Star Wars: Ewoks
Star Wars: Ewoks

Formátum: Animációs
Részek száma: 35
Játékidő: Kb. 15 - 30 perc
Író(k): Bob Carrau, Paul Dini, Michael Dubil, Earl Kress, Stephen Langford, Michael Reaves, Linda Woolverton
Rendező(k): Raymond Jafelice, Dale Schott
Producer(ek): George Lucas
Idővonal: YU 3,5
Korszak: Lázadás korszak
Megjelenés: 1985. szeptember 7.
Fórum: [Kibeszélő...]

szerzõ: Kira Szerzõk listája Nyomtatás tartalom pdf file létrehozása tartalom | - 2013 február 04 h

A Star Wars: Ewoks egy animációs televízió sorozat, mely a Jedi visszatérben feltűnő ewokokra koncentrál. A produkciót a Nelvana készítette a Lucasfilm megbízásából és az ABC csatorna vetítette 1985-86 között.

A történet Wicket W. Warrickról és barátairól szól, az Endor erdőholdján nem sokkal az Endori csata előtt (YE 3,5). Az elsődleges visszatérő ellenségek Morag, a tulgah boszorkány, akinek személyes ellentétei támadtak a törzs sámánjával, Logray mesterrel, valamint a dulokok, akik az ewok faj riválisai.

Tartalom menü:

Részek listája

Kiadványok
Gyártás:

George Lucas vezető producer a Droids és az Ewoks animációval és szinkronjával remélte, hogy képes megemelni a szombat délelőtti animációs sorozatok színvonalát. A sorozat előgyártása 1984 májusában vette kezdetét. Ebben az időben Lucas találkozott a két sorozat producereivel, rendezőivel és íróival, akikkel a történeteken dolgoztak együtt. A történetekhez a Gyűrűk Ura, a Pogo és Dagobert bácsi adott ihletet. Lucas hozzáadta az alap ötleteit, de nem vett részt a sorozatgyártás mindennapi dolgaiban. Ahogy a sorozatot készítették, durva bevágásokat mutattak meg neki belőle. A sorozatot durva sugárzás normák alá vonták és korlátozták, hogy mit mutathatnak meg benne. Az ABC visszautasította a "The Starman" című epizódot, mert az "túl Star Warsos".

A sorozatnak két eltérő openingje volt, egy-egy évadban. Az első évad openingjét egy amerikai blues zenész Taj Mahal adta, míg a második évadban az Ewokok énekeltek egy dalt a barátságukról.

Az a Warwick Davis aki a Jedi visszatérben játszotta Wicket W. Warrickot, szintén jelentkezett a karakter szerepére az animációs sorozatban, de végül nem kapta meg. James Cranna az egyetlen színész, aki részt vett, mind az Ewoks film és az animációs sorozatban is; ő adta a hangját Widdle Warrick ewoknak a Caravan of Courage: An Ewok Adventure-ben és Teebonak a második évadban.

Kiadás:

Televízió

1985-ben az ABC televítiós társaság a Star Wars: Droids és a Star Wars: Ewoks rajzfilmeket egyórás blokkban adta le a The Ewoks and Droids Adventure Hour keretében. Az 1990-es évek közepén, kezdve 1994-el, a US Sci-Fi Channel futtatta a sorozat epizódjait, beleértve a Star Wars: Droids-ot is.

Értékesítés

A sorozatok debütálását megelőzően Joe Johnston illusztrált egy könyvet, "The Adventures of Teebo" címmel, ami a show alapját képezte. A könyv többek között bemutatta a Dulokokat is (akik eredetileg sokkal agresszívabbak, mint a sorozat kétbalkezes Dulokjai). 1984-ben a Random House elkezdett kiadni egy gyerekkönyv sorozatot, "An Ewok Adventure" címmel.

1985-ben a Kenner készített egy sor játékot a sorozatból, amik között szerepeltek figurák, hajó modellek és egyéb tárgyak. 1986-ban a Star Comics, a Marvel Comics leányvállalata elkezdett kiadni egy 2 havonta megjelenő Ewoks képregény sorozatot, ami az animációs sorozat alapján készült. A sorozat 2 évig futott és a 14. számmal ért véget. Akárcsak a tévésorozat, ez is a fiatalabb korosztályt célozta meg.

Franciaországban egy Ewoks LP felvétel is megjelent a AB Productions által, mely tartalmazta a sorozat zenéit.

Házi videó

A sorozatok megkapták az első otthoni kiadást 1990-ben, amikor a J2 Communications kiadta The Star Wars Trilogy Animated Collectiont. A gyűjtemény 3 VHS kazettából állt. CBS/Fox Video kiadta a teljes sorozatot 2 VHS-n az Egyesült Királyságban.

A Színfalak mögött:

A Star Wars: Galaxies játék fejlesztői végig nézték a sorozatot a célból, hogy tökéletesen megformálhassák az Endor bolygót.

Paul Dini a sorozat író/társ producere később a csatlakozott a Star Wars: A Klónok háborúja stábjához és írt néhány epizódot. Később úgy vélekedett, hogy a Klónok háborújának írása kevésbé volt korlátozott, mint az Ewoks és a Droids.

Az Outcast című novellában találhatunk pár utalást a sorozatra: Ben Skywalker mély lélegzetet vesz a Dorin bolygó hélium-gazdag levegőjéből és énekelni kezd; a hangja pont olyan magas és nevetséges, mint az Ewokoké az animációs sorozatban.

Cikkek:

Az oldalon, ehhez a tartalomhoz kapcsolódó cikkek listája:

[Cikk] Droidok és Ewokok

Szinkronhangok:

Első évad Második évad
Szinkromszínész Karakter Szinkronszínész Karakter
Peter Blais Trome 3 Lucille Bliss
Melleny Brown Urgah Gorneesh Rick Cimino Chirpa
Jackie Burroughs Morag Jim Cranna Teebo
George Buza Chirpa, Lumat, and Nahkee Richard Devon
Doug Chamberlain Logray Denny Delk Wicket Wystri Warrick
Paul Chato Paploo Sue Murphy Latara
Leanne Coppen Nippet és Winda Warrick Richard Nelson
Rob Cowan Punt Michael Pritchard
Richard Donat Deej Warrick Bob Sarlatte
Desmond Ellis Rock Wizard Esther Scott Shodu Warrick
Michael Fantini Wiley Dan St. Paul
Alan Fawcett Trebla Morgan Upton
Cree Summer Francks Kneesaa a Jari Kintaka
Don Francks Umwak
Myra Fried Hoona
Glori Gage Singing Maiden
Marvin Goldhar Trome 2
Paulina Gillis Asha
Nonnie Griffin Shodu Warrick
Dan Hennessey Gorneesh és Trome 1
Jim Henshaw Wicket Wystri Warrick
Pam Hyatt Bozzie
Ron James Mring-Mring
Hadley Kay Oobel és Umwak's unokaöccse
Taborah Johnson Latara
Joe Matheson Zut
Don McManus Bondo and Chukha-Trok
Anthony Parr Erpham Warrick
Eric Peterson Murgoob és Teebo
Diane Polley Dobah
Pauline Rennie Kaink
John Stocker Dulok Scout, Hoom, és Widdle Warrick
Greg Swanson Jinda Boy és Weechee Warrick
Üdvözlet...
Adatok megjegyzése
Üdvözlünk Utazó! Az oldal teljes tartalmának eléréséhez regisztrált felhasználónak kell lenned. Elfelejtetted a jelszavad? Kérjük használd az Elfelejtett jelszó opciót.
Hírdetések...

Holochat...
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztrálj


2017 dec 12 k : 09:50
És én mit mondjak, aki mindog karácsony után megyek moziba?
2017 dec 12 k : 09:01
Nekem életem leghosszabb hétvégéje a 7. részkor volt, vasárnapi nézéssel. Addig nem is vártam sose, hogy gyorsan elteljen a hétvége.
2017 dec 12 k : 08:44
Ez életem leghosszabb 35 órája
2017 dec 11 h : 21:22
Én
2017 dec 11 h : 15:19
Ki nézi meg premier előtt?
Online...
Vendégek: 26
Tagok: 2, SonOfMurglak warriorclone
Ezen a lapon: 1
Tagok: 2155, legújabb: szotyola
Facebook Box...
Kiemelt partnereink...