Más: te tetted fel kérdést! Én pedig elmerengtem rajta.

  0 0
 • Blade
  2018 jún 01 : 20:01
  Beküldte: Blade

  Tudod te miről írok, de én itt le is zártam.

  2 2
 • DarthTom
  2018 jún 01 : 20:05
  Beküldte: DarthTom

  És milyen hírek alatt? Szerinted én választom a témát? A vélemény pedig jön (ami eddig is megvolt)... azt nem kell magyarázni. ,,de én itt le is zártam" persze, így a legkönnyebb!!! :-/

  1 0
 • DarthTom
  2018 jún 01 : 20:02
  Beküldte: DarthTom

  ,,azokat a Legends rajongókat akik Disney-utálók, ezzel már nem csalogatják vissza"

  Nem-e? Szerinted aki oda volt pl: Thrawn karakterért például nem nézet rá, akár egy kicsit is a Rebelsre?

  0 0
 • SonOfMurglak
  2018 jún 01 : 23:02
  Beküldte: SonOfMurglak

  én a Legends-utalásokról beszéltem. a név-megemlítésekről, rövid feltűnésekről stb. és a legtöbb esetben csak ennyi történik. megemlítenek egy személyt, bolygót stb. Thrawn kivétel, mert ő konkrétan meg is jelent. egyébként lehet, hogy most miatta ránézett valaki a Rebelsre, de egyrészt attól még nem szerette meg a sorozatot, másrészt meg ahogyan a reakciókat láttam, akik az új kánont utálják és a Legendák rajongói, azoknak nem jött be Thrawn kánonverziója... volt, akinek a sztori nem tetszett, volt akinek az, ahogy kinézett (az, hogy van pupillája)... szóval igen, a Disney-utálókat még vele sem lehet rávenni, hogy megszeressék az új dolgokat. az, hogy épp ránéztek a Rebelsre, az kb sz@rt se ért, mert nem tudott a véleményükön változtatni.

  1 0
 • DarthTom
  2018 jún 02 : 09:09
  Beküldte: DarthTom

  ,,egyébként lehet, hogy most miatta ránézett valaki a Rebelsre, de egyrészt attól még nem szerette meg a sorozatot, másrészt meg ahogyan a reakciókat láttam, akik az új kánont utálják és a Legendák rajongói, azoknak nem jött be Thrawn kánonverziója..."
  Látod a disneynek sikerült mégis visszacsalogatni azokat a kánon utálókat, akik megfogatták: egyáltalán nem fognak törődni vele. A kapcsolat alakulása már más kérdés, hogy tartós lesz vagy nem.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2018 jún 02 : 09:54
  Beküldte: SonOfMurglak

  jó, akkor tisztázzuk az újabb fogalmi dugót: igen, ha úgy érted, hogy az már visszacsalogatás, hogy valaki ránézett a Rebelsre, akkor oké, Thrawn visszacsalogatott pár embert.

  de én meg azt gondolom, hogy a rajongó- visszacsalogatás arról szólna, hogy azok a régi fanok, akik Disney-utálók, azok is megszeressék valamennyire az új kánont, hajlandóak legyenek foglalkozni vele. magyarul ne csak annyi legyen, hogy ránéznek Thrawn miatt és utána hagyják a francba... márpedig, ahogy a reakciókat láttam, pont ez történt. ezért mondom, hogy nem lehet már visszacsalogatni ezeket az embereket - úgy értve, hogy újra felkelteni az érdeklődésüket ÉS fent is tartani azt.

  1 0
 • DarthTom
  2018 jún 02 : 10:24
  Beküldte: DarthTom

  Visszacsalogatni: hogy egyáltalán foglalkozzon vele az ,,akik megfogatták: egyáltalán nem fognak törődni vele". Pontosan, így értettem (ezért magyaráztam meg jobban). Visszacsalogatásba sok minden bele fér és nincs itt semmi fogalmi dugó. Szerinted kiknek szólt elsősorban Thrawn megjelenése? Akiknek egyáltalán jelent valamit, Legends kedvelők. Ezek egyik magja, akik nem kértek ebből az új kánonból. Most ez felkeltette az érdeklődésüket (ha nem így lett volna, akkor nem nézték volna meg és nem olvastál volna erről véleményeket) Ha pl.: rosszul emelték át - és ez nem nyerte el a tetszésüket - persze, hogy nem sikerül tartósan visszacsalogatni ezeket az embereket és fenntartani az érdeklődésüket.

  1 0
 • SonOfMurglak
  2018 jún 02 : 10:34
  Beküldte: SonOfMurglak

  fogalmi dugó ott volt, hogy máshogy értelmeztük. de már én is leírtam, hogy hogyan értettem. szerintem aki rá is nézett a Rebels miatt, az se lett se Rebels-, se új kánon- rajongó.nyilván, hogy Thrawn a legends-kedvelőknek szólt. de nem csak olyan legends-kedvelők vannak, akik utálják és teljesen elutasítják az új dolgokat. tehát a legends-kedvelő nem egyenlő a disney-utálóval. aki pedig szereti a régi és új dolgokat is, azt nem kell visszacsalogatni, mert eleve is érdeklődik minden új SW iránt. ezért írtam én, hogy "azokat a Legends rajongókat akik Disney-utálók, ezzel már nem csalogatják vissza". vagyis szerintem a Legends-utalások, meg Thrawn azoknak kedveskednek, akik bár szeretik a régi dolgokat, de az újakat is (vagy legalábbis nyitottak rá). mert azt nyilván a Disney se gondolhatja komolyan, hogy aki utálja, amit csinálnak, 1-2 ilyen kisebb utalás miatt megszeretné...

  0 0
 • DarthTom
  2018 jún 02 : 11:13
  Beküldte: DarthTom

  ,,fogalmi dugó ott volt, hogy máshogy értelmeztük"Akkor pontosítok: nekem nem volt fogalmi dugó (smile)  (de szerintem te is gyorsan megértetted, hogy pontosan mit értek alatta) ezért írtam utána, hogy visszacsalogatásba sok minden belefér. Egyáltalán visszacsalogatás a semmiből (0-ból kis érdeklődés) és a tartós visszacsalogatás is visszacsalogatás.,,d e nem csak olyan legends-kedvelők vannak, akik utálják és teljesen elutasítják az új dolgokat."Ezért írtam ezt: ,,Szerinted kiknek szólt elsősorban Thrawn megjelenése? Akiknek egyáltalán jelent valamit, Legends kedvelők. Ezek egyik magja, akik nem kértek ebből az új kánonból" Kiemelem: ezek egyik magja ,, legends-kedvelő nem egyenlő a disney-utálóval"
  Persze, hogy nem és nem is írtam ilyet. ,,aki pedig szereti a régi és új dolgokat is, azt nem kell visszacsalogatni"
  Csak épp nem róluk volt szó. A többire, de főleg erre:,,azt nyilván a Disney se gondolhatja komolyan, hogy aki utálja, amit csinálnak 1-2 ilyen kisebb utalás miatt megszeretné..."Ezek a szegény elkedvtelenedő emberek szerintem csak arra várnak, hogy disney vissza adja a kedvüket és a hitüket a SW-ba. Ha nem így lett volna, akkor nem adtak volna egy kicsi esélyt sem Thrawn és Rukh karakterének (akik nem sima 1-2 kisebb utalások). Persze ez nem fog sikerülni, mert most pont ott tartunk, hogy az emberek inkább nem nagyon kapkodnak az új SW filmért. Inkább elveszítik a meglévő rajongókat, akik eddig is kitartottak. Kár.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2018 jún 02 : 12:08
  Beküldte: SonOfMurglak

  persze, Rukh és Thrawn nem csak utalás, de nem is írtam ezt. amit viszont írtam, hogy ők kivételnek számítanak - és ezért is mondom én, hogy nem látom igazoltnak azt, hogy a Legends-elemeket akarnák használni a Legends-rajongók Disnyey-utáló részének visszacsalogatására. sokkal több karaktert és elemet hoznának vissza akkor, és nem merülne ki a dolog legtöbb esetben 1-2 kisebb utalásban, nevek elejtésében.
  abban tehát nem értünk egyet, hogy az utalások, átemelések kinek szólnak. én továbbra is úgy vélem, hogy a Disney se gondolhatja komolyan, hogy meg tudja venni magának a legends-elemek átemelgetésével, utalásokkal azt, hogy akik az új dolgokat, új irányt utálják, hirtelen megszeressék ezt a kánont. szerintem a Disney is tudja, hogy ezzel a réteggel nincs értelme foglalkozniuk. felvállalták az EU "legendásítását", tudva, hogy lesz akit ezzel elvesztenek... szóval nem hiszem, hogy nagyon teperni akarnának azok visszaszerzéséért akik akkor amiatt elfordultak az SW-től. a rajongók többi részéhez szólnak inkább az utalgatással. meg hát ugye új közönséget keresnek - akiknek meg nem érdekesek az utalások, ezért is maradnak azok meg többnyire az érdekesség szintjén; vagy mint Thrawn esetében, a karakter kapott egy eredetsztorit, új történetet, tehát aki eddig nem ismerte, annak is érthető a karakter.
  az új SW-film gyengébb nézettségét pedig nem gondolom, hogy az okozza, hogy a rajongók nem kapkodnak érte. ott a szélesebb közönség érdeklődését nem sikerült felkelteni, de annak már más az oka, és nem sz SW-től való elfordulás.

  0 0
 • DarthTom
  2018 jún 02 : 13:06
  Beküldte: DarthTom

  ,,nem látom igazoltnak azt, hogy a Legends-elemeket akarnák használni a Legends-rajongók Disnyey-utáló részének visszacsalogatására.
  " Legends karakterek beemelése a régi karaktereket jól ismerőknek szólnak. így bizony őket is megszólítják. Disneynek alapvető érdeke, hogy növelje az érdeklődést, nézettséget. Nekik teljesen mindegy, hogy egyesek honnan jönnek és milyen érzelmekkel. Ez üzlet. Thrawn népszerű volt, mint Maul? Jöhet! Hogy ezzel a karaktert szerető, de disney érát nem figyelő nézőket is kibillentenek a nulla mozgásból az csak haszon nekik. Nem ezt mondtam, hogy ez a fő(!)prioritások, de jól jön? Persze! Akkor meg miért ne? Szerintem ez a szellemiség uralkodik náluk.,,sokkal több karaktert és elemet hoznának vissza akkor..." Már elkezdték és ez is árulkodó.,,az új SW-film gyengébb nézettségét pedig nem gondolom, hogy az okozza, hogy a rajongók nem kapkodnak érte. ott a szélesebb közönség érdeklődését nem sikerült felkelteni, de annak már más az oka, és nem sz SW-től való elfordulás." Nem a rajongók nem kapkodnak érte. Én ezt írtam: ,,az emberek inkább nem nagyon kapkodnak az új SW filmért" A másik mondatban pedig azt írtam, hogy rajongókat vesztenek el, aki eddig kitartottak és ezt tartom most is. Sok minden miatt bukik ez a film, de hogy az egyik(!) oka nem TLJ ellentmondásos visszhangja, SW körüli negatív hacacáré és az alkotók hülye hozzáállása és iránya (pl: politikai kultúrharc, mely csak növeli a feszültségeket) sokakat elriasztanak... nos ezzel kicsit sem értek egyet. Főleg, hogy itt kb. 3 ember (velem együtt) jelezte, hogy hasonló okok miatt nem érdekli a Solo... és persze rengettek helyen lehet olvasni hasonlóan csalódott hangokat. És most jön a bukás. Véletlen és ez nem befolyásolta elégé? Szerintem nagyon is bef... Olvastam, de nem néztem utána (kicsit sem vagyok jártas ebben a világban) youtube csatornák vezető hangadói a saját híveinek és nézőinek a bojkottot javasoltak (ha nem tetszik ez az irány). Persze engem egy kicsit sem érdekelne, de mai világban ennek erejét nem becsülném le.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2018 jún 03 : 02:44
  Beküldte: SonOfMurglak

  "Disneynek alapvető érdeke, hogy növelje az érdeklődést, nézettséget." -> egyértelmű. de ez hol mond ellent annak, amit én írtam? én csak annyit írtam, hogy nekem nem az jön le, hogy ők a minden áron a Legends anyagokhoz ragaszkodó rajongók kegyeiért versengenének. mert azt tudhatják, hogy belőlük nem lesz az új kánon rajongója. ha van, akiket sikerül esetleg elcsábítani, az persze jól jön, de én meg nem mondtam, hogy ne jönne jól. azt viszont nem tudom, te milyen árukodó jeleket látsz... de én Thrawnon és Rukhon kívül csak utalgatásokat és nevek emlegetését látom továbbra is.tisztában vagyok az idióta bojkottokkal, meg azzal, hogy mi a baja az embereknek az új SW-iránnyal. de az SW filmeknek az elég széles nézőközönsége csak kis részben áll a rajongókból. a széles nézőközönséget pedig nem lehet olyanokkal elfordítnai a filmtől, mint "a politikai kultúrharc". ha ez így lenne akkor a Fekete Párduc meg a Wonder Woman is bukás lett volna... márpedig egyik se lett az. igenis nagyon sokan megnézik, szeretik, sőt ünneplik ezeket a fajta "kultúrharcos" filmeket. szóval egyáltalán nem látom be, hogy miért lehetne ezzel magyarázni az SW-től való ekkora tömeges elfordulást, hogy az embereket zavarja a politikai kultúrharc, amit képvisel... nyilván egyeseket eltántorít a dolog, nem mondom, hogy nem. de ez a Solo esetében a legkisebb probléma... a "csak Ford lehet Solo" hozzáállás, a rendező-balhé és a promóció késői elkezdése sokkal többet ártott a filmnek, mint a TLJ-utálók bojkottja.

  0 0
 • DarthTom
  2018 jún 03 : 13:52
  Beküldte: DarthTom

  A helyzet sima leírásából, értékeléséből és annak levezetéséből (mik lehetnek a szempontjaik) te hogyan következtetted le ezt a kérdést?: ,,de ez hol mond ellent annak, amit én írtam?" Én csak megvilágítom abból a szempontból is a véleményemet. ,,...hogy ők a minden áron a..." Nem is írtam ilyet, hogy ,,minden áron". Én ezt írtam: ,,Nem ezt mondtam, hogy ez a fő(!)prioritások, de jól jön? Persze! Akkor meg miért ne?",,mert azt tudhatják, hogy belőlük nem lesz az új kánon rajongója"Soha? Messze van az út vége... és ezek épp, hogy megmozgatják őket. Hogy ez most esetleg nem lett tartós, az egy másik dolog.,,nem tudom, te milyen árukodó jeleket látsz... de én Thrawnon és Rukhon kívül csak utalgatásokat és nevek emlegetését látom továbbra is." Még csak az elején vagyunk, de épp hogy a régi karakterek ilyen átemeléséből. Rukh még csak pár hónapja mutatkozott be. Nem lepődnék meg, ha valamilyen formában, vérfrissítésként egyszer bedobnák az Old Republic, Revan, Darth Malak, Kyle Katarn stb. neveket.,,a széles nézőközönséget pedig nem lehet olyanokkal elfordítnai a filmtől, mint "a politikai kultúrharc". ha ez így lenne akkor a Fekete Párduc meg a Wonder Woman is bukás lett volna..."Kultúrharc és kultúrharc között is van különbség és annak megítélésében. Wonder Woman eleve egy régi, népszerű, ikonikus karakter volt, így nem játszik. Fekete Párducnál katalizátorként működött ez, amikor fekete kisgyerekeknek vásárolgattak mozijegyeket és a kritikusok vigyázba vágták magukat. De jelenekor negatív példára ott van a női Szellemirtók. Szóval a széles nézőközönséget ellehet fordítani a filmtől, ha az a politikai kultúrharc ellenszenves és végtelennek tűnő vitákat gerjeszt, ami csak mérgezi a levegőt. Egyébként maga az első SW is maga korában kultúrharcos alkotás volt. Mégis szerették. Vajon miért? (költői kérdés),,szóval egyáltalán nem látom be, hogy miért lehetne ezzel magyarázni az SW-től való ekkora tömeges elfordulást,"Én ezt írtam: ,,Sok minden miatt bukik ez a film, de hogy az egyik(!) oka nem..." Az egyik oka! A SW körüli negatív visszhangok okozták ezt együttesen, aminek ez is a része volt és nem lenne szabad félvállról venni + egyre jobban, fokozatosan fullasztó forróságot ont magából. Nagyon rossz irányból.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2018 jún 03 : 14:33
  Beküldte: SonOfMurglak

  hm, ez érdekes... ha én írok a válaszomban valamit, ami szerinted nem következik abból, amit te írtál, akkor az van, hogy "te nem írtál ilyet" - de ha te reagálsz utána olyat, ami szerintem nem következik abból, amit én írtam, akkor azt azzal magyarázod, hogy te "megvilágítod abból a szempontból is a véleményedet"... gyakorlatilag a te kommentjeidre kb sehogy se lehet jól reagálni... 01 ha te írsz vmit akkor csak egyértelműen arra szabad reagálni, de te a más kommentjére úgy reagálsz, ahogy jólesik...

  ha már mindenáron a kommentemet akarnád elemezni, akkor meg legalább ne csak a fél mondatot emeld ki, mert akkor más az értelme... a teljes mondat így volt: "én csak annyit írtam, hogy nekem nem az jön le, hogy ők a minden áron a Legends anyagokhoz ragaszkodó rajongók kegyeiért versengenének" -> "ÉN CSAK ANNYIT ÍRTAM", ez a lényeg. saját kommentemre utaltam vissza, így aztán ééééédesmindegy, hogy te írtál-e olyat, hogy "minden áron"... én értettem, hogy nem azt mondtad, hogy ez a fő prioritásuk, ÉS olyat se írtam, hogy nem jön nekik jól, ha a régi vaskalapos Legens rajongók visszacsábulnak... ennyi. ezt hagyjuk már!

  az, hogy "még az elején vagyunk", az csak a te feltételezésed... 2 karakter átemelése nem feltétlenül jelenti azt, hogy ebből trend lesz. lehet kivételes dolog is simán. majd ha ismétlődik a dolog, akkor lehet azt egy jelnek tekinteni... addig ez egyelőre nem árulkodik semmiről.
  ha már az egy Solós hír, akkor vegyük a Solót: pl. Landonak van droidja, és az nem Vuffi Raa... tehát nem vettek át újabb karaktert - a Lando-trilógiára csak nevek elejtésével utaltak.... szóval ennyit arról, hogy valami trend látszik...

  ahogy te is írtad, a maga korában "kultúrharcos" volt az SW is... sőt éppen azok elődje (konzervatívok, republikánusok) ellen íródott az egész (és ezt Lucas nyíltan vállalta is), akik ma húzzák a szájukat... szóval ilyen szempontból ugyanolyan az SW mint a Wonder Woman meg a Fekete Párduc. a Szellemirtók meg azért rossz példa, mert az a film vacak lett, még azok is utálták akik nyitottak voltak a szereplők nemének megváltoztatására...

  abban akkor nem értünk egyet, hogy mennyire kell figyelembe venni ezt a faktort a nézőcsökkenésben. szerintem a leglényegtelenebb oka ez a gyenge teljesítményének (de azért, ha már engem idézgetünk: én írtam, hogy nyilván van, akiket ez eltántorít tőle)... tehát ezt nem kéne kiemelni, és én értelmét se látom ezen pörögni. legfőképpen azért, mert a Solonak más a rendezője, a forgatókönyvírója SW-veterán, a főszereplője egy férfi... szóval akinek a kultúrharc meg az újítsok miatt volt baja a TLJ-vel annak pont örülni kellene ennek...

  0 0
 • DarthTom
  2018 jún 03 : 16:32
  Beküldte: DarthTom

  Ez valóban érdekes... ,,ha én írok a válaszomban valamit, ami szerinted nem következik abból, amit te írtál, akkor az van, hogy "te nem írtál ilyet"" Miért? Írtam olyat? Egyébként te is hasonlóan csinálod: ,,...de nem is írtam ezt." ,,de ez hol mond ellent annak, amit én írtam?" Akkor miért is panaszkodsz?,,de ha te reagálsz utána olyat, ami szerintem nem következik abból, amit én írtam, akkor azt azzal magyarázod, hogy te "megvilágítod abból a szempontból is a véleményedet"" Miért? Nem ez történt? Az egész gondolatmenet disney szempontjából közelítettem meg, ha tetszik váltottam, hogy így is megvilágítsam. ,, gyakorlatilag a te kommentjeidre kb sehogy se lehet jól reagálni..." Ezt te írtad! Miért kellene jól (nem várom el) reagálni, amikor eleve más nézőpontok ütköznek? ,,ha te írsz vmit akkor csak egyértelműen arra szabad reagálni, de te a más kommentjére úgy reagálsz, ahogy jólesik..." Miért, ha én írok valamit te nem arra reagálsz, amit írok? És én szerinted nem a témán belül csinálom ezt, ahogy jólesik? (nagyon remélem mindenki úgy csinálja, ahogy neki jólesik). Pozitív értelemben. ,,ha már mindenáron a kommentemet akarnád elemezni, akkor meg legalább ne csak a fél mondatot emeld ki, mert akkor más az értelme... " Édes Istenem! Nem lehet az egész kommented összes részét idézni. Ez csak kiemelések, hogy arra reagálok. De ha észre vetted volna, használni szoktam idézés végén, elején a .... jelzést, hogy tovább is van még. Nem mindig szoktam, mert nem is kell mindig, fárasztó és el is felejthetem, de így szeretem inkább csinálni. Amikor azt írod: ,,...nekem nem az jön le..." Ebből szerinted milyen következtetést lehet levonni, amikor valakivel társalogsz? ,,...nekem(!) nem(!) az jön(!) le." így aztán ééééédesmindegy, mert maga a megfogalmazás elve félreérthető. Mert erre hogyan szoktak az emberek általában lereagálni: Szerinted nekem az jön le!?,,az csak a te feltételezésed.." Már megint ott vagyunk, amit az elején kifogásoltál. Hol írtam én olyat, hogy ez egy trend. Azt írtam megtettek egy erős lépést azzal, hogy konkrétan átemeltek Legends karaktereket. Mivel épp most csinálták: ezt egy kezdő lépésnek tartom. Aminek lehet folytatása vagy nem. Basszus persze, hogy az én véleményem. De abból a gondolatmenetből, hogy a disney azért emelte be ezeket a Legends karaktereket, mert eleve népszerűek volt, logikus következtetés, hogy ezt egyszer folytatják (pl. Old Republic érát stb...) ,,...szóval ennyit arról, hogy valami trend látszik..." Most elkezdtek kezdetben (!) próbálkozni egy animációs(!) sorozatban. Lando egy mozifilm, az egy más, bátrabb lépés lesz, ha meghozzák. Ja és én a trend dologról már leírtam, amit fönt akartam...,,...akik ma húzzák a szájukat..." 77-ben volt az első SW. Mind a konzervativizmus- liberalizmusnál nagy változások és átrendezések voltak sok tekintetben. Mekkora különbség van a feminizmus megjelenésében, megítélésében az OT-ben mint például most. ,,...a Szellemirtók meg azért rossz példa, mert az a film vacak lett.." Fenéket rossz példa, még mielőtt kiderült volna a film minősége az egészet temették és iszonyatosan támadták a filmet pl: az irányt. Kicsi esélyt sem adtak neki.. Az alkotók (pl.:rendező) rossz nyilatkozatai csak éltették a tűzet. tökéletesen beleillik abba, amit írtam.,,abban akkor nem értünk egyet..." Erre a forumban reagáltam.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2018 jún 03 : 17:03
  Beküldte: SonOfMurglak

  na most akkor itt megint nem ment át az értelem, de mindegy. hagyjuk ezt, értelme nincs...
  csak annyi: hiába raksz egy félig idézett mondat elejére "..."-ot, jelezve, hogy volt még ott más is, ha közben nem az egész mondatra, csak egy részére reagálsz...

  0 0
 • DarthTom
  2018 jún 03 : 17:42
  Beküldte: DarthTom

  persze, én is így látom: nem ment át újra és újra az értelem (wtf?) és megint feleslegesen hisztizel és olyan kérdést teszel fel, amit elsősorban magadnak is feltehetnél.
  ,,hiába raksz egy félig..."
  Ha te nem tudod értelmezni ebből (elmagyaráztam!), az idézet témájának egészére reagálok, nos arról nem tehetek.
  Szerintem is hagyjuk, értelme nincs... mintha egész nap falnak beszélnék.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2018 jún 03 : 18:41
  Beküldte: SonOfMurglak

  az adott mondat egészében mást jelent, mint amit te kiemeltél belőle. tehát ha ott az egész mondatra reagáltál, akkor egy részét figyelmen kívül hagytad mindenképp. erről én nem tehetek.

  0 0
 • DarthTom
  2018 jún 03 : 19:57
  Beküldte: DarthTom

  Nem hagytam figyelmem kívül. ,,nem az jön le"re már reagáltam és ezzel kapcsolatban van a ,,minden áron".

  0 0
 • pityesz
  2018 jún 02 : 09:20
  Beküldte: pityesz

  "Legends utálat Disney (Kánon) utálat" Szerintem ez egy kicsit a dolgok leegyszerűsítse, de mindegy.Nekem az a véleményem, ha egy karaktert vissza akarnak hozni próbálják meg úgy, hogy a lehető legjobban hasonlítson a legendákbeli személyiségéhez történetéhez (persze a lehetőségéken belül), de én úgy vettem észre erre szándék sem nagyon van. (még az ikonikus figurákat is elcseszik. Lásd: Luke, az utólsó jedikben). Ha meg erre nem képesek, akkor teljesen új karaktereket találjanak ki új háttértörténettel.Mo st a Thrawn-t olvasom, kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle, (eddig tetszik, na ennyit a Kánon utálatról).

  1 0
 • DarthTom
  2018 jún 02 : 09:42
  Beküldte: DarthTom

  Van Legends utálat? Azt hiszem ma már sokan sírják vissza... persze nem a gyenge darabjait.

  1 0

Hirdetések

300x279 szukitshu banner 001

 Ezen a napon történt...

A mai napon semmilyen esemény nem történt.

Online

 • Vendégek: 9
 • Tagok: 1
 • Összes tag:498
 • Legújabb:BaniKing
 • Legtöbb online:441
  Vendégek: 441 Tagok: 0 ekkor: 2019 november 18 hétfő - 23:44:57