Fórumok
STAR WARS Media.Hu - HírPortál :: Fórumok :: STARWARSMedia.Hu - Nyilvántartási Központ :: Rendek és Szervezetek
 
<< Előző téma | Következő téma >>
Sith rend
Moderátorok: Kira, Vegi, Attila, PAVideoStudio
Szerző Üzenet
Kira
2013 február 08 péntek, 11:32

Regisztrált tag #1
Regisztrált: 2013 január 14 hétfő, 06:24
Üzenetek: 859
Általános fórum téma a Sithekről.

[ Módosítva 2013 február 08 péntek, 11:32 ]
Vissza az elejére
Weboldal
Mikike94
2016 április 27 szerda, 11:58
Regisztrált tag #327
Regisztrált: 2014 január 23 csütörtök, 02:33
Üzenetek: 7
Hali! (Remélem, hogy jó helyre írok) A napokban újra felmerült bennem a kérdés hogy mi a különbség egy Sith és egy Sötét Jedi között. Régebben még faji szempontból találtam rá választ és akkor ennyiben is hagytam, csak mintha ez több lenne, mint faji különbség. Így elkezdtem olvasni az interneten, de nem biztos, hogy így is tiszta a dolog. Szeretném tudni, ti hogy vélekedtél erről? Mi a különbség egy Sith lord és egy Sötét Jedi között?

[ Módosítva 2016 április 28 csütörtök, 12:00 ]
Vissza az elejére
Kira
2016 április 28 csütörtök, 10:06

Regisztrált tag #1
Regisztrált: 2013 január 14 hétfő, 06:24
Üzenetek: 859
Ez egy nagyon összetett kérdés. Ugye most 2 dolog van; az egyik a kánon a másik a Legendák.

Kánon szempontból jelenleg úgy fest a dolog, hogy Darth Bane a Sith Nagyurak Rendjének és a Kettő Szabályának megalkotója; aki ebbe a Rendbe tartozott és a Sith mester és tanítvány vonatkozásban valamelyik felet képviselte az Sith (vagy az volt).
Emellett van a Sötét Jedi, akit egy Sith felkarolt és a sötét művészetre tanítja, viszont nem Sith... legalábbis addig semmiképp, amíg az igazi Sith tanítvány nem fordul a mestere ellen és nem győzi le. Ebben az esetben a tanítványból mester lesz, a Sötét tanoncból pedig igazi Sith tanítvány.

Ez a jelenlegi kánon szerint. Más a helyzet a Legendákban, ott nagyon bonyolult a dolog.

A Sith egy faj volt, nem rendelkeztek nagyon különleges képességekkel, de erős harcosok voltak. Később a Száműzött Jedik uralmuk alá hajtották őket, még később pedig keveredtek velük, így születtek meg az első Erő-használó Sith-ek. nagyon sokat kéne még írni itt arról hogy hogyan alakult a Sith-ek sorsa, de ebben a cikkben sok mindent megtalálsz:

[Linkelt tartalom]

Évezredekkel később szintén a Bane által alapított Rend tagjai voltak a Sith-ek.
Mellettük voltak a Sötét Tanoncok, akiket a kánonban Sötét Jedinek hívnak.
És emellett még voltak a Sötét Jedik, akiket leginkább bukott Jediknek hívtak. Ők sem Sithek, sem Sötét tanoncok, egyszerűen csak rossz útra tért Jedik; ilyen volt Qui-gon egyik korábbi tanítványa is, Xanatos. Önző, személyes célok vezérlik őket, de például nem vágynak a Galaxis feletti uralomra és nem céljuk a Jedi Rend elpusztítása.
Vissza az elejére
Weboldal
steery
2016 április 28 csütörtök, 11:43
Regisztrált tag #864
Regisztrált: 2015 november 04 szerda, 08:22
Üzenetek: 217
Ahogy haladunk előre és bővül az SWU, úgy lesz egyre többféle erőhasználó fickó és csoport mindkét oldalon. Ne felejtsük ki a sorból a dathomiri boszorkányokat se, akik egy külön csoportot alkotnak az erő sötét oldalának használói közt!
Vissza az elejére
Mikike94
2016 április 28 csütörtök, 12:04
Regisztrált tag #327
Regisztrált: 2014 január 23 csütörtök, 02:33
Üzenetek: 7
A kánon nagyon leegyszerűsítette a dolgot, lényegében így egy fokozat lett, aminél megáll vagy tovább megy. Akkor e szerint Maul most csak egy sötét jedi most már a Rebels-ben?
Én még anno az EU-ból indultam ki, és úgy emlékszek, mint Sidious hatalmát, mint "Sötét Jedik korának" írta volna anno a wookipedia, de lehet hogy rosszul emlékszek.
A boszikra kitérve, velük még az EU(Legenda)-ban, még Luke Skywalker is találkozott, ha jól tudom, és mandalori vasból/fémből készült lézer ostora volt. Érdekes hogy a legtöbb erő érzékeny faj leginkább a sötét oldalból merít. Bár lehet hogy mostanában van pár a fény oldalán.
Vissza az elejére
 

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System