Fórumok
STAR WARS Media.Hu - HírPortál :: Fórumok :: STARWARSMedia.Hu - Média Központ :: Könyvek
 
<< Előző téma | Következő téma >>
Tarkin
Oldal:  1 [2]
Moderátorok: Kira, Vegi, Attila, PAVideoStudio
Szerző Üzenet
Racer_X
2017 január 10 kedd, 08:17
Regisztrált tag #1807
Regisztrált: 2016 október 13 csütörtök, 09:21
Üzenetek: 79
Nálam a Sötét tanítvány benne van a top5-ben.
Vissza az elejére
Attila2
2017 január 10 kedd, 08:32
Regisztrált tag #1937
Regisztrált: 2017 január 10 kedd, 06:16
Üzenetek: 54
Ahogy olvasom a véleményeket arra jutottam hogy ez egy nagyon jó könyvnek ígérkezik.Esetleg Darth Maulról szóló könyv nincs?Igaz hogy felbukkant a Lázadókban de mi történt vele előtte?Erről nincs valami információ?
Vissza az elejére
Darth Law
2017 január 10 kedd, 09:23

Regisztrált tag #440
Regisztrált: 2015 január 17 szombat, 03:27
Üzenetek: 254
Szia,

üdv köztünk. Csak a rend fenntartása érdekében, a könyvekről van egy általános fórumtéma, ide jöhetnek az ilyen típusú beszélgetések.
[Linkelt tartalom]

Minden könyvhöz találsz külön adatlapot és kibeszélő fórumot, ezekben az aktuális könyvről szoktunk beszélni. Szeretnélek megkérni titeket, hogy a fenti linken folytassuk az általános beszélgetést.
Vissza az elejére
Racer_X
2017 január 11 szerda, 12:27
Regisztrált tag #1807
Regisztrált: 2016 október 13 csütörtök, 09:21
Üzenetek: 79
Oké, bocsi.
Vissza az elejére
mgabor27
2017 március 03 péntek, 04:24
Regisztrált tag #988
Regisztrált: 2015 november 22 vasárnap, 11:12
Üzenetek: 68
Na, végeztem ezzel a gyöngyszemmel is

Vegyes, de alapvetően pozitív érzéssel zártam ezt a regényt. Lucenotól egészen a végéig hiányoltam azt a fajta háttérpolitika, háttértörténet, háttércselekmény futtatást, melyek őt általában jellemzik, és melyek azt hiszem a Darth Plagueisban voltak a legkiválóbbak (hiába az nekem mindvégig no. 1 marad ) Aztán a végén megkaptam, mikor kibontotta a mellékszereplők karakterét, de összességében az író ezekre az ilyesfajta, a múltban és a háttérben zajló mozgatórugókra sokkal kevésebb időt és helyet szánt, mint amit én vártam volna.

Ugyancsak a könyv közepén kezdett olyan érzésem lenni, mint Kemp Sith nagyurak c. minkájánál, t.i., hogy a cím nagyon nem tükrözi a könyv valós tartalmát. Vader szerepeltetése - annak ellenére, hogy a kedvenc SW karakterem - túl hangsúlyosnak tűnt, és egyedül az a keret, hogy azon a helyen ér véget a könyv, ahol kezdődöt, volt az, amely azt a benyomást idézte elő, hogy mégis csak egy Tarkin könyvet olvastam. Ennek ellenére is azonban, úgy érzem, hogy eltekintve a gyerekkor leírásától, illetve egy számomra rövidnek tekinthető előmeneteli történettől, a regény, ha valóban Tarkin regénye lett volna, akkor kevesebb Vader, vagy ugyanennyi, de több Tarkinnal fűszerezve lett volna a megfelelő recept, ráadásul a múlt rövid ismertetését leszámítva a jelenben, a "mostban" zajló kaland volt a fő szál,és így az az érzésem támadt ez nem egy Tarkin regény, hanem Tarkin (és Vader) egy közös kalandjának a története csupán. Számomra egy Tarkin regény olyan karakterábrázolást jelentett volna, mint a Plagueis esetében, ahol szintén volt Palpatine is, de a mérték, valamint a történet fő irányvonala tekintetében az valóban a főszereplőről elnevezett könyv maradt.

Végső félig-meddig "kötekedős" kritika, hogy az ellenség cselekvése annyira eltörpült Tarkin és Vader vonal mellett, hogy szerintem simán ki lehetett volna őket hagyni az egészből, és elég lett volna annyi info róluk, amit Tarkin a végén összerak. Ez esetben örömmel olvastam volna ezt a könyvet úgy, hogy minden húzásukat, csak Tarkin és Vader szemével látom, és az élettörténetüket azzal a hűvös tárgyilagossággal ismerem meg, amint azt Tarkin tette. Emiatt az ő párbeszédeiket gyakorlatilag feleslegesnek tartottam. Persze mindez magánvélemény.

Mindent összevetve azonban, számomra így is 4/5, miután a stílus és a történet alapvetően tetszett, csak nekem ez nem egy Tarkin könyv, (más címet adok neki magamban ) Luceno tud jobbat ennél. Igazából csak az a kérdés bennem, hogy az előző könyveiben azért írt olyan jókat mert egy egész EU állt a rendelkezésére, és ezért sok lappal tudott játszani, míg ilyen puritánabb körülmények között (hiába a kánon nem 2 nap alatt fog felépülni) lehet sokkal nehezebb is alkotni?

[ Módosítva 2017 március 03 péntek, 04:28 ]
Vissza az elejére
Revan
2017 március 04 szombat, 04:18
Regisztrált tag #29
Regisztrált: 2013 február 14 csütörtök, 11:18
Üzenetek: 709
Maga James is panaszkodott egyszer, hogy túl kevés időt kapott a megírására és ennél jóval többe szeretett volna kihozni a dologból.
Vissza az elejére
Oldal:  1 [2]  

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System