Fórumok
STAR WARS Media.Hu - HírPortál :: Fórumok :: STARWARSMedia.Hu - Nyilvántartási Központ :: Az Erő
 
<< Előző téma | Következő téma >>
Az Erő aspektusai
Moderátorok: Kira, Vegi, Attila, PAVideoStudio
Szerző Üzenet
Kira
2013 február 08 péntek, 11:43

Regisztrált tag #1
Regisztrált: 2013 január 14 hétfő, 06:24
Üzenetek: 850
Általános fórum téma az Erő aspektusairól.

Élő Erő
Egyesítő Erő
Az Erő világos oldala
Az Erő sötét oldala
Potencium hit
Vissza az elejére
Weboldal
steery
2016 január 07 csütörtök, 10:21
Regisztrált tag #864
Regisztrált: 2015 november 04 szerda, 08:22
Üzenetek: 184
Annak alapján, amit eddig tudunk az erőről, szerintem a következő megállapításokat tehetjük, függetlenül attól, miket írnak róla a vukipédián:
Az erő egy rejtélyes energiamező, olyan hatás, ami áthatja az egész világegyetemet. Igazából csak egyféle erő van. Ez viszont a megnyilvánulásaiban, tulajdonságaiban többféle csoportra oszlik. Ezért beszélhetünk világos, meg sötét oldalról. Bár szerintem itt arról van szó, hogy az erőt megmozdító, hasznosító élőlény milyen egyéni érzésekkel, szándékokkal itatja át, színezi meg az erőt. Tehát a használói teszik sötétté vagy világossá, nem tőlük függetlenül van sötét és világos oldala.
Erre utal az is, hogy nem csak élőlényekben konvergálhat az erő, de földrajzi helyekben (templom, szent hely) és tárgyakban (kristályok, amulettek) is.
Ebből következően az erő használó lények a személyiségüknek, szándékaiknak megfelelően szabadon átjárhatnak oda-vissza az erő sötét és világos oldala között, mivel az csak bennük létezik, mint fogalom. Tehát nem kell attól tartani, hogy benyel a sötét oldal és örökre uralni fogja a sorsodat. Ennélfogva ahhoz, hogy valaki tökéletesen megértse az erőt és a mestere legyen, mindkét oldalát ismernie kell, méghozzá behatóan. Ezért hibás mind a Jedik, mind a Sithek filozófiája, mert féloldalúak. Hiányzik belőlük a teljesség.
Ha az élőlények lelke (szelleme, esszenciája, információja) túléli a testük halálát és kísértetként visszajárhatnak, akkor a feltámadás is lehetséges. Csak meg kell találni a módját a testetöltésnek. Ahogy azzal több Sith nagyúr is próbálkozott a leírások szerint. Ez azért érdekes, mert lehetővé tenné a későbbi történetekben a halott Jedik visszatérését is, például klónozott erőérzékeny testekbe.
Mit szóltok hozzá?
Vissza az elejére
 

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System