Colin Trevorrow kirúgásának okairól
2017 szeptember 11 h - 20:34:32
Nyomtatóbarát változat LAN_NEWS_24
A Lucasfilm egy elég visszafogott közleményben adta hírül, hogy megváltak a IX. rész rendezőjétől. A Vulture ezek után megkérdezett valakit a stúdió vezetőségéből a Colin Trevorrow elbocsátásához vezető okokról.

Az illető lényegében arról beszélt, hogy a direktorral lehetetlen volt együtt dolgozni. Trevorrownak a jelek szerint igencsak fejébe szállt a hirtelen jött hírnév. Ugyanis 2012-ben Kockázatos túra című első nagyjátékfilmjével már egyből befutott, a kritikusok imádták az alkotását, és ezek után maga Spielberg kérte fel a Jurassic Park negyedik részének rendezésére. Viszont állítólag Trevorrow a Jurassic World készítésekor a legtöbb energiát a saját véleményének hangoztatására fordította. Akkor azonban védelmet biztosított neki az a tény, hogy Spielberg szemelte ki a feladatra, így nem rúgták ki. Az a film is iszonyú nagy siker lett, ami csak tovább növelte a direktor egóját, és a következő projektje, a The Book of Henry készítésekor már egyenesen elviselhetetlennek tartották a vele való munkát a kollégák.

Az új Star Wars trilógia utolsó darabjának rendezésére még a The Book of Henry megjelenése előtt kérték fel, és már ott is kezdettől bajok voltak. Aztán amikor kijöttek a Henryt lehúzó kritikák, már egyértelművé vált mindenki számára a stúdiónál, hogy Kathleen Kennedy el fogja bocsátani - hiszen eleve nem szerettek vele dolgozni. Lényegében ugyanarról volt szó tehát, mint Phil Lord és Chris Miller esetében, akik szintén fiatalon és gyorsan jutottak a csúcsra, ami túlzottan magabiztossá tette őket, és már csak úgy volt nekik jó minden, ahogy ők akarták. Ez viszont az amerikai stúdiórendszerben nem működik, mivel ott a producerek is nagy részt vállalnak a filmprojektek alakításában (nem véletlen, hogy a legjobb filmnek járó Oscar-díjat nem a rendező, hanem a producer kapja), ez a bevett gyakorlat a Lucasfilmnél, a Disneynél és minden más nagy stúdiónál is.
Ami még érdekelhet:
Hozzászólás
Hozzászólás: 419
Regisztrált: 2015 nov 04 sze : 20:22
[ Sötét Tanács tagja ]
Colin Trevorrow kirúgásának okairól
Beküldve: 2017 szept 13 sze : 11:59
Itt a lényeg: A filmek valódi készítői a producerek. A rendező csak egy stróman, egy karmester, aki dirigál a stábnak és a színészeknek, de nem az övé a film és gyakorlatilag mindenben engedelmeskednie kell a pénzeszsákok elvárásainak.


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
Üdvözlet...
Adatok megjegyzése
Üdvözlünk Utazó! Az oldal teljes tartalmának eléréséhez regisztrált felhasználónak kell lenned. Elfelejtetted a jelszavad? Kérjük használd az Elfelejtett jelszó opciót.
Hírdetések...

Holochat...
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztrálj


2017 szept 19 k : 20:26
Bocsi, véletlenül lemaradt, módosítani pedig már nem tudtam az üzeneten.
2017 szept 19 k : 10:31
@KaleeshDemiGod: Klassz. Mi lenne ha legközelebb egy Spoilert kiírnál azért, biztos, ami biztos? Köszi.
2017 szept 19 k : 10:20
Lehet megvan az ep8 új trailerének a dátuma:
[Linkelt tartalom]

Azóta már törölték a tweetet.
2017 szept 18 h : 20:20
A "From A Certain Point Of View" egyik novellájából kiderül, hogy Yoda eredetileg nem Luke-ot akarta kiképezni, és hogy a köpeny, amivel betakarózik, egykor Qui-Gonné volt.
2017 szept 12 k : 22:01
Ennyit a májusi premierről...

[Linkelt tartalom]

Online...
Vendégek: 23
Tagok: 1, Baronmort
Ezen a lapon: 1
Tagok: 2068, legújabb: Vizitibi
Facebook Box...
Kiemelt partnereink...