HoloNet Rádió - 15. adás
Írta: Kira
2016 augusztus 25 cs - 01:29:22
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
Sziasztok! Újra el kell mondanunk, hogy rég volt adás, hisz utoljára április 6-án jelentkeztünk, amit nagyon sajnálunk, de végre sikerült áthidalnunk a technikai problémákat. Most újra itt a HoloNet Rádió és ezúttal egy másfél órás adással jelentkezünk, melynek fő témája a Star Wars Lázadók második évadának második fele és főleg az évadzáró, ezenkívül szó esik a Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet című filmről, mely 2016 december 15-én kerül a mozikba. A két fő témán kívül még sok mindenről szót ejtünk, mint például a Han Solo spin-off és a Boba Fett karaktere is. Jó szórakozást előre is.

Letöltés: MEGA
Az ébredő Erő és a Legendák
2016 augusztus 24 sze - 13:41:15
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
Az ébredő Erő tele van a korábbi filmekre való vizuális és szóbeli utalásokkal. Emellett rengeteg cselekményelemet is átvett az eredeti trilógia részeiből - talán ez a legvitatottabb jellemzője a filmnek, hiszen van akinek tetszett, hogy így idézi fel a klasszikus Star Wars mozifilmeket, míg sokak szerint így pusztán egy remake-nek tekinthető.

De nemcsak a régi filmek, hanem a mára Legendákká minősített régi történetek elemeit is felismerhetjük a VII. részben. Annak ellenére ugyanis, hogy az elmúlt évtizedekben született regényekben és képregényekben leírt történéseket nem vették figyelembe a film készítői, rengeteg olyan dolog szerepelt Az ébredő Erőben, ami az Expanded Universe rajongóinak ismerős lehetett. Persze ez nem is meglepő, hiszen többször is elmondták - és a Lázadók sorozat már korábban is bizonyította -, hogy a Legendákra inspirációként tekintenek.

A filmmel kapcsolatos leírásokból ugyanakkor többnyire teljesen kimaradnak, vagy háttérbe szorulnak az EU-utalások, ezért arra gondoltam, a téma megérdemelné, hogy egy külön írást szenteljek neki. A célom nem az volt, hogy bizonygassam, ettől jobb vagy rosszabb a film - ezt mindenki eldöntheti magának -, egyszerűen minden pozitív vagy negatív felhang nélkül próbáltam összegyűjteni a hasonlóságokat. Azt sem szeretném sugallni, hogy ezek mind feltétlenül direkt utalások lennének - inkább csak párhuzamokként érdemes kezelni őket.

A cikk részben saját észrevételeimet tartalmazza, de nagyban építek benne mások írásaira is. Elég sok dolgot össze tudtam szedni némi kutatómunkával - de persze valószínű, hogy a lista így sem teljes. Aki esetleg ki tudja valamivel egészíteni, az jelezze!Tovább...
Előrendelhető: Adósság, Vérvonal
2016 augusztus 23 k - 21:08:03
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
Chuck Wendig regénye - az Utóhatás folytatása - az Adósság előrendelhető státuszba került a Szukits Kiadónál. A jelenlegi tervezett megjelenés: 2016. október 30. A kedvezmény most 30%, így 3990 Ft helyett 2793 Ft-ot kell rááldoznunk. Az új kánonban magyarul megjelent/megjelenő regények idővonalán egyelőre az Utóhatás és a Vérvonal között helyezkedik el.

Mit szóltok hozzá, várjátok? Mit hallottatok róla?

Elő- és megrendeléshez kattints ide. A könyv adatlapja elérhető itt. A fórumtéma pedig itt.

Claudia Gray regénye a Vérvonal előrendelhető státuszba került a Szukits Kiadónál. A jelenlegi tervezett megjelenés: 2016. november 15. A kedvezmény most 30%, így 3800 Ft helyett 2660 Ft-ot kell rááldoznunk. Az új kánonban magyarul megjelent/megjelenő regények idővonalán egyelőre az Adósság és Az ébredés előtt című regények között helyezkedik el.

Mit szóltok hozzá, várjátok? Mit hallottatok róla?

Elő- és megrendeléshez kattints ide. A könyv adatlapja elérhető itt. A fórumtéma pedig itt.

A két regény párban is kapható.
Mit kell tudni az ifjúsági- és gyerekkönyvekről?
2016 augusztus 22 h - 12:50:55
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
Az utóbbi időben elég sok ifjúsági könyvet adtak ki, és folyamatosan jelentik be az újabbak megjelenését. Ezek kapcsán általában felmerül a gyerekesség kérdése. Ezért most ebben a cikkben tisztázzuk, hogy pontosan mit jelentenek a tartalom szempontjából a különböző "ifjúsági" címkék.

Valójában konkrétan csak a Young Readers' Book (azaz a "fiatal olvasóknak szóló könyv") célozza meg a gyerekeket (elsősorban 6-8 éveseket). Ennek a fő funkciója az olvasás gyakoroltatása, tehát kevés szöveg van benne, és az is egyszerű, továbbá jellemzően sok illusztráció van a szövegek mellett. Ilyen például a Menekülés Darth Vader elől és a Szökés Jabba palotájából. Az ifjúsági kiadások más lapra tartoznak - ezekről a folytatásban.Tovább...
Star Wars: A Bővített Változat
Írta: Kira
2016 augusztus 21 v - 12:12:17
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
Sziasztok! A mai napot egy nagyszerű hírrel kezdjük; oldalunk egyik látogatója, Pinto keresett meg minket egy nagyszabású projekttel, melyet maga vitt végbe az évek során. Ez pedig nem más, mint a kiadásra soha nem kerülő Star Wars saga részeinek bővített változata. Természetesen rajongói munkáról van szó, de ez cseppet sem von le az értékéből. A továbbiakban Pinto gondolatait olvashatjátok a projektről és arról, hogy pontosan milyen extrákat is tartalmaznak az egyes részek. A linkeket a letöltésekhez a Tovább mögött találjátok.

"Régi álmom volt megnézni úgy az általam is imádott Star Wars filmeket, hogy azok a jelenetek is benne legyenek, amiket Lucasék anno felvettek, de a vágás során valamiért mégsem kerültek bele a végleges változatba. Éveken keresztül sehol nem találtam ilyen bővített verziót se magyar, se külföldi változatban. De nem adtam fel! Az évek alatt valamennyi amatőr videóvágási/szerkesztési tapasztalatot magamra szedtem, így úgy döntöttem, nekilátok a dolognak saját magam. De mivel ez a saga a lehető legnagyobb körültekintést, minőséget és aprólékosságot érdemli, megpróbáltam a tőlem telhető legtöbbet kihozni a dologból, minőségi munkát akartam kiadni a kezemből. Hónapokon keresztül húzódott a dolog, természetesen nekem is van életem, így volt hogy több, volt hogy kevesebb idő jutott rá, de végül elkészült. Összességében elégedett vagyok a végeredménnyel, így úgy döntöttem, veletek is megosztom, hátha rajtam kívül mást is érdekel. Egy kisebb facebook csoportban már megosztottam, és nagy sikere volt, így úgy gondoltam, hogy nagyobb nyilvánosság elé tárom. Annak véleményezését, hogy mennyire sikerült ezt az álmomat megvalósítanom, rátok bízom, örülnék, ha kikerülne az oldalra, de ha nem, az se baj.

Néhány szót a filmekről: minden film alapja a 2011-ben kiadott Blu-ray verzió. A kimaradt jelenetek vegyes forrásból származnak, de az elérhető legjobb minőségben illesztettem be őket. A két fő forrás az előzménytrilógia régi DVD verziójának extrái és a Blu-ray kiadás extrái, de vannak egészen apró részletek többek között trailerekből, dokumentumfilmekből, és még PS2 játékból (!) is. Néhány jelenet dramaturgiai okokból saját véleményem szerint nem illett a filmbe, így azokat nem raktam bele. Az eredeti trilógia jelenetei több esetben meg lettek tisztítva, itt-ott színkorrekcióra is szükség volt, vagy hangeffektek beillesztésére, a zene és egyéb hangok pedig úgy lettek a jelenetek alá keverve, hogy illeszkedjelenek a filmbe. A végeredmény minden esetben egy 720p-s mkv formátumú HD videó lett, 4,5 gb körüli méretbe tömörítve, hogy ráférjen egy DVD-re, de korrekt minőségű legyen. A filmek szinkronizáltak, ez valakinek tetszik, valakinek nem, én így jobban szeretem nézni, szóval ez az én személyes döntésem volt. A kimaradt jelenetek minden esetben magyar felirattal vannak ellátva, amelyeket magam fordítottam és időzítettem, ezek egy srt fájlban megtalálhatóak. Egységes dizájnnal rendelkező borító is van az összes filmhez mellékelve, Blu-ray tokhoz méretezve (a HD felbontás miatt)."
Tovább...
Interjú a Poe Dameron képregény írójával
2016 augusztus 21 v - 00:01:55
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
A Comic Book Resources honlap készített egy interjút a Poe Dameron képregénysorozat írójával, Charles Soule-lal arról, milyen irányba halad a történet, és mire számíthatunk a későbbi részekben. A folytatásban ennek az interjúnak a fordítását olvashatjátok.Tovább...
Oldal:  [1] 2 3 ... 184 185 186
Legújabb Fórumüzenetek
  Téma Beküldő Megtekintések Válaszok Utolsó üzenet
Kiemelt Téma Könyvek (Könyvek) Attila 50205 1011 Goten56
2016 augusztus 25 csütörtök, 02:53 
Kiemelt Téma Vérvonal (Könyvek) PAVideoStudio 32 1 SonOfMurglak
2016 augusztus 24 szerda, 12:08 
Kiemelt Téma Adósság (Könyvek) PAVideoStudio 29 0 -
 
Nincs új üzenet SPOILER TÉMA: Kylo Ren (Személyek) PAVideoStudio 406 15 SonOfMurglak
2016 augusztus 20 szombat, 09:43 
Nincs új üzenet a Népszerű Témában Könyvek (Csevegő) PAVideoStudio 9250 134 Revan
2016 augusztus 20 szombat, 12:02 
Témák: 461 | Válaszok: 4733 | Megtekintések: 612569
Üdvözlet...
Adatok megjegyzése
Üdvözlünk Utazó! Az oldal teljes tartalmának eléréséhez regisztrált felhasználónak kell lenned. Elfelejtetted a jelszavad? Kérjük használd az Elfelejtett jelszó opciót.
Hírdetések...

Holochat...
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztrálj


2016 aug 23 k : 22:17
Varsó főutca - könyvesbolt. Mondom, benézek, hátha van valami angolul. Lemegyek az alagsorba:

LOTF - Tempest
LOTF - Revelation

Ezért a kettőért 15 złotyit kértek, ami, ha kerektítve számoljuk, 1050 forint.
Adja az Erő, hogy mégtöbb hasonló lehetőségem legyen!
2016 aug 23 k : 14:42
Oké szerintem ennyi elég volt Mármint túl terheljük a chat-et Egy könyv miatt nem kell ekkora felhajtás, részemről lezárva És nincs harag
2016 aug 23 k : 11:28
Aki csak az erő egyik vagy másik oldalát választja, az egyoldalú lesz. A világ viszont nem ilyen. Ezért buknak el mindig, szükségszerűen mind a Jedik, mind a Sithek. Én már túlléptem ezen.
2016 aug 23 k : 09:28
Mondhatnám, hogy a Sötét oldal bekebelezett téged, de Sith párti vagyok Tehát sajnos nem mondhatom ezt
2016 aug 22 h : 21:55
Az erő útjai kifürkészhetetlenek.
Online...
Vendégek: 7
Tagok: 1, Dragon2213
Ezen a lapon: 3
Tagok: 1600, legújabb: Boby
Facebook Box...
Kiemelt partnereink...