Hír: Star Wars Rajongói Találkozó Budapesten
(Kategória: Egyéb)
Küldte: SonOfMurglak
2017 október 12 cs - 18:46:03

November 11-én rendezi meg a Magyar Star Wars Klub az Országos Star Wars Rajongói Találkozót, amelynek helyszíne ezúttal a Lurdy Ház, Mi Mozink lesz (1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.). A Találkozó programját a folytatásban olvashatjátok.
1-es moziterem:

- Vetítések az elmúlt 40 év érdekességeiből válogatva. Fejezetek a Star Wars történetéből, számtalan hosszabb-rövidebb dokumentumfilmmel és interjúval illusztrálva. Az összeállítások feliratozva vagy magyar narrációval lesznek megtekinthetőek.

- Meghívott vendégek. Ezen a napon is üdvözölhetünk néhán olyan vendéget, akik sokat tettek a Star Wars magyarországi sikeréért.

- Bemutatók és elemzések. A Star Wars univerzum állandóan szolgál olyan témákkal, melyeket alaposabban érdemes körbejárni. A III. Országos Star Wars Rajongói Találkozón is lesz egy jó pár.

- Kvízjátékok. A Star Wars-galaxis ismerői próbára tehetik tudásukat egy többfordulós kívzjátékon.


6-os moziterem:

- Gyerek-játszósarok. A legkisebb rajogók is kivehetik a részüket a nap eseményeiből. Színezők, játékok, ingyenes arcfestés és csillámtetkó várja őket ebben a teremben.


7-es moziterem:

- Előadások:

11.00 - A Star Wars-videójátékok 40 éve. Havasi Máté segítségével az elmúlt négy évtized video-játék termésének Star Wars-os részét követhetitek nyomon. Az előadás után egy rövid kvíz-játékban próbálhatjátok ki, mennyit is tudtok a legendás kiadványokról.

12.00 - Halálcsillag: Mítosz és valóság. Mészáros Árpád és Seregi Raymond a félelmetes űrállomás építésének történetén keresztül azt mutatja be, hogy milyen lenne, ha valóban létezne egy ilyen tömegpusztító eszköz.

13.00 - Star Wars könyvek. Beszélgetés Oszlánszky Zsolttal, a Star Wars-regények fordítójával a messzi-messzi galaxis nyomtatott történeteiről.

14.00 - A Halálcsillag elpusztításának dilemmái. Tóth Csaba és Földi Bence előadása a Galaktikus Birodalom és Felkelők Szövetségének egyik legnagyobb csatája utáni állapotokat elemzi.

Emellett itt is lesz kvíz-játék.


Előtér:

- Cserebere, kirakodóvásár, melyen játékok, könyvek, képregények, és sok más megtalálható a galaxis minden szegletéből. Valamint mini-tárlatok, fotóháttér, LEGO-sarok, és rengeteg játék.

(A program előreláthatóan bővülni fog)

Frissítés:

Megvannak a jegyárak!

Felnőtt: 1500 Ft (tagságival 1200 Ft)
Gyerek: 1000 Ft (tagságival 800 Ft)


Ezen hír származási helye: STAR WARS Media.Hu - HírPortál
( http://starwarsmedia.hu/news.php?extend.1876 )