07. rész: Az ébredő Erő
Star Wars: The Force Awakens

Rendező(k): J.J. Abrams
Producer(ek): Kathleen Kennedy
J.J. Abrams
Bryan Burk
Bad Robot Productions
Lawrence Kasdan
Simon Kinberg
Író(k): George Lucas
Michael Arndt
Lawrence Kasdan
J.J. Abrams
Zeneszerző: John Williams
Forgalmazó: The Walt Disney Company
Lucasfilm Ltd.
Megjelenés: 2015 december 18.
Költségvetés: 200 millió dollár
Nyelv: Angol
Korszak: Hagyaték kora
Folytatás: 08. rész: Ismeretlen cím
Fórum: [Kibeszélő...]

Nyomtatás tartalom pdf file létrehozása tartalom | - 2013 február 03 v

A Star Wars VII. rész a Star Wars film franchise egy újabb epizódja. A J.J. Abrams rendezte film forgatókönyvét Michael Arndt, Lawrence Kasdan és Abrams írta. A folytatás első nagyobb szakítása a meglévő Univerzummal, hogy nem lesz alapja a korábbi Expanded Universe-nek, hanem ahelyett, egy eredeti és új történetfonalat vesz fel. Miután a Walt Disney Company 2012 október 30-án felvásárolta a Lucasfilm Ltd-t George Lucastól, a Disney bejelentette, hogy a Star Wars VII. rész a tervek szerint 2015 december 18-án kerül majd a mozikba, amit a VIII. és a IX. rész követ. A Star Wars VII. része egy új történetfonalat vesz fel, mely figyelmen kívül hagyja a Expanded Universe-t és csak az eredeti hat filmet, a Klónok háborúja animációs sorozatot és a 2014 április 25-e után megjelent médiatartalmakból fog elemeket átemelni.

2014 április 29-én, a film elsődleges szereplőiként bejelentették Mark Hamill, Harrison Ford és Carrie Fisher, az az Star Wars veteránok visszatérését. A film forgatását május 16-án kezdték meg a Pinewood Studios-ban.

Fejlődés/Fejlesztés:

Kezdetek

"Engem következetesen lenyűgözött J.J., mind filmkészítőként és mesemondóként. Ő egy ideális választás, a zz új Star Wars film rendezésére, és az örökség nem is lehetne jobb kezekben."
- George Lucas, J.J. Abramsről.

2012 október 30-án a Walt Disney Company bejelentette, hogy megvette a Lucasfilm Ltd.-t, a Star Wars franchise mögött álló gyártó céget, a tulajdonostól George Lucastól, 4.05 milliárd dollárért. A felvásárlás Lucas május 31-én bejelentett nyugdíjazása után jött, és az azt követő június 1-én bejelentették, hogy a veterán producer Kathleen Kennedy lesz a Lucasfilm társelnöke. Az egyesülés részeként kiderült, hogy a Disney tervezi a folytatás trilógia filmjeit, 2015-től kezdve amely magában foglalja a régóta várt Star Wars VII, VIII és IX-ik epizódokat. George Lucas érintett maradt, mint kreatív tanácsadó.

A Star Wars VII. részének a fejlesztése az egyesülést követően meg is kezdődött, de már előtte hónapokkal készültek rá. Az alaptörténetet George Lucas írta mindhárom filmhez. A bejelentés után nem sokkal Kennedy azt mondta, hogy már leültek megbeszélni a történettel kapcsolatos ötleteket az írókkal. A Lucasfilm forrása szerint, a Star Wars VII. rész alapja egy eredeti történet lesz, mellőzve a Kiterjesztett Univerzumot (Expanded Universe - EU), mint például Timothy Zahn Thrawn-trilógia regényeit, amelyek a Star Wars kánonban kronológiailag követik a Jedi visszatér eseményeit. Ezt később megerősítette az is, hogy 2014 április 25-én bejelentették az új kánon létrejöttét, mely kizárólag a hat filmet, a Klónok háborúja animációs sorozatot, valamint a jövőben megjelenő tartalmakat foglalja magába, kezdve Star Wars: Rebels animációs sorozattal és a New Dawn regénnyel.

Összeáll a stáb

A Lucasfilm 2012 november 9-én hivatalosan is megerősítette, hogy a Star Wars VII. részének előkészületei megkezdődtek és hogy a film forgatókönyvét Michael Arndt írja. Arndt részvételéről a hírügynökségek azonban már noovember 8-án beszámoltak, és hogy a bennfentes szerint Arndt már 40-50 oldalas történetvázlatot írt, ami állítólag a Skywalker család történetét dolgozza fel az új trilógiában. 2013 január 24-én jelentették, hogy az új Star Wars filmeket J.J. Abrams rendezi majd, akinek a nevéhez a Lost című sorozat és az új Star Trek filmek is kötődnek. Az ezt követő napon a StarWars.Com hivatalosan is megerősítette ezt.

Az ekkori jelentések szerint, Lawrence Kasdan és Simon Kinberg együtt készítik mindhárom filmet. Azt beszélték, hogy Kasdan és Kinberg a VIII és IX. részt is megosztja írásban, bár ekkor a pontos szerepeket még nem határozták meg. Mint tudjuk Kasdan eredetileg a Birodalom visszavág és a Jedi visszatér fő és társ írója volt. 2013 január 25-én a StarWars.Com megerősítette, hogy Kasdan és a Kinberg tanácsadóként vesznek részt a projektben.

Az ezt követő időszakban a régi filmszereplők, mint Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, Ewan McGregor, Billy Dee Williams és Samuel L. Jackson már mind beszámoltak arról, hogy érdekli őket a visszatérés az új filmben, de ezt a Lucasfilm nem erősítette meg.

2013 február 9-én a Fiatal Zenészek Bemutatkozó Zenekarának koncertjén John Williams zeneszerző kijelentette, hogy reméli, hogy felkérik a visszatérésre, mert szívesen írna kottákat az új trilógiához. Április 29-én Abrams további kijelentéseket tett a Sötétségben - Star Trek konferencián, mely szerint úgy gondolja Williamsnek a filmben a helye zeneileg. 2013 július 27-én a Star Wars Celebration Europe II-n John Williams bejelentette, hogy hivatalosan is ő szerzi az új filmek zenéjét.

Mark Hamill 2013 február végén beszámolt arról, hogy a készítők konzultálnak velük és hogy a tervek szerint hamarosan leül beszélgetni Michael Arndt-tal és Kathleen Kennedy-vel. Hamill kijelentette, hogy eddig senki nem írt alá szerződést, bár úgy tűnik, hogy mindenki érdeklődik a szereposztás iránt. Hamill hozzátette, hogy George Lucas szeretné ha Peter Mayhew és Anthony Daniels is visszatérnének az új filmekre. Hamill ekkor úgy érezte, hogy vissza fog térni egy "Obi-wan típusú" szerepben.

2013 márciusában, Fisher megerősítette, hogy visszatér, mint Leia hercegnő. Egy nappal később Lucas megerősítette, hogy Hamill, Ford és Fisher tárgyalásai a végső szakaszban voltak és hogy a Disneynek való eladást megelőzően úgy volt, hogy mindhárman visszatérnek. Lucas később azt mondta: "Talán nem kellett volna mondani. Azt hiszem úgy szeretnék bejelenteni, mint néhány nagyobb dolog, de mi is tárgyaltunk velük. Nem mondom, hogy a tárgyalások sikeresek voltak-e vagy sem."

2013 májusában kiderült, hogy a VII. rész forgatására az Egyesült Királyságban kerül sor. Az élő jeleneteket mind a másik hat filmnél az Egyesült Királyságban forgatták, különösen Elstree-ben, Sheppertonban, Leavesdenben, Ealingben és a Pinewood Studiosban.

Michael Kaplan, az Abrams féle Sötétségben - Star Trek jelmeztervezője szintén aláírt a VII. rész jelmezeinek elkészítéséhez. Daniel Mindel, Abrams operatőre szintén visszatért, hogy a rendezővel együtt munkálkodjon, ami azt jelentette, hogy a filmet újra 35 mm-es filmre veszik fel.

2013 október 24-én Arndt távozott a forgatókönyv írói posztról. A szerepet Kasdan és Abrams vette át, akik átdolgozták az eddigi munkát. 2013 november 7-én a Lucasfilm hivatalosan is bejelentette, hogy a Star Wars VII. részét 2015 december 18-án fogják bemutatni a Warcraft filmmel egyidőben (később kiderült, hogy a Warcraft film bemutatóját eltolták egy későbbi dátumra). 2013 november 9-én bejelentették, hogy nem a Fox harsona lesz a VII. rész nyitánya.

2013 november 19-én a StarWars.com megerősítette, hogy R2D2 benne lesz az új filmben. A droid modelljét az R2 Builders Club biztosította és ők felügyelik azt.

2013 december 13-án a Disney Studios elnöke Alan Horn azt nyilatkozta, hogy a tervezett szerint a Star Wars VII. részének költségvetése legalább 200 millió dollár lesz.

2014 január 19-n J.J. Abrams bejelentette a TV Kritikusok Szövetségének sajtókörútján, hogy a VII. rész forgatókönyve elkészült, valamint igazolta a Breaking Bad színészéről, Jesse Plemonsról szóló pletykákat. Az ezt követő napon január 20-án, Carrie Fisher interjút adott a TV Guide-nak, ahol véletlenül elszólta magát, hogy ő, Harrison Ford és Mark Hamill benne lesznek az új filmben és márciusban vagy áprilisban kezdik meg a munkát. Nem sokkal utána kiderült, hogy a forgatást 2014 májusában kezdik meg. Ezt igazolta a Lucasfilm 2014 április 29-én.

Gyártás
Üdvözlet...
Adatok megjegyzése
Üdvözlünk Utazó! Az oldal teljes tartalmának eléréséhez regisztrált felhasználónak kell lenned. Elfelejtetted a jelszavad? Kérjük használd az Elfelejtett jelszó opciót.
Hírdetések...

Holochat...
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztrálj


2017 jan 19 cs : 12:11
erre nem is gondoltam, de mondasz valamit
2017 jan 19 cs : 12:11
xD
2017 jan 18 sze : 20:56
Unkar Plutt rágóba lépett, és leragadt.
2017 jan 18 sze : 17:34
ez a jelenet egyébként a könyvben is benne volt, szóval nem újdonság...
amúgy meg már a IV. részben elmondták, hogy a vukik karokat tépkednek, ez nyilván arra utal. a jelenet realitása meg pont nem érdekel. és nem is számít. ez Star Wars
2017 jan 18 sze : 14:56
Ezt csak azért említem, mert az evolúció valószínűleg az idegen fajoknál is olyan, hogy ha egy lénynek nagy, erős, vastag karokat ad, akkor azok nem szakíthatók ki olyan könnyen. Ha egy vuki megrántja a kart, repül vele a gazdája is. Hacsak előtte nem rögzítik a testét valamihez (padló). A predátor is csak így tudja kicsontozni az elejtett embereket.
Online...
Vendégek: 13
Tagok: 2, MightHunter monsterbambi
Ezen a lapon: 1
Tagok: 1798, legújabb: Mateo
Facebook Box...
Kiemelt partnereink...