Fórumok
STAR WARS Media.Hu - HírPortál :: Fórumok :: STARWARSMedia.Hu - Média Központ :: Könyvek
 
<< Előző téma | Következő téma >>
A Tatuin szelleme
Moderátorok: Kira, Vegi, Attila, PAVideoStudio
Szerző Üzenet
PAVideoStudio
2017 június 13 kedd, 07:05

Regisztrált tag #107
Regisztrált: 2013 április 09 kedd, 12:18
Üzenetek: 924
Adatlap: [Részletek...]
Darth Vader és Palpatine császár halála nem hozta el a Birodalom bukását. Az Új Köztársaságnak folyamatos harcot kell vívnia a fennmaradásért, és most új veszély fenyegeti: felbukkan a feketepiacon egy alderaani műremek, ami a bolygó megsemmisítésekor tűnt el. A tárgy létfontosságú titkot rejt, egy kódot, melyet a Birodalomban dolgozó köztársasági kémek használnak a kapcsolattartáshoz. Ha a birodalmiak megtalálnák, az katasztrófához vezetne...
Vissza az elejére
Weboldal
steery
2017 november 08 szerda, 01:38
Regisztrált tag #864
Regisztrált: 2015 november 04 szerda, 08:22
Üzenetek: 214
Ez a könyv egy remekmű lehetett volna, ha nem rontják el a szövegét különböző hibák, amiket a szerző elkövetett. A csaták leírása például nem sikerült valami jól (értsd: gyengék). A köztes átvezető részek viszont túl jók, részletesek és hosszadalmasak lettek, ami azt az érzést kelti az olvasóban, hogy rossz helyre került a hangsúly a műben. A múlt szisztematikus felidézése egy másodlagos, beágyazott történetet jelenít meg a számunkra, ugyanakkor nem derül ki a sztoriból, hogy mi is volt valójában a Tatuin szelleme? Mire is akart utalni az első Erő látomás?
Ami tetszett, az a Tatuin részletes bemutatása, egy rakás helyszínnel, növény és állatfajjal egyetemben, ami csak azért furcsa, mert egy ilyen kihalt, sivatagos bolygón miért hemzsegnek a pusztában mindenfelé a nagy testű vadállatok? Han és Leia évődése jól sikerült, Thripio nyavajgása a szokásos (néhol túlzottan is bénán viselkedik, márpedig egy droid szerintem nem lehet ennyire ostoba), Csubi mellékszerepbe kényszerült (szokás szerint), a többi szereplő meg csak asszisztált az eseményekhez. A birodalmiak szemszögéről, annak bemutatásáról pedig teljesen megfeledkezett a szerző. De legalább jókat röhögtem a nyilvánvaló és bújtatott poénokon, amik üdítően hatottak az SWU-ban.
Vissza az elejére
Natin Zrissk
2017 november 11 szombat, 07:44
Regisztrált tag #259
Regisztrált: 2013 augusztus 27 kedd, 12:39
Üzenetek: 11
Az első mondatoknál érződött hogy ezt a könyvet egy rajongó írta. AZ EU nagy hibája volt hogy senki nem nyúlt a másik karaktereihez vagy ha mégis az nem sült el túl jól. Itt minden jól működöt egy apró hibát találtam az első fejezetekben. Leia vornskr-hoz hasonlít valamit, de itt még nem találkoztak Karrde-val és nem is voltak Myrkr-n. Az író jól használta azt a pár filmkockát amit a Phantomban kaptunk Anakin barátairól, és épített fel egy jó kis történetet köré, amit aztán legnagyobb sajnálatomra a végén össze csapot.
Vissza az elejére
ezra
2017 november 18 szombat, 11:00
Regisztrált tag #937
Regisztrált: 2015 november 09 hétfő, 04:45
Üzenetek: 1
Nekem tetszett Thrawn szerepeltetése, mikor személyesen képzi ki/át a rohamosztagosait és akcióban is részt vesz.
Vissza az elejére
 

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System