Hír: Új infók Az utolsó Jedikről
(Kategória: Filmek)
Küldte: SonOfMurglak
2017 augusztus 10 cs - 00:52:17

Az Entertainment Weeklynek hála kaptunk jó néhány új fotót, és a cikkeikben megosztottak pár érdekességet is a filmekről. Ezeket a folytatásban olvashatjátok (természetesen erősen spoileres dolgokról van szó!)


Rengeteg érdekes dolog kiderült a történetről, a karakterek viszonyáról:

- Luke kapcsán Rian Johnson író-rendező elmondta, az első dolga az volt, hogy kidolgozzon egy magyarázatot arra, miért vonult vissza Luke - annak ellenére, hogy ő nem gyáva, és ráadásul tudta, hogy a galaxisnak, és főleg a barátainak szüksége lett volna rá. Hogy mi is lesz a magyarázat, arra természetesen a film megjelenéséig várni kell, de Hamill adott némi támpontot: Luke kezdi megkérdőjelezni a szerepét, és kételkedni kezd abban, hogy az Erővel való viszonyát helyesen értelmezte eddig. Ami ennél is érdekesebb, hogy a színész szerint Skywalker csalódásának oka, hogy azt hitte, az unokaöccse, Ben a Kiválasztott, és hogy lényegében úgy próbálta segíteni őt, ahogyan Obi-Wan tette vele. Viszont kudarcot vallott, és ez nagyon megviselte. (Na most mielőtt még bárki felugrana a székéből, visszautalnék egy korábbi cikkünkre, és megjegyzem, hogy továbbra is Anakin a Kiválasztott; egyrészt lehet, hogy ez csak Hamill szóhasználata - másrészt ha tényleg így is hiszi Luke, az csak a saját elképzelése, nem pedig kész tény.) Megtudtuk azt is, hogy azért nem derül majd ki minden részlet a filmből arról, hogy mit csinált 30 éven át Luke, csak a lényeges információkat kapjuk meg.

- Egy apró érdekesség, hogy kiderült, még kevésbé van egyedül a víz borította planétán Luke, mint eddig hittük. Már eddig is tudtunk a kis madár-szerű lényekről, a porgokról, amelyek Ahch-To szigetein élnek. De nem csak állatok vannak a bolygón, hanem értelmes lények is. Az új képek egyikén láthattuk is őket. Őket "Caretaker" (azaz "Gondnok") néven emlegetik, ami valószínűleg nem a fajuk neve, inkább a szerepüket írja le: ugyanis egyfajta apácarendről van szó, amely a Jedi-szentélyek karbantartásával foglalkozik. Különös módon nem örülnek Luke jelenlétének, inkább csak megtűrik őt.- Snoke, mint már a pletykák és kiszivárgott képek is tanúsítják, végre hús-vér valójában is megjelenik majd a filmben. Körülötte pedig végig ott lesznek az úgynevezett Prétori Őrség tagjai, a vörös páncélos katonák, akiket Rian Johnson kérésére úgy terveztek, hogy sokkal inkább tűnjenek harcosoknak, valódi testőröknek, és nem csupán formális kísérőknek, mint az Uralkodót körülvevő Vörösköpenyesek. Luke-hoz hasonlóan Snoke-ról sem derül majd ki minden a filmből, a rendező szerint csak annyit tudunk majd meg róla, amennyit szükséges.

- Végül pedig Finn történetszáláról kis kiderült pár dolog. Boyega elmondása szerint a volt rohamosztagos továbbra is csak annyit akar, hogy megkeresse Rey-t és együtt eltűnjenek. Nem akar harcolni. Aztán találkozik Rose-zal, aki csak egy egyszerű technikus az Ellenállásnál. A lány egy hősnek látja Finnt, és ez rá olyan hatással van, hogy megpróbál felnőni a feladathoz, és tényleg azzá válni, aminek Rose látja. Megtudtuk továbbá azt is, hogy Rose és Paige, az Ellenállás egyik legjobb pilótája, testvérek.


Ezen hír származási helye: STAR WARS Media.Hu - HírPortál
( http://starwarsmedia.hu/news.php?extend.1760 )