Fórumok
STAR WARS Media.Hu - HírPortál :: Fórumok :: STARWARSMedia.Hu - Média Központ :: Könyvek
 
<< Előző téma | Következő téma >>
Vérvonal
Moderátorok: Kira, Vegi, Attila, PAVideoStudio
Szerző Üzenet
PAVideoStudio
2016 augusztus 23 kedd, 09:41

Regisztrált tag #107
Regisztrált: 2013 április 09 kedd, 12:18
Üzenetek: 924
Adatlap: [Részletek...]

Amikor a lázadók az Endor holdja feletti csatában legyőzték a Birodalmat, Leia Organa még hitt abban, hogy eljött a hosszan tartó béke kora. Ám az Új Köztársaság szenátusában dúló belharcokkal és aljas játszmákkal teli évtizedek után ez a remény már csupán régi emléknek tűnik.
Vissza az elejére
Weboldal
SonOfMurglak
2016 augusztus 24 szerda, 12:08

Regisztrált tag #345
Regisztrált: 2014 március 09 vasárnap, 08:08
Üzenetek: 96
Ez is nagy kedvenc az új kánonból. Remek könyv! De egyelőre nem írok kritikát, majd a megjelenésekor
Vissza az elejére
mgabor27
2016 augusztus 25 csütörtök, 08:56
Regisztrált tag #988
Regisztrált: 2015 november 22 vasárnap, 11:12
Üzenetek: 74
Kíváncsian várom, már előrendeltem... jól hangzik az felvezetője
Vissza az elejére
steery
2016 december 28 szerda, 03:21
Regisztrált tag #864
Regisztrált: 2015 november 04 szerda, 08:22
Üzenetek: 217
Ez a történet az Új Köztársaság hanyatlásáról és az Ellenállás megszületésének okairól, körülményeiről szól. Nálam ott van a legkiválóbb, örökbecsű Star Wars regények között. Nem háborús regény, hanem politikai manőverekkel és intrikákkal telepakolt szövevényes munka, a szerzőnek mégis sikerült rendkívül izgalmassá és kellően feszült hangulatúvá, illetve a megfelelő pontokon drámaivá tennie az egészet. És nagyon remélem, hogy ennek a sztorinak mielőbb lesz folytatása, mert így egyszerűen nem érhet véget...

[ Módosítva 2016 december 28 szerda, 03:22 ]
Vissza az elejére
owokaleyo1992
2016 december 28 szerda, 03:30

Regisztrált tag #268
Regisztrált: 2013 szeptember 12 csütörtök, 12:44
Üzenetek: 286
Én már 1 hónapja kiolvastam, de még nem írtam róla véleményt. Egy biztos: az új kánon könyvei közül ez a legeslegjobb nálam eddig. Gray annyira jól keveri a lapokat, hogy az hihetetlen, az elejétől a végéig fenntartja az olvasóban az érdeklődés, plusz a 7. részre kialakult helyzetre is sok magyarázatot kapunk. Nem utolsó sorban a főszereplö, Leia katakterét zseniálisan hozta, 100 százalékban az a Leia, akinek lennie kell ebben a korban. De nemcsak az ő karaktere zseniális, hanem a többi fontosabb szereplőé. Nem is nagyon tudok rosszat mondani róla. Spoiler:


[ Módosítva 2016 december 28 szerda, 03:34 ]
Vissza az elejére
Racer_X
2017 január 05 csütörtök, 02:30
Regisztrált tag #1807
Regisztrált: 2016 október 13 csütörtök, 09:21
Üzenetek: 113
Nekem nagyon tetszett. Végre többet megtudtam az Első Rend születéséről, és a kialakult politikai helyzetről.
Vissza az elejére
Revan
2017 január 07 szombat, 08:04
Regisztrált tag #29
Regisztrált: 2013 február 14 csütörtök, 11:18
Üzenetek: 782
Claudia Gray: Vérvonal
Az írónő második Star Wars regénye A Jedi visszatér és Az ébredő Erő közötti időkbe kalauzolja el az olvasókat. A cselekmény ezúttal pár hónapot ölel át, ellentétben Az elveszett csillagok című regénnyel, mely hosszú évek eseményeit mutatja be. A történet a hanyatló Új Köztársaságot mutatja be és azokat az eseményeket, melyek az Ellenállás megszületéséhez vezettek. E mellett képet kapunk a háttérben tevékenykedő erők céljáról: az Első Rend megteremtéséről. Az egyik legfontosabb főszereplő Leia hercegnő. (Carrie Fisher halála után elég szomorúan vettem kézbe a könyvet.) Az új hősök közül kiemelkednek Leia szövetségesei: Greer Sonnel, Joph Seastriker, Korr Sella. A centristák oldaláról nagyon erős Ransolm Casterfo szerepe, aki Leia barátja is lesz. Luke-ot és Bent csak említik, Han mellékszereplő, Csubi külön utakon jár. A regény egy politikai thriller-re emlékeztet. Nem olyan összetett, mint James Luceno Darth Plagueis-e, de azért elég jól leírja a hanyatló állapotokat. Az Új Köztársaságot a néppártiak és a centristák politikai vitái határozzák meg. A néppártiak egy decentralizált kormányzatot, a centristák pont ennek az ellenkezőjét akarják elérni.
A rylothi twi’lekek egy nagyon erős kartell felemelkedéséről számolnak be. Leia a néppártiaktól, Ransolm pedig a centristák oldaláról indít nyomozást.
Innentől kezdve nehéz lenne spoiler nélkül beszélni a könyvről.
Leia és Ransolm nyomozása teszi ki a fő szál jelentős részét. A Rinnrivin Di által képviselt fenyegetés egyre nagyobb lesz. A háttérben a magukat amaxin harcosoknak nevező csoport áll, akik az Első Rend haderejének előfutárai. A történet egyik főgonosza Arliz Hadrassian, aki a régi Birodalmat akarja feltámasztani. Carise Sindian úrnő a másik negatív figura, aki a Szenátuson belül képviseli a belső ellenség szerepét. Leiák nyomozása akkor torpan meg, amikor lehull a lepel Leia származásáról. Na meg persze ott van az első szenátor választása körüli hajcihő. Leia és Ransolm kezdetben ellenfelek, majd barátok lesznek. A kapcsolatukat a hercegnő származása körüli vihar rombolja le, de az amaxinokkal való leszámolás után ismét rendbe jön a barátságuk. Leiát viszont eléggé meghurcolják az eltitkolt igazság miatt. Gyakorlatilag véget is ér politikai pályafutása. A végső lökés Ransolm letartóztatása, ami miatt végül szakít az Új Köztársasággal és megalapítja az Ellenállást.
A sztori egy kissé hullámvasút jellegű volt. Megtalálhatók benne az izgalmas és drámai részek, valamint a lassabb tempójú, kicsit egyhangúbb fejezetek. A Leia-Ransolm kapcsolat nagyon jók kidolgozott. Természetesen nem kapunk minden kérdésre választ, viszont a könyv jelentős előrelépést tesz a két film közötti űr kitöltésében. Magam részéről egy kicsit több összekötő elemet szerettem volna az első két trilógia között, bár azért így is voltak ilyen momentumok, melyek nagyon jók voltak. Összességében véve egy nagyon jó könyv, viszont a kitűnő szintet nálam nem éri el. Négy és fél, ami végül is, ha, kerekítek egy gyenge ötöst megér.
Vissza az elejére
horipapa
2017 december 05 kedd, 04:59
Regisztrált tag #2125
Regisztrált: 2017 május 02 kedd, 12:56
Üzenetek: 2
Leia az egyik kedvenc SW-karakterem, így ezt a könyvet már nagyon régóta szerettem volna elolvasni, de próbáltam úgy időzíteni, hogy ha már befizettem magam a december 13-ai maratoni közvetítésre, akkor lehetőleg friss élményekkel nézzem meg ismét moziban a VII., majd rögtön utána a VIII. részt.

Claudia Gray könyve nagyon tetszett, de voltak benne olyan...hmm, furcsaságok, amelyek azért picit zavaróak voltak.

Rengeteg visszaemlékezéssel teli párbeszéd van a könyvben, ezek egyikében az szerepel, hogy a Halálcsillag tervrajzait Leia töltötte le a központi számítógépről, majd rejtette el R2-ban. De ugye azóta már kijött a Zsivány Egyes, ahol láthattuk, hogy végül nem ő, hanem a lázadó katonák áldozták fel magukat a tervrajzokért, s mentették azt ki a lemezen. Lehetséges, hogy ez az eltérés a film forgatókönyvének későbbi átírása miatt alakult ki? Gondolom ez lehet a háttérben.

A másik problémám, hogy Spoiler:


A lényegen ezek persze mit sem változtatnak, öröm volt olvasni ezt a könyvet is, nagyon fontos eseményeket mutat be, és komoly háttértudást ad a VII. részhez.

+ Spoiler:


[ Módosítva 2017 december 05 kedd, 05:07 ]
Vissza az elejére
 

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System