Fórumok
STAR WARS Media.Hu - HírPortál :: Fórumok :: STARWARSMedia.Hu - OFF Topik Központ :: Csevegő
 
<< Előző téma | Következő téma >>
Könyvek
Oldal:  1 2 3 4 5 6 [7]
Moderátorok: Kira, Vegi, Attila, PAVideoStudio
Szerző Üzenet
Revan
2016 február 29 hétfő, 12:03
Regisztrált tag #29
Regisztrált: 2013 február 14 csütörtök, 11:18
Üzenetek: 643
William King: Skavenvadász
A második Felix és Gotrek regény eseményei teljes mértékben a Birodalom egyik legnagyobb városában, Nuln-ban játszódnak. A kalandorpáros itt találkozik először nagy nemezisükkel Thanquol-lal, a skaven szürkelátnokkal. A patkányember skavenekről már az előző kötetben is szó esett. Annak idején a törpék velük is felvették a harcot Karak Nyolcbérc alatt. Ebben a kötetben jól megismerhetjük a fajtájukat. A könyv nagyon jól bemutatja a főbb klánokat. Az Eshin-klán, az orgyilkosoké, a Skryre-klán felelős a különféle skaven fegyverekért és szerkezetekért, a Kórság-klán őrül papjai és szerzetesei terjesztik a betegségeket, az Idomár-klán tenyészti ki a mutáns óriás patkány ogrékat. Thanquol egy szürkelátnok, amolyan kiválasztott varázsló. A skavenek célja: Nuln városának elfoglalása. Persze minden klán vezérnek megvannak a saját elképzelései. A skavanek többsége önző, beképzelt és egoista. Nem igazán tudnak együttműködni, állandóan csak áskálódnak és marakodnak. Mégis félelmetes erőt képviselnek. Felix és Gotrek először csatornaőrökként dolgoznak, majd miután kirúgják őket a Vak Disznóban lesznek kidobó emberek. Mivel kifogytak a pénzből, ezért kénytelenek munkát vállalni.

Először a csatornában csapnak össze a skavenekkel, meghiúsítják a szürkelátnok egyik tervét. Tahnquol ezután megpróbálja eltenni láb alól a párost, de az Eshin klán orgyilkosai Chang Squik vezetésével kudarcot vallanak. Thanquol ezek után megpróbálja a párost riválisai kiiktatására felhasználni. Üzeneteket küldözget neki, amiben a klán vezérek önálló akcióiról figyelmezteti őket. Felix és Gotrek előbb az Egyetemnél állítják meg a Skryre-klánt vezető Félszemű Heskitet, majd Morr temetőjében a Kórság-klánt vezető Szennylaki Hitványt, végül a folyónál az Idomár-klán vezetőjének, Izak Grottle tervét. A végső nulni csatában azonban minden Tahquol ellen fordul.

A könyvben jól fel vannak osztva szálak. Felix újra összejön egy lánnyal, Elissával, de kapcsolatuk nem lesz tartós. Érdekes képet látunk egy rövid távú párkapcsolatról is. Gotrek szokásához híven örömmel veti bele magát a harcokba. Egyik kedvencem, ahogy végzett az első Csontroppantóval. Drexler doktor nagyon szimpatikus lett. Sokat tud, és ha kell segít. Heinz, a kocsmáros is szimpatikus figura. Otto, Felix bátyja szintén bekerül a lépbe. Az ellenfelek közül számtalan eltérő, őrül, vagy éppen flúgos alakot találunk: Fritz von Halstadt, Szennylaki Hitvány, Izak Grottle, Félszemű Heskit, Chang Squik, Vágottnyelvű, Csontroppantó. De az abszolút fő gonosz a leginkább ego mániás, beképzelt, öntelt, őrült és hatalmas mágikus erőknek parancsoló szürkelátnok: Thanquol.
Jó volt újraolvasni, a könyv olvasatja magát, a leírások fantasztikusak. Az előző részhez képest egy kicsit könnyedebb volt, de az őrült skaveneknek is megvolt a maguk mulatságos egyben rémisztő keveréke. Ötös.
Vissza az elejére
Revan
2016 március 06 vasárnap, 01:18
Regisztrált tag #29
Regisztrált: 2013 február 14 csütörtök, 11:18
Üzenetek: 643
Dan Abnett: Hereticus
Az Eisenhorn-trilógia záró darabja szó szerint a végsőkig hajszolja Gregor Eisenhornt és társait. Az inkvizítor múltbéli döntései most visszavágnak és teljesen átformálják az életét. Dan Abnett-nek sikerült csúcsra járatnia ezt a kötetet és a legnagyobb kihívás elé állítani a főhősét.
A Dureren rábukkannak Eisenhorn egy régóta keresett célpontjára, az eretnek Fade Thuringra. Gregor és csapata a helyszínre sietnek, de Thuring csapdába csalja őket és egy káosz titán segítségével megpróbálja megsemmisíteni ellenségeit. Gregor kénytelen Cherubael segítségét kérni a helyzet megoldására, ám ezzel sem tudja megakadályoznia veszteségeket. Bequin kómába kerül. Ha ez még nem lenne elég, a Gudrunon rajtaütnek Eisenhorn házán. Az inkvizítor és barátai menekülésre kényszerülnek, hamar kiderül, hogy rejtélyes ellensége egyszerre csapott le majdnem miden szövetségesére és barátjára. Túlélők alig maradtak. Gregor nemsokára rájön, hogy Pontius Glaw áll a háttérben. Glaw azért akarja megöletni, hogy eltüntesse azokat, akik tudják, hogy életben van. Glaw e mellettegy halott démonkirály sírboltjába is be akar hatolni és megszerezni annak harci szekerét. Az ügy megoldása érdekében Eisenhorn-nak a végsőkig el kell mennie, a szentségtelen Malus Codicium című könyv praktikáit aktívan kell használnia. Ám ennek kegyetlen ára van. Fischig ellen fordul, Aemos feláldozza magát. Drámában és akcióban nincs hiány, a végső összecsapás pedig hatalmas lett.

Az Eisenhorn trilógia véget ért, de a végkifejlet miatt a történet folytatódhat. Remélem a Ravenor trilógia folytatja. Ötös.
Vissza az elejére
Revan
2016 április 13 szerda, 01:03
Regisztrált tag #29
Regisztrált: 2013 február 14 csütörtök, 11:18
Üzenetek: 643
William King: Démonvadász
A harmadik Felix és Gotrek regény oott folytatja, ahol az előző abbahagyta. Gotrek kapott egy sürgős üzenetet, mely miatt úgy döntött, hogy Felix-szel együtt elhagyja Nulnt. A cselekmény során számtalan szereplő csatlakozik, akik a későbbi eseményekben és regényekben is szerepelnek. A regény szakít egy kicsit az előző két kötettel és most nem kisebb kalandok összességét vehetjük szemügyre, hanem egy nagyszabású, epikus kalandot. Spoiler nélkül nehéz lenne írni a könyvről.

Hőseink először Orrharapó Snorri-ba és Varekbe botlanak bele egy kocsmában. Snorri éppúgy trollvadász, mint Gotrek, csak még lököttebb és nagyon együgyű. Varek, az ifjú törpe tudós, aki Borek, az agg törpe megbízásából vette fel a kapcsolatot a trollvadászokkal, majd elkíséri őket a Magányos Toronyhoz. Itt, a skavenekkel való újabb összecsapást követően Borek elárulja, hogy északra indulnak a Káoszpuszták felé egy újabb expedíció erejéig, hogy kiderítsék mi történt Karag Dum-mal a legendás törpevárossal, mely a Káosz legutóbbi, 200 évvel ezelőtti előrenyomulásakor tűnt el. A vállalkozás még Gotrek számára is őrültség, de beleegyezik a nagy utazásba. Malakai Makaisson, egy trollvadásznak állt gépész épített egy léghajót, mely segítségével megtehetik az utat. Malakai nagyon humoros, furcsa beszédű figura, akit nagyon hamar megkedveltem. Nagyon tetszett, amikor Felixet oktatta a léghajó vezetésére. A nagy út során a háttérben felbukkan Thanquol szürkelátnok is, aki meg akarja szerezni a törpék léghajóját. (Szerencsétlen bolond, megint elvesztette egy újabb Csontroppantóját, akivel most Felix végzett.) Vágottnyelvű Lurk-öt küldi, hogy lopóddzon fel a hajóra, nem sokkal később szerencsétlen Vágottnyelvű nagyon sok torzkőport nyel, ami jelentős változásokat okoz nála. Az expedíciós csapat útközben megáll Middenheimben és Kislevben Ivan Sztragov váránál. Felixék csapata megismerkednek Max Schreiberrel, aki a védő varázslatokat készíti elő, valamint Ulrika Magdovával, aki a bojár lánya. Kedvenceim közé tartoztak az Ulrika és Felix közötti szerelmi kapcsolatával foglalkozó részek. A bojár vára után, a Feketevér-szoroson át irány az út a Káoszpuszták fölé. A Káosz által meghódított területeken játszódó részek fokozatosan növelik a feszültséget az olvasóban. Természetesen itt sem könnyű hőseink utazásának története, torzkővihar, Felixék eltűnése a romvárosban,a Karag Dum-ba való bejutás rendkívül viszontagságossá teszik az utat. Karag Dumban hőseink összefutnak a Thangrim király vezette túlélőkkel. A könyv végi hősies, elkeseredett összecsapások már a nagyobb hőseposzok magasságába emelik a történetet. A Vérivó igazán félelmetes, dermesztő és hihetetlen ellenfél. Ezzel a hatalmas démonnal kell megküzdeni a hősöknek. Az itteni leírások nagyon élénkek és részletesek, szinte érezni lehet a környezetet a feszültséget és a hősies küzdelmet, mintha ott lennénk mi is.

Az előző két kötethez hasonlóan ez is sodró lendületű, fantasztikus történet tele hősiességgel, érzelmekkel és nagyszabású összecsapásokkal. A Karag Dumban, a Vérivóval vívott összecsapás az egyik legemlékezetesebb és legnagyszerűbb jelenetek közé tartozik, de számtalan más történés is a kedvenceim közé tartozik. Egy óriási élmény volt újraolvasni, régóta nagy kedvencem. Ötös.
Vissza az elejére
Revan
2016 május 04 szerda, 12:38
Regisztrált tag #29
Regisztrált: 2013 február 14 csütörtök, 11:18
Üzenetek: 643
William King: Sárkányvadász
A Felix és Gotrek sorozat 4. része ott folytatja a hős kalandozó páros történetét, ahol az előző rész abbahagyta. William King ezúttal igyekezett még az előzőeknél is grandiózusabbra növelni a történetet. Amit mindenféleképpen szerettem: sok új szereplő és erősen bővül a nézőpontok köre. Nem csak mellékszereplők, de új főszereplők szemszögeit is megismerhetjük. A Felixen kívüli nézőpontok: Thanquol, Varek, Max, Ulrika, Ulli, Skjalandir, Embernyúzó Ugrek, Johan Gatz. Számos új karaktert megismerhetünk. Bővül a különc trollvadászok köre. Steg, a volt tolvaj, Bjorni, a kéjenc, Ulli, a félős szájhős. A trollvadász erőd, Vasöklű Ungrimm vára nagyon hangulatos hely volt. A továbbiak nélkül nehéz lenne spoiler nélkül beszélni
Hőseink visszatérőben vannak a Káoszpusztákról, közben látják, hogy alattuk hatalmas Káosz seregek indulnak útnak, hogy elfoglalják a világot. Ha az olvasóban kétségek merülnének fel: akkor ez a könyv végleg eloszlatja. A négy sötét Káoszisten ereje egyesül, hogy egy minden eddiginél nagyobb támadásban semmisítsék meg a világot. Felixék csapata Sztragov bojár váránál kellemetlen meglepetésben részesül. Thanquol szürkelátnok újabb csapdát állított nekik, ezúttal Ulrika és Max is a fogságába került. Thanquol ezúttal alaposan megszorongatja a hősöket, ám sikerül kikerülni a markából. A bojár váránál lezajlott csata a skavenek ellen nagyon élvezetes volt. A harmadik Csontroppantót ezúttal Gotrek és Snorri együtt intézték el. A bojár csapatával segítségért indul. Felix, Ulrika, Max és a törpék a Grungni Szellemével ezúttal Praag, Kislev fővárosa felé tartanak. Közbejön viszont Skjalandir, a káosz fertőzte sárkány, aki megtámadja a léghajót, ami súlyosan megsérül. A sárkány elleni első összecsapás tragikus áldozatokkal végződik. Varek önfeláldozása megható és szívszorító. Nem volt hiábavaló, mert azzal, hogy a girokopterrel nekiment Skjalandirnak, súlyos sérüléseket okozott neki és emiatt az óriási szörny visszavonulásra kényszerült. A Grungni Szellemét a trollvadászok királyának, Vasöklű Ungrimm várában javítják. A trollvadászok Skjalandir ellen készülnek. Malakai Maiaisson egy különleges rakétavetőhöz hasonló fegyverrel készül. Gotrek és Snorri kénytelenek elviselni, hogy Steg, Ulli, Bjorni és Grimme személyében új trollvadászok csatlakoznak a csapathoz. Felix és Ulrika kapcsolata kezdetben harmonikus. Nem sokkal a bojár váránál lezajlott csata után még dúl köztük a szerelem. Amikor a trollvadászok erődjébe megérkeznek, már megváltozik a kapcsolatuk. Egyre többet veszekednek, egyfajta se veled, se nélküled viszony alakul ki kettejük között, ami a párkapcsolatuk ábrázolását nagyon realistává teszi. Max is színt vall, ős szerelmes Ulrikába. Ulrika úgy dönt, mégis elkíséri egy darabon Felixet és csapatát a Skjalandir elleni hadjáratba. Időközben a menekülő Thanquol és Vágottnyelvű belebotlanak Tzeentch káoszisten seregeivel, találkoznak Démonszívű Arekkel, Feketebotos Kelmain-nal és Aranybotos Loigor-ral, a két káosz mágussal. Thanquol visszatér Pokolkatlanba, hogy figyelmeztesse az Idomár klánta káosz seregekről, ám itt ismét pácba kerül. Közben Felixék az Öreg út mentén a hegyekben vándorolnak, hogy elérjék a Sárkány-hegyet. Útjuk nehéz. Embernyúzó Ugrek ork csapataival is meg kell küzdeniük. Henrik Richter, a rablóvezér is támadást tervez. A végső összecsapás Skjalandir barlangjánál zajlik. A sárkány elleni összecsapásból mindenki kiveszi a részét, a végső csapást Felix viszi be. A barlang előtt még kénytelenek szembenézni Ugrek és Richter csapataival, akik időközben egymásnak esnek. A hősöket a Grungni Szellemével Borek menti ki. Ezután irány Praag.
King ezúttal is egy nagyon hangulatos, drámai és magható, kalandos, izgalmas, és grandiózus történetet hozott össze. A végső összecsapás fenomenális, kolosszális és lenyűgöző lett. Élvezetes volt újraolvasni. Ötös.
Vissza az elejére
Revan
2016 május 16 hétfő, 01:39
Regisztrált tag #29
Regisztrált: 2013 február 14 csütörtök, 11:18
Üzenetek: 643
Rejtő Jenő: Piszkos Fred, a kapitány
Már évek óta ott volt a szekrényben, még évekkel ezelőtt kaptam ajándékba. Nemrég a könyveim rendezgetésénél bukkantam rá. Úgy döntöttem most elolvasom. Rejtőtől korábban csak A szőke ciklont olvastam, de már azt is nagyon régen. A piszkos Fred, a kapitány egyfajta humoros kalandregény. A helyzetek sokszor inkább egy bohózatba, vagy paródiába illenek bele. Sokat lehetett nevetni rajta, bár a Fülig Jimmy naplójával foglalkozó részek egy kicsit néha nehezebben érthetőek, de azok is tudnak kellemes pillanatokat okozni. A könyv inkább Fülig Jimmy-re és St. Antonia hercegre koncentrálnak, de a háttérben mindig ott van Fred is. Sikerült több csavart is beépíteni a történetbe, több ilyen fordulat csak a könyv végén derül ki. Elégedett voltam vele, a Fülig Jimmy naplójával kapcsolatos kifogásom miatt: négy és fél.
Vissza az elejére
PAVideoStudio
2016 május 17 kedd, 03:59

Regisztrált tag #107
Regisztrált: 2013 április 09 kedd, 12:18
Üzenetek: 886
Nagy kedvencem P. Howard, nagyon sok könyvét olvastam, itt Jimmy levelein konkrétan szénné röhögtem magam. A könyv előzményének Az elveszett cirkáló tekinthető, ebben a könyvben szerepelt először Piszkos Fred. A könyv folytatása a Piszkos Fred közbelép, Fülig Jimmy őszinte sajnálatára, amiben Theobald Lincoln milliomos egy expedíciót indít, amelynek tagjaként Fülig Jimmy is megjelenik. A negyedik Piszkos Fred-könyv A megkerült cirkáló, ebben Piszkos Fred egy elveszett hajót próbál felkutatni. Az utóbbi két kötetben szerepel egy Wagner úr nevű személy, haláli forma, fantasztikus.
Vissza az elejére
Weboldal
Revan
2016 május 17 kedd, 04:21
Regisztrált tag #29
Regisztrált: 2013 február 14 csütörtök, 11:18
Üzenetek: 643
Ezek jól hangzanak. Egyszer ezeket is elolvasom.
Vissza az elejére
Revan
2016 május 26 csütörtök, 06:07
Regisztrált tag #29
Regisztrált: 2013 február 14 csütörtök, 11:18
Üzenetek: 643
William King: Bestiavadász
A Felix és Gotrek sorozat 5. könyve ott folyatja, ahol az előző abbahagyta. Spoiler mentes véleményt megint csak nehéz lenne alkotni. William King folytatja a 3. résztől megszokott grandiózus, nagyszabású sztori vonal kibontását. Démonszívű Arek, Tzeentch bajnoka ostrom alá veszi Praag városát, ezzel megkezdődik a Káosz elleni Második Nagy Háború. Hőseink már Praag falai között várják az ostromot. Annak ellenére, hogy ostrom történetről van szó, sikerült kiszélesíteni a dolgokat.

A nézőpontok megint váltakoznak. Felix, Ulrika, Max, Halek, Iván Sztragov, Arek, Aranybotos Lhoigor és Feletebotos Kelmain, valamint Thanquol szemszögeiből láthatjuk az eseményeket. Felix, Gotrek, Snorri, Ulli, Bjorni, Max és Ulrika aktívan kiveszik a részüket a védelemből. Arek megrémül a rúnalordok fejszéjétől, úgy véli csak ez a fegyver és hordozója képes megállítani. Jóslatot kér Lhoigortól és Kelmaintól a két káoszmágustól. Az albínó ikrek megmutatják a fejsze és Gotrek múltját, valamint egy lehetséges jövőt. A könyv egyik legjobb része a Gotrek múltjába való bepillantás és a trollvadásszá válásának története. Teljes képet még mindig nem kapunk, csak homályos utalásokat: egy elpusztult falu, halott törpeasszony és gyermek, egy éles vita egy törpe nemessel és csatlósaival. Arek mindenáron el akarja kerülni a halálát, ezért utasítást ad a városban bujkáló káosz hívőknek: likvidálják a párost. A káosz hívők soraiban elképesztő alakok vannak: boszorkányvadásztól a nemesig. Felix és Gotrek két támadás után nyomozásba kezd. A Fehér Vadkan fogadóból eljutnak a Vörös Rózsa bordélyházig, ahol rádöbbennek, hogy az árulók sora a legmagasabb fokig megy. Halek/Villem személyében egy érdekes káosz hívőt ismerhetünk meg, aki tépelődik, kételkedik döntésében. A felébredő lelkiismeret és a kétségek nagyon jól vannak ábrázolva. Ulrika megbetegszik, de Max meggyógyítja. Ezután a lány elhidegül Felixtől és Maxhoz kezd közeledni. A kapcsolatok ábrázolása egy kicsit gyengébb a korábban megszokottól. Jó lett volna egy kicsit jobban rámenni erre. Thanquol az Idomároknál a Pokolkatlanban ismét kezébe veszi a dolgok irányítását, lázító szolgája, Vágottnyelvű lázadását leveri. A szürkelátnok ezután a káosz erővel is szembenéz. Élvezetes részek voltak ezek is. A Praagban zajló események közül kiemelkedik a magtárnál zajlott események ,a kísértetek elleni harc, Halek/Villem bukása, a végső összecsapás pedig nagyon grandiózus lett. Különféle démonok, bestiák, káoszharcosok indítanak nagyszabású támadást, melyet csak nehezen vernek vissza. Szerencsére Arek elszámította magát. A végső párbaj Gotrekkel és társaival hatalmas lett. Kelmain és Lhoigor eltűntek, valamit még forgatnak a fejükben az Öregek Ösvényével kapcsolatban.

Újabb izgalmas, fordulatos, kalandos rész. A csaták nagyszerűek, a lelkiismeret ábrázolása kitűnő, az epikusság magával ragadó. Ötös.
Vissza az elejére
PAVideoStudio
2016 július 08 péntek, 08:05

Regisztrált tag #107
Regisztrált: 2013 április 09 kedd, 12:18
Üzenetek: 886
2009-ben szomáliai kalózok támadtak meg egy amerikai kereskedelmi teherhajót, és Richard Phillips kapitányt el is rabolták. Az igaz történetről film és könyv formájában is informálódhat az érdeklődő. Nekem filmen jobban tetszett, de a plusz infók miatt megérte elolvasni a könyvet.


Vissza az elejére
Weboldal
PAVideoStudio
2016 augusztus 19 péntek, 08:02

Regisztrált tag #107
Regisztrált: 2013 április 09 kedd, 12:18
Üzenetek: 886
Neal Stepheson: Seveneves – A hét Éva

Armageddon esetén a túlélőhátizsák kötelező eleme a regény, mely egy izgalmas, monumentális történet mesél el, miközben információlavinát zúdít az olvasóra. Emlékezetes jelenetek tömkelege, az emberi leleményesség csúcsa, amit élmény volt átélni.
Nem tetszett, hogy Spoiler:


Vissza az elejére
Weboldal
owokaleyo1992
2016 augusztus 19 péntek, 08:13

Regisztrált tag #268
Regisztrált: 2013 szeptember 12 csütörtök, 12:44
Üzenetek: 262
Uhh, de vastag, ezzel aztán lehet sulyzózni olvasás közben. Retrósabb nem Star Wars sci-fi könyveket tervezel bemutatni elfekvőben, Asimov, Clarke például?
Vissza az elejére
Revan
2016 augusztus 20 szombat, 11:53
Regisztrált tag #29
Regisztrált: 2013 február 14 csütörtök, 11:18
Üzenetek: 643
Ez jónak néz ki. Fumax-os könyvet még úgy se olvastam.
Vissza az elejére
Revan
2016 augusztus 20 szombat, 11:56
Regisztrált tag #29
Regisztrált: 2013 február 14 csütörtök, 11:18
Üzenetek: 643
Asimovot már én is napirendre vettem, de előtte még a Dűne univerzumot szeretném. És még mellette van sok más is.
Vissza az elejére
PAVideoStudio
2016 augusztus 20 szombat, 11:57

Regisztrált tag #107
Regisztrált: 2013 április 09 kedd, 12:18
Üzenetek: 886
@owokaleyo1992: Igazából nem nehéz, kivéve , ha órákon át egy kézzel tartom. Nincs kizárva, de előtte körül fogok nézni, mivel érdemes kezdeni.

@Revan: Ha vmikor majd időd engedi, sztem, tégy vele egy próbát, vagy A marsival, esetleg A Térség sorozattal.
Vissza az elejére
Weboldal
Revan
2016 augusztus 20 szombat, 12:02
Regisztrált tag #29
Regisztrált: 2013 február 14 csütörtök, 11:18
Üzenetek: 643
Ok, meglátom mi lesz. Szerintem neked érdemes lenne kipróbálni Dan Abnett-et. Idén olvastam újra az Eisenhorn trilógiát, valami fantasztikus volt.
Vissza az elejére
PAVideoStudio
2016 november 18 péntek, 08:03

Regisztrált tag #107
Regisztrált: 2013 április 09 kedd, 12:18
Üzenetek: 886
Gregg Hurwitz: Orphan X - Az árva

Evan Smoak gyerekkorában került be az Árva-programba, mely keretén belül profi ügynök vált belőle, azonban most visszavonulva segít a bajbajutottakon, ám egy szintén profi bérgyilkos ráállítja a szálkeresztet, Evan pedig megpróbál életben maradni. Nagyon izgalmas, feszült krimi, igazán élveztem. Bővebben a videóban:


Vissza az elejére
Weboldal
Revan
2016 november 19 szombat, 04:06
Regisztrált tag #29
Regisztrált: 2013 február 14 csütörtök, 11:18
Üzenetek: 643
Ez érdekesnek tűnik.
Vissza az elejére
Revan
2016 december 29 csütörtök, 07:52
Regisztrált tag #29
Regisztrált: 2013 február 14 csütörtök, 11:18
Üzenetek: 643
R. A. Salvatore: A király felemelkedése

Az előző köteten már érződött, a mostaniban még inkább érződik: a finálé felé közeledik Drizzt legendája. Az utóbbi idők hírei ezt megerősítették, hisz a tengerentúlon már megjelent a zárókötet is. Bob a sztorit nagyon grandiózusra kívánja emelni. Minden eddiginél több történetszálat mozgat. Talán egy kicsit sokat is, így se jutott hely mindenkinek és minden eseménynek. A könyv első negyede, illetve harmada erős felvezetés, ahol az események lassabb tempóban haladnak. A közepe erősít, az utolsó harmad pedig nagyon erősen üt. Spoilerek nélkül nehezen lehetne beszélni a kötetről. Akik nem olvasták a korábbi Drizzt regényeket nehezen is fogják érteni, hisz Bob nagyon sokat utal a korábbi történésekre. Az biztos, hogy valami nagy dolog mozog a háttérben.

A sötételfek szövetségre lépnek az orkokkal és háborút indítanak az Ezüstgyepűkön. Lolth tönkre akarja tenni Drizzt hírnevét, azzal, hogy az újra felállított Do’Urden házat teszi meg az események középpontjába. E mellett arra is készül, hogy elragadja a mágia birodalmát, most, hogy elmúlt a Mágiavész. Az északiak nem szívesen emlékeznek Bruenor királyra és Drizzt-re sem, sokan őket hibáztatják a Garumn-szurdoki szerződés miatt. Főleg Bruenor hírnevén esett nagy csorba. A visszatért hősök egy kegyetlen, sötét áradat közepén találják magukat. Több helyen is elég kilátástalan a küzdelem. Az ellenséges erők most egyetlen könyv alatt eljutnak addig, mint korábban a Vadászpengék trilógia idejében. Drizzt kénytelen szembenézni azzal, hogy talán óriási hibát követtek el az első Obould király idejében. A történet komorabb és sötétebb hangvételű, mint eddig valaha. A csatákat és az érzelmeket a megszokott magas színvonalon ábrázolta a szerző. A fő gonoszok közül Tiago viszi a prímet a kegyetlenségével, de a többieket To’sunt, Doum’vielle-t, Gromph-ot, Keményagyart, Quenthelt sem kell sajnálni. Minden gonoszság hátterében pedig ott van maga Lolth, a Pókkirálynő, aki most mindenkinél közelebb van ahhoz, hogy a sötétlefek hatalmát kiterjessze a felszínre. Jarlaxle igyekszik régi szövetségeseit összeszedni, remélem azért, hogy Drizzt-nek segítsenek. A Sundabar és Nesmé elleni összecsapások hihetetlenül drámaiak és epikusak. A történet végére eljutunk Mithrill Csarnokba, ahol hőseink talán segítséget kapnak a törpéktől, de előtte fel kell fedniük magukat.

Akik azt hiányolták, hogy a korábbi Drizzt regények nem tartanak semerre, most kapnak egy hatalmas ívű történetszálat, mely méltón lezárhatja a renegát sötételf kalandjait. Eleinte egy kicsit lassú tempóban ment a sztori, de ahogy egyre több helyre eljutottunk, egyre több régi ismerős felbukkant újra, úgy egyre izgalmasabb lett a történet. A vége pedig olyan volt… Sajnáltam, hogy A vastörpe bosszúja még nem jelent meg, mert már vettem volna a kezembe, hogy olvashassam. Ötös.

Vissza az elejére
Revan
2017 január 14 szombat, 06:12
Regisztrált tag #29
Regisztrált: 2013 február 14 csütörtök, 11:18
Üzenetek: 643
Tim Lebbon: Predator: Rajtaütés
Tim Lebbon legújabb regénye gyakorlatilag akár Alien vs Predator logóval is megjelenhetett volna, hisz a yautják mellett a xenomorfok is szerepelnek a történetben. Az epikus Harag Háborúja trilógia első részében a szerző hatalmasra tette a lécet. Gyakorlatilag a könyv végére egyértelműen éreztem: a Rajtaütés már most köröket ver az összes eddig általam olvasott Alien és Predator regényre, sőt nálam az összes eddigi filmet is kiütötte a nyeregből. Ahogy az Aliens, vagy a Prometheus is szintet ugrott a korábbiakhoz képest abban a tekintetben, hogy jelentősen újat, vagy mást mutatott meg az univerzumból, úgy ez a trilógia is ugyanerre vállalkozik, méghozzá teljes sikerrel. Soha nem éreztem még ekkora izgalmat egyik korábbi Alien és Predator történet során sem. A vége pedig kiált a folytatásért. Olyan jó, hogy úgy érzem még az új Alien és Predator filmek se fognak e mellett labdába rúgni.

A történet elején egy kis kronológiai baki található, amit Tim maga is elismert, ugyanis az első fejezetnek nem 2351-ben kéne játszódnia, hanem valamikor 2498 után. Liliya az android megszerzi azokat a kutatási anyagokat, melyeken a Wayland-Yutani dolgozott és az LV-178-ról szereztek. Ezzel van kapcsolódási pont A Bánat Tengere című regényhez. Liliya az Alapítók nevű titkos csoportnak dolgozik, melyet száműztek a Földről. Az Alapítók rábukkannak azoknak az idegeneknek a nyomára, akik korábban kísérleteztek a xenomorfokkal. Ezek azok a kutyafejű, sok végtaggal rendelkező idegenek, akik az LV-178-on hoztak létre egy várost. Az Alapítóknak sikerül a xenomorfokat irányításuk alá vonni és fegyverként használni. Támadást akarnak intézni az emberiség ellen, de először a yautjákat veszik célba. A ragadozók az Emberi Szféra területére menekülnek, ahol összetűzésbe kerülnek az emberekkel. Sokan úgy gondolják, hogy ez egy invázió, de Isa Palant-nek sikerül rájönnie, hogy mi állhat a háttérben, végül fegyverszüneti üzenetet küldenek a yautják felé, akik végül találkoznak az emberekkel és létrejön az első szövetség a két faj között. Liliya eközben megszökik és úgy dönt, hogy az emberek oldalára áll. Liliya esetében figyelhető meg a legnagyobb változás és az ő szemszögéből ismerjük meg az Alapítókat, akik a Haraggá váltak. Johnny Mains és tengerészgyalogosai képezik a történet másik nagyon fontos részét, akik az UMF-12-es yautja űrállomáson hadakoznak mindkét idegen fajjal. Hamarosan ők is rájönnek, hogy mi állhat a háttérben. Mains-ék vonala inkább az akciót képviseli, ezek a jelenetek nagyon jól kidolgozottak és élvezetesek. A ragadozók is nagy szerephez jutnak: Hashori, Kalakta, Shamana és Wobani is emlékezetesek voltak. Piros pont az utalásért a Predator 2-re.

Összegezve: minden idők eddigi legjobb Alien-Predator regénye. Ötös.
Vissza az elejére
Oldal:  1 2 3 4 5 6 [7]  

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System