07. rész: Az ébredő Erő
Star Wars: The Force Awakens

Rendező(k): J.J. Abrams
Producer(ek): Kathleen Kennedy
J.J. Abrams
Bryan Burk
Bad Robot Productions
Lawrence Kasdan
Simon Kinberg
Író(k): George Lucas
Michael Arndt
Lawrence Kasdan
J.J. Abrams
Zeneszerző: John Williams
Forgalmazó: The Walt Disney Company
Lucasfilm Ltd.
Megjelenés: 2015 december 18.
Költségvetés: 200 millió dollár
Nyelv: Angol
Korszak: Hagyaték kora
Folytatás: 08. rész: Ismeretlen cím
Fórum: [Kibeszélő...]

Nyomtatás tartalom pdf file létrehozása tartalom | - 2013 február 03 v

A Star Wars VII. rész a Star Wars film franchise egy újabb epizódja. A J.J. Abrams rendezte film forgatókönyvét Michael Arndt, Lawrence Kasdan és Abrams írta. A folytatás első nagyobb szakítása a meglévő Univerzummal, hogy nem lesz alapja a korábbi Expanded Universe-nek, hanem ahelyett, egy eredeti és új történetfonalat vesz fel. Miután a Walt Disney Company 2012 október 30-án felvásárolta a Lucasfilm Ltd-t George Lucastól, a Disney bejelentette, hogy a Star Wars VII. rész a tervek szerint 2015 december 18-án kerül majd a mozikba, amit a VIII. és a IX. rész követ. A Star Wars VII. része egy új történetfonalat vesz fel, mely figyelmen kívül hagyja a Expanded Universe-t és csak az eredeti hat filmet, a Klónok háborúja animációs sorozatot és a 2014 április 25-e után megjelent médiatartalmakból fog elemeket átemelni.

2014 április 29-én, a film elsődleges szereplőiként bejelentették Mark Hamill, Harrison Ford és Carrie Fisher, az az Star Wars veteránok visszatérését. A film forgatását május 16-án kezdték meg a Pinewood Studios-ban.

Fejlődés/Fejlesztés:

Kezdetek

"Engem következetesen lenyűgözött J.J., mind filmkészítőként és mesemondóként. Ő egy ideális választás, a zz új Star Wars film rendezésére, és az örökség nem is lehetne jobb kezekben."
- George Lucas, J.J. Abramsről.

2012 október 30-án a Walt Disney Company bejelentette, hogy megvette a Lucasfilm Ltd.-t, a Star Wars franchise mögött álló gyártó céget, a tulajdonostól George Lucastól, 4.05 milliárd dollárért. A felvásárlás Lucas május 31-én bejelentett nyugdíjazása után jött, és az azt követő június 1-én bejelentették, hogy a veterán producer Kathleen Kennedy lesz a Lucasfilm társelnöke. Az egyesülés részeként kiderült, hogy a Disney tervezi a folytatás trilógia filmjeit, 2015-től kezdve amely magában foglalja a régóta várt Star Wars VII, VIII és IX-ik epizódokat. George Lucas érintett maradt, mint kreatív tanácsadó.

A Star Wars VII. részének a fejlesztése az egyesülést követően meg is kezdődött, de már előtte hónapokkal készültek rá. Az alaptörténetet George Lucas írta mindhárom filmhez. A bejelentés után nem sokkal Kennedy azt mondta, hogy már leültek megbeszélni a történettel kapcsolatos ötleteket az írókkal. A Lucasfilm forrása szerint, a Star Wars VII. rész alapja egy eredeti történet lesz, mellőzve a Kiterjesztett Univerzumot (Expanded Universe - EU), mint például Timothy Zahn Thrawn-trilógia regényeit, amelyek a Star Wars kánonban kronológiailag követik a Jedi visszatér eseményeit. Ezt később megerősítette az is, hogy 2014 április 25-én bejelentették az új kánon létrejöttét, mely kizárólag a hat filmet, a Klónok háborúja animációs sorozatot, valamint a jövőben megjelenő tartalmakat foglalja magába, kezdve Star Wars: Rebels animációs sorozattal és a New Dawn regénnyel.

Összeáll a stáb

A Lucasfilm 2012 november 9-én hivatalosan is megerősítette, hogy a Star Wars VII. részének előkészületei megkezdődtek és hogy a film forgatókönyvét Michael Arndt írja. Arndt részvételéről a hírügynökségek azonban már noovember 8-án beszámoltak, és hogy a bennfentes szerint Arndt már 40-50 oldalas történetvázlatot írt, ami állítólag a Skywalker család történetét dolgozza fel az új trilógiában. 2013 január 24-én jelentették, hogy az új Star Wars filmeket J.J. Abrams rendezi majd, akinek a nevéhez a Lost című sorozat és az új Star Trek filmek is kötődnek. Az ezt követő napon a StarWars.Com hivatalosan is megerősítette ezt.

Az ekkori jelentések szerint, Lawrence Kasdan és Simon Kinberg együtt készítik mindhárom filmet. Azt beszélték, hogy Kasdan és Kinberg a VIII és IX. részt is megosztja írásban, bár ekkor a pontos szerepeket még nem határozták meg. Mint tudjuk Kasdan eredetileg a Birodalom visszavág és a Jedi visszatér fő és társ írója volt. 2013 január 25-én a StarWars.Com megerősítette, hogy Kasdan és a Kinberg tanácsadóként vesznek részt a projektben.

Az ezt követő időszakban a régi filmszereplők, mint Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, Ewan McGregor, Billy Dee Williams és Samuel L. Jackson már mind beszámoltak arról, hogy érdekli őket a visszatérés az új filmben, de ezt a Lucasfilm nem erősítette meg.

2013 február 9-én a Fiatal Zenészek Bemutatkozó Zenekarának koncertjén John Williams zeneszerző kijelentette, hogy reméli, hogy felkérik a visszatérésre, mert szívesen írna kottákat az új trilógiához. Április 29-én Abrams további kijelentéseket tett a Sötétségben - Star Trek konferencián, mely szerint úgy gondolja Williamsnek a filmben a helye zeneileg. 2013 július 27-én a Star Wars Celebration Europe II-n John Williams bejelentette, hogy hivatalosan is ő szerzi az új filmek zenéjét.

Mark Hamill 2013 február végén beszámolt arról, hogy a készítők konzultálnak velük és hogy a tervek szerint hamarosan leül beszélgetni Michael Arndt-tal és Kathleen Kennedy-vel. Hamill kijelentette, hogy eddig senki nem írt alá szerződést, bár úgy tűnik, hogy mindenki érdeklődik a szereposztás iránt. Hamill hozzátette, hogy George Lucas szeretné ha Peter Mayhew és Anthony Daniels is visszatérnének az új filmekre. Hamill ekkor úgy érezte, hogy vissza fog térni egy "Obi-wan típusú" szerepben.

2013 márciusában, Fisher megerősítette, hogy visszatér, mint Leia hercegnő. Egy nappal később Lucas megerősítette, hogy Hamill, Ford és Fisher tárgyalásai a végső szakaszban voltak és hogy a Disneynek való eladást megelőzően úgy volt, hogy mindhárman visszatérnek. Lucas később azt mondta: "Talán nem kellett volna mondani. Azt hiszem úgy szeretnék bejelenteni, mint néhány nagyobb dolog, de mi is tárgyaltunk velük. Nem mondom, hogy a tárgyalások sikeresek voltak-e vagy sem."

2013 májusában kiderült, hogy a VII. rész forgatására az Egyesült Királyságban kerül sor. Az élő jeleneteket mind a másik hat filmnél az Egyesült Királyságban forgatták, különösen Elstree-ben, Sheppertonban, Leavesdenben, Ealingben és a Pinewood Studiosban.

Michael Kaplan, az Abrams féle Sötétségben - Star Trek jelmeztervezője szintén aláírt a VII. rész jelmezeinek elkészítéséhez. Daniel Mindel, Abrams operatőre szintén visszatért, hogy a rendezővel együtt munkálkodjon, ami azt jelentette, hogy a filmet újra 35 mm-es filmre veszik fel.

2013 október 24-én Arndt távozott a forgatókönyv írói posztról. A szerepet Kasdan és Abrams vette át, akik átdolgozták az eddigi munkát. 2013 november 7-én a Lucasfilm hivatalosan is bejelentette, hogy a Star Wars VII. részét 2015 december 18-án fogják bemutatni a Warcraft filmmel egyidőben (később kiderült, hogy a Warcraft film bemutatóját eltolták egy későbbi dátumra). 2013 november 9-én bejelentették, hogy nem a Fox harsona lesz a VII. rész nyitánya.

2013 november 19-én a StarWars.com megerősítette, hogy R2D2 benne lesz az új filmben. A droid modelljét az R2 Builders Club biztosította és ők felügyelik azt.

2013 december 13-án a Disney Studios elnöke Alan Horn azt nyilatkozta, hogy a tervezett szerint a Star Wars VII. részének költségvetése legalább 200 millió dollár lesz.

2014 január 19-n J.J. Abrams bejelentette a TV Kritikusok Szövetségének sajtókörútján, hogy a VII. rész forgatókönyve elkészült, valamint igazolta a Breaking Bad színészéről, Jesse Plemonsról szóló pletykákat. Az ezt követő napon január 20-án, Carrie Fisher interjút adott a TV Guide-nak, ahol véletlenül elszólta magát, hogy ő, Harrison Ford és Mark Hamill benne lesznek az új filmben és márciusban vagy áprilisban kezdik meg a munkát. Nem sokkal utána kiderült, hogy a forgatást 2014 májusában kezdik meg. Ezt igazolta a Lucasfilm 2014 április 29-én.

Gyártás
Üdvözlet...
Adatok megjegyzése
Üdvözlünk Utazó! Az oldal teljes tartalmának eléréséhez regisztrált felhasználónak kell lenned. Elfelejtetted a jelszavad? Kérjük használd az Elfelejtett jelszó opciót.
Hírdetések...

Holochat...
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztrálj


2017 ápr 25 k : 12:19
Egyperces néma csend!
2017 ápr 24 h : 23:00
Inkább űropera mint sci-fi.
2017 ápr 24 h : 22:23
na, speciel a Katalizátortól pont nem voltam elájulva. Egyáltalán nem érdekel, hogy mennyire hitelesen/ tudományosan van benne leírva a halálcsillag fegyverének működése; mert lehet akármilyen tudományos, ha maga a történet meg a karakterek nem fognak meg. (amúgy én is azon az állásponton vagyok, hogy pont azért, mert egy fiktív világról van szó, eleve értelmetlen is valós fizikai törvényeket számonkérni rajta). nekem a Star Wars sose erről szólt. nem érdekel, hogy létezhetne-e a valóságban vuki, vagy mon calamari, vagy hogy a TIE figher dizájnja működőképes-e. ez mese, ahogy Lucas is mondta - vagy ha úgy szimpatikusabb, fantasy.
2017 ápr 24 h : 21:54
Üdvözletem!
A Lázadók "Iker Napok" magyar szinkronos levetítésének hivatalos időpontjáról tudtok valamit ?
A válaszotokat előre is köszönöm!
2017 ápr 24 h : 19:53
Még a hangmérnökök öregíthetik.
Online...
Vendégek: 20
Tagok: 0
Ezen a lapon: 1
Tagok: 1948, legújabb: Illes99
Facebook Box...
Kiemelt partnereink...