Tevékenység / Történet...
A STARWARSMEDIA.HU TEVÉKENYSÉGE...

A STARWARSMedia.Hu - HírPortál (kezdeti nevén SWMedia.Hu) egy nonprofit kezdeményezés, melyet az Universe Website Group hozott létre, mint információs és hírportált.

Tevékenység:
2012-ben indult weboldalunk célja, hogy a magyar emberek számára elérhetővé tegye a Star Wars univerzumát. Oldalunk a Magyarországon található legnagyobb információs adatbázissal rendelkezik, mely folyamatosan bővül, hogy mindenki megtalálja amit keres.

Tagjai:
Az oldal szerkesztőségének tagjai mind rajongók, akik közös erővel dolgoznak azon, hogy folyamatos újdonságokat biztosítsanak az oldal látogatói számára. Szerkesztőségünk tagja bárki lehet, aki szereti George Lucas univerzumát és érdemben hozzá tud tenni az oldal fejlődéséhez.

Közösség:
Oldalunk közösségi site-ként is működik, így ha olyan emberek társaságára vágysz akik szeretik a Star Wars univerzumát, köztünk a helyed.

AZ OLDAL TÖRTÉNETE...

Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban...

2012: A kezdet...

Történetünk 2012 elején veszi kezdetét, amikor is Kirára rá tört a Star Wars láz. Tudniillik, hogy mindig is rajongott a Csillagok háborújáért, de ez valahogy sokáig lappangott benne. 2012-ben 25 évesen viszont feltámadt benne a szenvedély, hogy megszerezze a magyarul fellelhető könyv kiadványok mindegyikét és emellett megismerje az univerzum teljes történetét. Innentől kezdve gyűjtői munkába fogott...

"Nem tudom, mi volt ami arra késztetett, hogy ilyen szintű gyűjtői munkába kezdjek, de talán az, hogy éppen beteg voltam, és betegen mindig Star Wars-t nézek. Talán most nagyobb hatással volt rám, mint valaha. Többet akartam, mint bármikor, hogy egy univerzum váljon teljessé előttem.
Kira."


Még ennek az évnek az első félévében, elméjében megfogalmazódott egy Star Wars-os oldal ötlete; egy olyané, amit még nem látott senki. Természetesen a gondolati csírák lassan nyitottak ki elméjében, amikből néha elvett, néha hozzátett új ötleteket. Végül, amikor ez év júliusában összeállt benne a kép elkezdett tagokat toborozni az oldalhoz, hisz ekkora munkát egyedül képtelen lett volna végig vinni.

"Amikor összeállt bennem a terv, hogy megalkotom Magyarország legnagyobb Star Wars információs adatbázisát, mindezt összekötve egy közösségi website-tal, fogalmam sem volt, hogy kéne hozzáfognom. Azt tudtam, hogy semmit nem szabad elkapkodni, hisz olyan dologról van szó, amikre a fanatikusok elég érzékenyek, de tegyük hozzá, pont miattuk kezdtem bele az egészbe, hogy informálhassuk őket az univerzumról.
Természetesen a weboldal gyártás terén már tapasztalt voltam, hisz egy nem egyet hoztam létre és voltam főadminisztrátora; olyan oldalnak is, aminek látogatottsága a 10.000-et is eléri. Azt mindenesetre tudtam, hogy míg én csak tervező és kivitelező vagyok, olyan emberekre van szükségem, akik elvégzik az anyag gyűjtést, vagyis fordítást. Rájuk, a társaimra támaszkodtam, hisz nélkülük az egész semmit nem ér, ők alkotják az oldal magját és végzik el a legfontosabb munkát, ami nélkül semmi sem lenne. A kiírás hatására felkeresett a Jedi Menedék oldal főadminisztrátora, Gia és teljes körű támogatását adta a dologhoz, amennyiben komolyan gondolom. Támogatását és a sok segítséget amit tőle kaptam, mai napig köszönöm!
Bár voltak akik elbuktak, mint fordítók, végül csak összeállt egy biztos mag, akik folyamatos munkával segédkeznek, hogy vállalkozásunk gyümölcsöző legyen. Név szerint; Tori, Hiko, Iron, Vegi, Kyouraku, Aruqued, Saburo, Blitzer, Omli, Kurosaki és Yoshi. Velük kezdődött minden."
Kira.


Kira felügyelete alatt megkezdődtek a munkák a háttérben, hisz a cél az volt, hogy az oldal induláskor elegendő tartalommal szolgáljon a website. Az információk/cikkek lefordítása és ellenörzése nem volt könnyű munka, munkatársaink még sem adták fel. Az információk elrendezése, egységesítése még nehezebbnek bizonyult, de ezt az akadályt is elhárították, bár vallják, hibák így is előfordulhatnak. Az oldal előkészítése fél éven át zajlott, amibe beletartozott a design elkészítése, valamint az oldal felépítése is. A nyitás novemberre lett kitűzve viszont rajtuk kivülálló okok miatt ez elmaradt és még két csúsztatást beiktatva végül 2013. február elején nyitott ki a site. De közben sem tétlenkedtek, hisz Facebook-os portáljukon folyamatosan tájékoztatták "rajongóikat" a legfrissebb hírekről.

"Végig közösen dolgoztunk, hogy minden stimmeljen, végül én voltam az, aki saját magam által gyártott lista alapján egységesítettem a kifejezéseket amennyire tudtam. Nem tagadom, így is lehetnek hibák, hisz nem vagyunk mindentudóak, de remélem látogatóink segítségével ezeket is leküzdhetjük majd. Sajnos a design körül elég sok varriálás meg elmaradás volt, ennek ellenére úgy érzem jól teljesítettünk. Köszönöm mindenkinek aki kitartott mellettünk, és köszönöm munkatársaimnak a kemény munkát a múltra, a jelenre és a jövőre nézve is."
Kira.


2013: A nyitás előtt...

Az oldal szerkezeti felépítése 2013. január elején kezdődött el és nem is kis munka volt mindent összeállítani. Mégis elkészült végre az, amit megálmodtak, de az igazi történet csak itt veszi kezdetét...

2013: Az Universe Website Group megalakulása

Ahogy egyre közeledett a nyitás, egyre több megosztásban részesült a Facebook oldal, egy ilyen alatt felvetésre került valaki által, hogy kéne egy Warhammer 40 000 oldal is ami hasonló stílusban jönne létre, mint a STARWARSMedia, ez persze elindította a lavinát...

Napokig rágódtam, mi legyen, pedig már a hozzászólás első olvasásakor tudtam mi fog következni és mi az amit akarok, még se voltam biztos magamban. Aztán valami Isteni jel hatására úgy döntöttem, oké, vágjunk bele, de ne álljunk meg itt. Ekkor alakult meg az Universe Website Group, az a közösségi vállalkozás, mely hasonló oldalakat épít fel a jövőben a sci-fi és fantasy univerzumokhoz, mint az oldal amelyen a kedves olvasó tartózkodik.


Így hát meg is kezdődtek a munkálatok a háttérben elsőként egy Warhammer 40 000, egy Mass Effect és egy Harry Potter oldal létrehozásához, melyeknek központjában szintén a széles tudástár és a közösség fog állni. Ezen oldalak mellett a vállalkozás az alábbi website-ok elkészítését tűzte ki célul: Alien vs Predator (Prometheus) univerzum, Narnia, Dűne, Stargate, Deus Ex, bár ezek csak a rövid távú célkitűzések. Így ha bárkinek van kedve segédkezni a fent említett oldalaknál bátran jelentkezhet az oldal főadminisztrátorainál.
Üdvözlet...
Adatok megjegyzése
Üdvözlünk Utazó! Az oldal teljes tartalmának eléréséhez regisztrált felhasználónak kell lenned. Elfelejtetted a jelszavad? Kérjük használd az Elfelejtett jelszó opciót.
Hírdetések...

Holochat...
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztrálj


2017 aug 20 v : 00:38
szerintetek miért nem tudok letölteni képregényeket? be vagyok jelentkezve meg minden, de úgy veszi, mintha nem lennék :/
2017 aug 18 p : 10:33
Messze még április 1.
2017 aug 18 p : 10:13
És, ha bejelentenék, hogy készül az új Obi-Wan film, főszerepben Adam Sandlerrel!?
2017 aug 18 p : 01:40
Annyira reménykedek benne, hogy a 3. önálló film egy Obi-Wan film legyen... De csak ha Ewan McGregor játssza.
2017 aug 17 cs : 22:09
Nem nagyon adok hitelt az ilyen híreknek, de ez azért bizakodásra adhat okot: [Linkelt tartalom]
Online...
Vendégek: 18
Tagok: 1, Kira
Ezen a lapon: 1
Tagok: 2054, legújabb: Ahsoka86
Facebook Box...
Kiemelt partnereink...