Darth Maul megjelenései
Írta: Kira
2016 augusztus 25 cs - 20:51:50
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
Darth Maul a Star Wars mítoszának egyik leggonoszabb és legtitokzatosabb karaktere. Mint Darth Sidious első tanítványa, miután szembe nézett Obi-Wan Kenobival a Naboon, azt hittük hogy ekkor láttuk utoljára... de az Erőnek más tervei voltak. Hogy élte túl és mi történet vele azóta? Ezeket tudhatjátok meg a StarWars.Com hivatalos összefoglaló listájából:1. Star Wars: Baljós árnyak - Darth Maul karaktere elsőként a Skywalker saga első részében tűnik fel. Halálos, egy ketrecbe zárt fenevad, tele elfojtott dühvel.

Tovább...
Zsivány Egyes - Szinkronizált előzetes
2016 augusztus 25 cs - 12:46:15
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
Megérkezett magyarul is az első különálló film trailere:

HoloNet Rádió - 15. adás
Írta: Kira
2016 augusztus 25 cs - 01:29:22
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
Sziasztok! Újra el kell mondanunk, hogy rég volt adás, hisz utoljára április 6-án jelentkeztünk, amit nagyon sajnálunk, de végre sikerült áthidalnunk a technikai problémákat. Most újra itt a HoloNet Rádió és ezúttal egy másfél órás adással jelentkezünk, melynek fő témája a Star Wars Lázadók második évadának második fele és főleg az évadzáró, ezenkívül szó esik a Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet című filmről, mely 2016 december 15-én kerül a mozikba. A két fő témán kívül még sok mindenről szót ejtünk, mint például a Han Solo spin-off és a Boba Fett karaktere is. Jó szórakozást előre is.

Letöltés: MEGA
Az ébredő Erő és a Legendák
2016 augusztus 24 sze - 13:41:15
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
Az ébredő Erő tele van a korábbi filmekre való vizuális és szóbeli utalásokkal. Emellett rengeteg cselekményelemet is átvett az eredeti trilógia részeiből - talán ez a legvitatottabb jellemzője a filmnek, hiszen van akinek tetszett, hogy így idézi fel a klasszikus Star Wars mozifilmeket, míg sokak szerint így pusztán egy remake-nek tekinthető.

De nemcsak a régi filmek, hanem a mára Legendákká minősített régi történetek elemeit is felismerhetjük a VII. részben. Annak ellenére ugyanis, hogy az elmúlt évtizedekben született regényekben és képregényekben leírt történéseket nem vették figyelembe a film készítői, rengeteg olyan dolog szerepelt Az ébredő Erőben, ami az Expanded Universe rajongóinak ismerős lehetett. Persze ez nem is meglepő, hiszen többször is elmondták - és a Lázadók sorozat már korábban is bizonyította -, hogy a Legendákra inspirációként tekintenek.

A filmmel kapcsolatos leírásokból ugyanakkor többnyire teljesen kimaradnak, vagy háttérbe szorulnak az EU-utalások, ezért arra gondoltam, a téma megérdemelné, hogy egy külön írást szenteljek neki. A célom nem az volt, hogy bizonygassam, ettől jobb vagy rosszabb a film - ezt mindenki eldöntheti magának -, egyszerűen minden pozitív vagy negatív felhang nélkül próbáltam összegyűjteni a hasonlóságokat. Azt sem szeretném sugallni, hogy ezek mind feltétlenül direkt utalások lennének - inkább csak párhuzamokként érdemes kezelni őket.

A cikk részben saját észrevételeimet tartalmazza, de nagyban építek benne mások írásaira is. Elég sok dolgot össze tudtam szedni némi kutatómunkával - de persze valószínű, hogy a lista így sem teljes. Aki esetleg ki tudja valamivel egészíteni, az jelezze!Tovább...
Előrendelhető: Adósság, Vérvonal
2016 augusztus 23 k - 21:08:03
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
Chuck Wendig regénye - az Utóhatás folytatása - az Adósság előrendelhető státuszba került a Szukits Kiadónál. A jelenlegi tervezett megjelenés: 2016. október 30. A kedvezmény most 30%, így 3990 Ft helyett 2793 Ft-ot kell rááldoznunk. Az új kánonban magyarul megjelent/megjelenő regények idővonalán egyelőre az Utóhatás és a Vérvonal között helyezkedik el.

Mit szóltok hozzá, várjátok? Mit hallottatok róla?

Elő- és megrendeléshez kattints ide. A könyv adatlapja elérhető itt. A fórumtéma pedig itt.

Claudia Gray regénye a Vérvonal előrendelhető státuszba került a Szukits Kiadónál. A jelenlegi tervezett megjelenés: 2016. november 15. A kedvezmény most 30%, így 3800 Ft helyett 2660 Ft-ot kell rááldoznunk. Az új kánonban magyarul megjelent/megjelenő regények idővonalán egyelőre az Adósság és Az ébredés előtt című regények között helyezkedik el.

Mit szóltok hozzá, várjátok? Mit hallottatok róla?

Elő- és megrendeléshez kattints ide. A könyv adatlapja elérhető itt. A fórumtéma pedig itt.

A két regény párban is kapható.
Mit kell tudni az ifjúsági- és gyerekkönyvekről?
2016 augusztus 22 h - 12:50:55
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
Az utóbbi időben elég sok ifjúsági könyvet adtak ki, és folyamatosan jelentik be az újabbak megjelenését. Ezek kapcsán általában felmerül a gyerekesség kérdése. Ezért most ebben a cikkben tisztázzuk, hogy pontosan mit jelentenek a tartalom szempontjából a különböző "ifjúsági" címkék.

Valójában konkrétan csak a Young Readers' Book (azaz a "fiatal olvasóknak szóló könyv") célozza meg a gyerekeket (elsősorban 6-8 éveseket). Ennek a fő funkciója az olvasás gyakoroltatása, tehát kevés szöveg van benne, és az is egyszerű, továbbá jellemzően sok illusztráció van a szövegek mellett. Ilyen például a Menekülés Darth Vader elől és a Szökés Jabba palotájából. Az ifjúsági kiadások más lapra tartoznak - ezekről a folytatásban.Tovább...
Oldal:  [1] 2 3 ... 185 186 187
Legújabb Fórumüzenetek
  Téma Beküldő Megtekintések Válaszok Utolsó üzenet
Kiemelt Téma Könyvek (Könyvek) Attila 50269 1013 owokaleyo1992
2016 augusztus 25 csütörtök, 11:41 
Kiemelt Téma Vérvonal (Könyvek) PAVideoStudio 50 2 mgabor27
2016 augusztus 25 csütörtök, 08:56 
Kiemelt Téma Adósság (Könyvek) PAVideoStudio 32 0 -
 
Nincs új üzenet SPOILER TÉMA: Kylo Ren (Személyek) PAVideoStudio 408 15 SonOfMurglak
2016 augusztus 20 szombat, 09:43 
Nincs új üzenet a Népszerű Témában Könyvek (Csevegő) PAVideoStudio 9257 134 Revan
2016 augusztus 20 szombat, 12:02 
Témák: 461 | Válaszok: 4736 | Megtekintések: 612893
Üdvözlet...
Adatok megjegyzése
Üdvözlünk Utazó! Az oldal teljes tartalmának eléréséhez regisztrált felhasználónak kell lenned. Elfelejtetted a jelszavad? Kérjük használd az Elfelejtett jelszó opciót.
Hírdetések...

Holochat...
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztrálj


2016 aug 26 p : 01:22
Valaki nem tudja véletlenül hogy az Elveszett cillagok című könyvnek lesz e folytatása?
2016 aug 23 k : 22:17
Varsó főutca - könyvesbolt. Mondom, benézek, hátha van valami angolul. Lemegyek az alagsorba:

LOTF - Tempest
LOTF - Revelation

Ezért a kettőért 15 złotyit kértek, ami, ha kerektítve számoljuk, 1050 forint.
Adja az Erő, hogy mégtöbb hasonló lehetőségem legyen!
2016 aug 23 k : 14:42
Oké szerintem ennyi elég volt Mármint túl terheljük a chat-et Egy könyv miatt nem kell ekkora felhajtás, részemről lezárva És nincs harag
2016 aug 23 k : 11:28
Aki csak az erő egyik vagy másik oldalát választja, az egyoldalú lesz. A világ viszont nem ilyen. Ezért buknak el mindig, szükségszerűen mind a Jedik, mind a Sithek. Én már túlléptem ezen.
2016 aug 23 k : 09:28
Mondhatnám, hogy a Sötét oldal bekebelezett téged, de Sith párti vagyok Tehát sajnos nem mondhatom ezt
Online...
Vendégek: 8
Tagok: 1, DarthRevan
Ezen a lapon: 5
Tagok: 1602, legújabb: Jackb117
Facebook Box...
Kiemelt partnereink...